Hyödynnä lumi

Käytä lumi hyödyksi esim. kukkien kastelussa. Lunta ei kuitenkaan pidä sulattaa huoneilmassa, koska sen sulattaminen kuluttaa lämpöenergiaa. Saat lumesta tuplahyödyn kun sulatat sen jääkaapissa, jolloin se jäähdyttää jääkaappia. Tällöin jääkaappi kuluttaa vähemmän sähköä. Käytä sulanut vesi vaikkapa huonekasvien kasteluun.

Kookospähkinän kuoresta ruukku esim. pääsiäisruoholle

Tyhjäksi syödystä kokoospähkinän kuoresta voit tehdä esimerkiksi lapsille laivan tai tyylikkään ja ekologisen ruukun esimerkiksi pääsiäisruoholle.

Multien vaihto ulkona nurmikolla

Suorita kukkien multien vaihto ulkona nurmikolla, ei haittaa vaikka multaa menee maahan eikä sitä tarvitse siivota pois.

Lukijan vinkki

Mitkä menestyivät

Syksyllä puutarhakauden päättyessä tee lista mitkä kukat menestyivät puutarhassasi ja mitkä eivät, ( mikäli et ole viherpeukalo joka saa kaikki kukat kukkimaan). Osta sitten seuraavana kesänä vain niitä menestyviä kukkia. Muuten olet seuraavana keväänä keväthurmion vallassa unohtanut jo kaikki epäonnistumiset ja ryntäilet toiveikkaana ostelemassa sitä sun tätä.

Lukijan vinkki

Ilmaisia kukkia

Saat ilmaiseksi kauniin kukkakimpun kotiisi keräämällä kesällä kimpun luonnonvaraisia kukkia.

Lemmikkien vanha juomavesi kukkien kasteluun

Kun vaihdat lemmikeillesi puhtaan veden juomakuppiin, käytä vanha vesi kukkien kasteluun.

Kostea kääre

Kukkia ostettaessa kannattaa varsien tyvelle pyytää kostea kääre kuljetusta varten. Pitkään kylmässä olleet kukat lämmitetään hitaasti, avaamalla aluksi vain paketin yläpää. Sidotut kimput kannattaa pitää sidottuina myös maljakossa.

Näitä ohjeita noudattamalla saat kukkasi kestämään pidempää, jolloin saat myös enemmän vastinetta rahoillesi. Kukkavinkit kopioitu luvallisesti Varsinais-Suomen agendan sivuilta hieman täydentäen.

Akvaarion vesi talteen

Kun vaihdat akvaarioosi veden, ota "likainen" vaihtovesi talteen ja kastele sillä kukkasi. Akvaariosta otettu vesi sisältää paljon kasvien tarvitsemia ravinteita.

Puhdista maljakot

Puhdista maljakot, sillä bakteerit ja sienet estävät kasvin vedensaannin. Jos näyttää siltä, että kukkasi alimmat lehdet jäisivät maljakossa veden pinnan alle, leikkaa ne irti. Veden pinnan alla olevat lehdet hajoavat ja voivat pilata veden.

Näitä ohjeita noudattamalla saat kukkasi kestämään pidempää, jolloin saat myös enemmän vastinetta rahoillesi. Kukkavinkit kopioitu luvallisesti Varsinais-Suomen agendan sivuilta hieman täydentäen.

Hääkimppuun enemmän lehtiä ja oksia kalliiden kukkien sijaan

Laita hääkukkakimppuusi tai vaikkapa mihinkä tahansa kukkakimppuun enemmän lehtiä ja oksia, jolloin kimppu näyttää täydemmältä ja vehreämmältä, mutta tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin useampi kukka.