Poista evästeet kun varaat matkoja

Poista aina evästeesi ja selaushistoriasi ennen lentojen tai muide matkojen varaamista. Joillain nettimatkatoimistoilla saattaaolla parempia tarjouksia uusille asiakkaille, jotka eivät ole käyneet heidän sivustollaan aikaisemmin. Tällä tavalla uusi kävijä saadaan houkuteltua matkatoimiston asiakkaaksi huippuhinnalla, mutta kun seuraavan kerran matkaa varataan niin yhtä hyvää tarjousta ei enää vanhoille asiakkaille löydy.

Halvimmat lennot

Etsitkö halvimpia lentomatkoja esimerkiksi Finnairilla tai Norwegianilla. Yllättävää kyllä halvimpia lentoja ei löydy lentoyhtiöiden sivuilta vaan matkatoimistojen kautta. Esimerkiksi Finnair mainostaa omien verkkosivujen kautta lentohintoja  mm. Oulusta Helsinkiin ja takaisin alkaen 89 euroa, mutta täysin samat lennot on varattavissa esimerkiksi poptravel.fi:n kautta jopa hintaan 74 euroa.

 

Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Hyödynnä matkatoimistojen äkkilähdöt

Pakkaa matkalaukkusi valmiiksi ja osta äkkilähtö. Äkkilähdöt ovat samoja matkoja kuin tavalliset aikaisemmin myydyt matkatkin – ja voi olla että matkaajat, jotka istuvat lentokoneessa vieressäsi ovat maksaneet matkasta tuplasti enemmän kuin sinä. Äkkilähtöjä tulee myyntiin esimerkiksi silloin jos joku matkan jo varannut sairastuu ja joutuu perumaan matkan tai matkanjärjestäjä ei ole saanut kaikkia paikkoja myytyä. Kannattaa seurata tarkasti, sillä paikkatilanne ja hinnat vaihtelevat nopeasti.

Matkatoimistot päivittävät äkkilähtöjään useamman kerran päivässä. Matkanjärjestäjille on yleensä myyty tilauslentokoneeseen tietty määrä paikkoja ennakkoon, jolloin heidän tietenkin kannattaa mieluummin myydä matkoja halvalla, kuin jättää ne myymättä. Matkatoimistot saavat myös huomattavia tuloja kohteessa myytävistä retkistä, joten tämänkin takia heidän kannattaa myydä koneet täyteen hieman halvemmallakin ja yrittää myydä myös näille ”äkkilähtijöille” kohteessa paljon retkiä.

Äkkilähtöjä on yleensä parhaiten saatavilla keväällä ja syksyllä koulujen loma-aikojen ulkopuolella. Myös Suomen säät vaikuttavat äkkilähtöjen hintaan. Jos Suomessa kaunis ja lämmin sää niin matkavarauksia ei kauheasti tehdä, jolloin matkatoimistoilla tulee kiire täyttää koneet. Jos Suomessa on tavallisen märkää ja pimeää, käy matkatoimistojen ovi kuin häkä.

Ylläpitäjä bongasi Tunisian matkan huomattavilla alennuksilla

Ilmoita matkavarauksessa puhelinnumerosi

Kun varaat matkaa niin ilmoita aina puhelinnumerosi. Mikäli varaat matkaa usein saman yhtiön kautta tee varaussivustolle profiili, jonne ilmoitat puhelinnumerosi. Näin lentoyhtiö voi ilmoittaa sinulle tekstiviestillä mikäli lento myöhästyy. Säästät näin aikaa ja rahaa, koska voit mennä lentoasemalle myöhemmin mikäli lento on myöhässä.

Mausteet talteen lennoilta

Lentokoneen ruokailun yhteydessä ateriapaketteihin on pakattu kaikenlaista tavaraa sekä maustetta (suolaa, sokeria, pippuria yms), jotka tulevat aterian mukana vaikka et niitä joka kerta tarvitsisikaan. Voit ottaa ylijääneet mausteet kotiisi, sillä muuten ne joutuisivat vain roskiin muiden jätteiden mukana. Voit myös ottaa muoviset kertakäyttöastiat mukaasi, sillä näitäkään ei kierrätetä. Ainakin Finnairin lennoilla muoviset kahvilusikat ovat hyvinkin laadukkaita ja kovia. Sen sijaan business-luokan aterimet pestään ja käytetään yleensä uudelleen lentoyhtiön puolesta.

Lennoilta saadut pienet maustepussit ovat käyttökelpoisia esim. kesämökillä, piknikillä tai vaellusreissulla.

Mitä pakataan käsimatkatavaroihin

Laita aina käsimatkatavaroihin sellaiset tavarat, joita tarvitset heti perillä. Tämmöisiä ovat esim. hammasharja ja ainakin yhdet alusvaatteet. Tällöin sinun ei tarvitse heti mennä turhaan ostamaan niitä kaupasta, mikäli ruumaan mennyt laukkusi ei jostain syystä saapuisikaan määränpäähäsi samalla koneella. Itse olen saanut tällaisessa tapauksessa lentoyhtiöltä hätävara pussin, jossa on ollut mm. deodorantti, t-paita, hammastahna ja hammasharja. Hammasharja tosin oli niin kova ja huono että oli kuitenkin ostettava turhaan uusi hammasharja. Mikäli matkatavarat viipyvät pidempään niin voit yleensä seuraavana päivänä ostaa lentoyhtiön laskuun yhden alusvaatekerran.

Ilmainen juomatarjoilu lennoilla

Muista hyödyntää joillakin reittilennoilla ilmainen juomatarjoilu. Finnairin Euroopan reittilennoilla turistiluokassa mm. olut ja viini ovat maksullisia Euroopan reiteillä, mutta maksuttomia mannertenvälsillä lennoilla sekä business-luokassa. Lomalennoilla ilmaista on aterian lisäksi vain kahvi ja tee. Blue1:n turistiluokassa kotimaan ja skandinavian reiteillä saat ilmaisen kahvin/teen/vesilasin. Halpalentoyhtiöillä, kuten Ryanairlla ja AirBalticilla tarjoilut ovat maksullisia. Ainakin Ryanairin ohjeissa sanotaan tosin, että Ryanairin lennolle voi ottaa omat eväät mukaan. (Nestemäisiä ruokia ei saa viedä käsimatkatavaroissa). Ryanairin koneista myytävät ruokat ja juomat löytyvät Ryanairin Ryanairmag verkkolehdestä klikkaamalla menu-linkkiä http://www.ryanairmag.com/

Lisätietoja:

Haetko vieraita Helsinki-Vantaalta

Jos haet vieraita omalla autolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta säästät pysäköintimaksussa kun pyydät vieraitasi kävelemään yhden kerroksen ylös lähtevien puolelle. Sieltä rampilta voit noutaa vieraasi ilmaiseksi. Saapuvien puolelle et voi ajaa maksamatta parkkimaksua.

Muuttuvat lentohinnat

Kun varaat netistä lentoa muista että hinnat muuttuvat koko ajan. Voit löytää eri hinnan yrittämällä kymmenen minuutin kuluttua uudestaan.