Kierrä limsapullon korkit tiukalle

Kun kierrät limsapullon korkin tiukasti kiinni, kun olet siitä ottanut juotavaa, estät hiilihapon karkaamisen ja siten lopun limsan pilaantumisen. Toiseksi jos kotonasi pyörii lapsia, nämä eivät tiukkaan kierrettyä korkkia auki niin helposti tai ei ollenkaan. Näin ei tarvitse olla koko ajan kieltämässä lapsia, jolloin säästät limsan lisäksi hermojasi.

Lukijan vinkki

Huumorivinkki: Lapsen ensimmäinen sana

Jos teillä on pieni lapsi, opeta lapselle ensimmäiseksi sanaksi ”äiti” (jos olet lapsen isä) tai sitten ”isä/isi” (jos olet lapsen äiti.) Näin säästät omia hermojasi ja yöuniasi, kun lapsi huutaa yöllä ”Äiti!” tai sitten myöhemmin ”Äiti, anna ruokaa/tule pyyhkimään/tms…

” Sanaa ”Äiskä” kannattaa välttää koska tällöin huuto koskee molempia (Ä-Iskä).

Huom! Tämä on todellakin vain huumorivinkki eli jos olet lapsen hankkinut toisen ihmisen kanssa, tulee molempien hoitaa ja hoivata lasta tasapuolisesti kykyjensä mukaan.

Lukijan vinkki

Vältä kipeä selka isona

Älä kehu lapsia, kun he nostelevat (painavia) esineitä. Jos lapsia kehuu ”Jaksatpa sinä nostaa painavan laatikon ilmaan”, lapset innostuvat nostelemaan isompia ja painavampia esineitä. Ennemmin tai myöhemmin he särkevät selkänsä puutteellisen nostotekniikan vuoksi. Kun et kehu lapsia, he eivät innostu nostelemaan ja säästät heidän selkäänsä vaurioilta.

Lukijan vinkki

Myrkytystietoa

Tallenna Myrkytystietokeskuksen numero kännykkääsi, etenkin jos kotonasi pyörii jaloissa lapsukaisia.
Kun hätä on suurin – lapsi makaa mummolan lattialla avattu nitropurkki vieressä, apua saisi Myrkytystietokeskuksesta mutta numeroa ei ole saatavilla – numero on valmiina kännykässä eikä tarvitse tuhlata aikaa numeron etsimiseen.

Vinkki lapsiperheille: Bussilla ilmaiseksi

Monissa kaupungeissa paikallisliikenteessä voi matkustaa yksi aikuinen (= rattaiden työntäjä) ilmaiseksi lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa. Jos asut kauempana keskustasta, voit kätevästi käydä isommassa (=edullisemmassa) kaupassa ostoksilla esim. päiväsaikaan puolisosi ollessa töissä. Tai sitten voit tutustua kotikaupunkisi oudompiin nurkkiin ilmaiseksi bussikyydin avulla, kunhan vain selvittää etukäteen kuinka sieltä sitten pääsee pois. Päivällä bussiin mahtuu paremmin kuin aamu- tai iltapäiväruuhkan aikoina. Näin säästät rahaa ja pääset liikkumaan ilmaiseksi. Oman kaupungin käytäntö kannattaa selvittää etukäteen ennen ensimmäistä matkaa. Jos omia muksuja ei ole, niin aina voi ”lainata” vaikkapa kummilapsiaan.

Lukijan vinkki

Syödäänkö herkkusi luvatta?

Syövätkö lapsesi ja/tai puolisosi ”luvatta” karkkeja ja muita herkkuja kaapeista? Hyvä keino estää tämä on vaihtaa pakkausten sisältöä siten, että kaadat karkit ja herkut pakkaukseen, joka ei voisi vähempää lapsia kiinnostaa. Tällaisia ovat esim. tyhjä kaurahiutalepakkaus tai pakastevihannespussi. Mikäli herkkuja on säilytettävä kylmässä, niin lapset tuskin osaavat etsiä herkkuja jääkaapin vihanneslokerosta.

Ruokahävikin estoa lapsiperheille

Lapsiperheissä kaada nestemäiset ruoka-ainekset (kerma, ruokaöljyt yms). suola- tai pippurisirottimiin. Kun lapsi sitten annostelee sirottimesta, ei vahinko ole niin iso vaikka lapsi kerralla kaataisi vähän enemmänkin tai jopa koko purkin sisällön ruuan päälle.

Opeta koululaisesi (myös pojat) parsimaan sukkansa

Opeta koululaisesi (myös pojat) parsimaan sukkansa. Pienen reiän parsiminen varpaan kohdalta tai kantapäästä tekee sukan ihan käyttökelpoiseksi jälleen ja pidentää käyttöikaa puolella.

Lukijan vinkki

Kintaat kiinni haalariin

Kiinnitä lapsesi lapaset tai kintaat esim. vanhalla kengannauhalla tai kuminauhalla kiinni haalarin tai takin hihaan. Ei mene enää lapaset hukkaan.

Joulukorteista muistipeli

Joulukorteilla on jälkikäyttöä lapsille esim. muistipelinä tai palapelinä. Leikkaa vain kortit kahtia ja pelatessa etsitte toisiinsa sopivat palat. Sopii isommille lapsille, jotka jo osaavat yhdistää kaksi toisiinsa sopivaa kuvaa yhteen.

Lukijan vinkki