Poista evästeet kun varaat matkoja

Poista aina evästeesi ja selaushistoriasi ennen lentojen tai muide matkojen varaamista. Joillain nettimatkatoimistoilla saattaaolla parempia tarjouksia uusille asiakkaille, jotka eivät ole käyneet heidän sivustollaan aikaisemmin. Tällä tavalla uusi kävijä saadaan houkuteltua matkatoimiston asiakkaaksi huippuhinnalla, mutta kun seuraavan kerran matkaa varataan niin yhtä hyvää tarjousta ei enää vanhoille asiakkaille löydy.

Halvimmat lennot

Etsitkö halvimpia lentomatkoja esimerkiksi Finnairilla tai Norwegianilla. Yllättävää kyllä halvimpia lentoja ei löydy lentoyhtiöiden sivuilta vaan matkatoimistojen kautta. Esimerkiksi Finnair mainostaa omien verkkosivujen kautta lentohintoja  mm. Oulusta Helsinkiin ja takaisin alkaen 89 euroa, mutta täysin samat lennot on varattavissa esimerkiksi poptravel.fi:n kautta jopa hintaan 74 euroa.

 

Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Mausteet talteen lennoilta

Lentokoneen ruokailun yhteydessä ateriapaketteihin on pakattu kaikenlaista tavaraa sekä maustetta (suolaa, sokeria, pippuria yms), jotka tulevat aterian mukana vaikka et niitä joka kerta tarvitsisikaan. Voit ottaa ylijääneet mausteet kotiisi, sillä muuten ne joutuisivat vain roskiin muiden jätteiden mukana. Voit myös ottaa muoviset kertakäyttöastiat mukaasi, sillä näitäkään ei kierrätetä. Ainakin Finnairin lennoilla muoviset kahvilusikat ovat hyvinkin laadukkaita ja kovia. Sen sijaan business-luokan aterimet pestään ja käytetään yleensä uudelleen lentoyhtiön puolesta.

Lennoilta saadut pienet maustepussit ovat käyttökelpoisia esim. kesämökillä, piknikillä tai vaellusreissulla.

Mitä pakataan käsimatkatavaroihin

Laita aina käsimatkatavaroihin sellaiset tavarat, joita tarvitset heti perillä. Tämmöisiä ovat esim. hammasharja ja ainakin yhdet alusvaatteet. Tällöin sinun ei tarvitse heti mennä turhaan ostamaan niitä kaupasta, mikäli ruumaan mennyt laukkusi ei jostain syystä saapuisikaan määränpäähäsi samalla koneella. Itse olen saanut tällaisessa tapauksessa lentoyhtiöltä hätävara pussin, jossa on ollut mm. deodorantti, t-paita, hammastahna ja hammasharja. Hammasharja tosin oli niin kova ja huono että oli kuitenkin ostettava turhaan uusi hammasharja. Mikäli matkatavarat viipyvät pidempään niin voit yleensä seuraavana päivänä ostaa lentoyhtiön laskuun yhden alusvaatekerran.

Ilmainen juomatarjoilu lennoilla

Muista hyödyntää joillakin reittilennoilla ilmainen juomatarjoilu. Finnairin Euroopan reittilennoilla turistiluokassa mm. olut ja viini ovat maksullisia Euroopan reiteillä, mutta maksuttomia mannertenvälsillä lennoilla sekä business-luokassa. Lomalennoilla ilmaista on aterian lisäksi vain kahvi ja tee. Blue1:n turistiluokassa kotimaan ja skandinavian reiteillä saat ilmaisen kahvin/teen/vesilasin. Halpalentoyhtiöillä, kuten Ryanairlla ja AirBalticilla tarjoilut ovat maksullisia. Ainakin Ryanairin ohjeissa sanotaan tosin, että Ryanairin lennolle voi ottaa omat eväät mukaan. (Nestemäisiä ruokia ei saa viedä käsimatkatavaroissa). Ryanairin koneista myytävät ruokat ja juomat löytyvät Ryanairin Ryanairmag verkkolehdestä klikkaamalla menu-linkkiä http://www.ryanairmag.com/

Lisätietoja:

Haetko vieraita Helsinki-Vantaalta

Jos haet vieraita omalla autolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta säästät pysäköintimaksussa kun pyydät vieraitasi kävelemään yhden kerroksen ylös lähtevien puolelle. Sieltä rampilta voit noutaa vieraasi ilmaiseksi. Saapuvien puolelle et voi ajaa maksamatta parkkimaksua.

Muuttuvat lentohinnat

Kun varaat netistä lentoa muista että hinnat muuttuvat koko ajan. Voit löytää eri hinnan yrittämällä kymmenen minuutin kuluttua uudestaan.

Jos vaihdat nimeäsi niin hanki uusi passi vasta häiden jälkeen.

Muista että mikäli vaihdat naimisiin mennessä nimeäsi, joudut uusimaan henkilöllisyystodistuksesi, kuten passin ja ajokortin. Mikäli tiedät että olet vaihtamassa kohtapuolin nimeäsi ja tiedät että et tarvitse passia ennen sitä niin kannattaa hankkia uusi passi vasta häiden jälkeen. Myös esim. kakkosvaiheen ajokortin hakemisaikaa kannattaa suunnitella, mikäli nimen vaihto on ajankohtainen. Lukijan kommentti: Ihan ok, mutta jos häämatka, hotellit ym. lentoliput on hankittu etukäteen vanhalla nimellä, niin uusi nimi voi aiheuttaa ongelmia. Samoin vanhalla passilla ei pääse matkaan, ja uutta passia ei voi taas anoa ennen häitä (vasta sitten kun on virallisesti nimi vaihtunut.) Tämä kannattaa huomioida häämatkaa varatessa ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Kommentti: Ihan ok, mutta jos häämatka, hotellit ym. lentoliput on hankittu etukäteen vanhalla nimellä, niin uusi nimi voi aiheuttaa ongelmia. Samoin vanhalla passilla ei pääse matkaan, ja uutta passia ei voi taas anoa ennen häitä (vasta sitten kun on virallisesti nimi vaihtunut.) Tämä kannattaa huomioida häämatkaa varatessa ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Varaa lennot yöllä

Lentoja varatessa netin kautta kokeile myös suorittaa varaustasi yöllä. Yöllä lentomatkaa varaavia on murto-osa verrattuna päiväsaikaan, jolloin hinnatkin saattavat pienemmästä kysynnästä johtuen olla alempia.

Halvempi hinta yöllä johtuu mm. siitä että useimmissa varausjärjestelmissä asiakkaiden lentopaikat merkitään varatuksi jo ennen niiden maksamista. Jos asiakas kuitenkin poistuu varaussivustolta (ilman että valitsee "Keskeytä" tms. toimintoa), pysyvät paikat varattuina joskus tunninkin ajan. Jos kyseessä olivat ne viimeiset halvat paikat, tarjoaa varausjärjestelmä seuraavalle asiakkaalle vain kalliimpia paikkoja.