Muista aina kassalla kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti

Muista aina kassalla, puhelimessa, hotelliin kirjautuessasi tai mistä ikinä mitään tilaatkaan, kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti. Ettei vaan unohdu näyttää. Muista alkoholia nautittuasikin, että bonuskortti kannattaa näyttää jopa myös monessa anniskeluravintolassa jokaisen tilauksen yhteydessä. Pins-kortilla  saat bonusta esimerkiksi ravintoloista Wanha mestari, RAX pizzabuffet, Onnen päivät sekä mm. Hartwall areenan ravintoloista, Linnanmäen Linnangrilliltä yms.

 

S-etukorttia kannattaa höylätä mm. Public cornerissa, Buffassa, Pressossa ja monessa muussa ravintolassa. Plussa kortti kannattaa puolestaan muistaa mm. ravintola Villassa, olutravintola Sir Einossa, HopLop-leikkipuistoissa ja monia lehtiä tilatessa. Suurimmassa osassa hotelleja käy joku bonuskortti. Myö lentoyhtiöt jakavat bonus-pisteitä myös normaalihintaisista hotelliyöpymisistä. SASin Eurobonus-pisteitä voit saada mm. Scandic-, ja Best Western Hotelleissa ja Finnair Plus-pisteitä mm. Scandic- Sokos- ja Hilton -hotelleista.

Muista myös että saat bonusta myös verkkokaupoista. mm. SAS-lentoyhtiä antaa bonusta Eurobonus jäsenilleen useissa verkkokaupoissa. Lisäksi kannattaa tsekata mm. netin ostyhyvitys.fi ja vastaavat palvelut, joilla saa ilmaista rahaa takaisin verkko-ostoksista.

Bonuskorttia kannattaa vilauttaa myös senkin takia että mikäli olet ostanut jotain vaarallista tai myrkyllistä elintarviketta viranomaiset voivat jäljittää bonuskorttien avulla tätä tuotetta ostaneet henkilöt ennen kuin he ehtivät syödä tätä elintarviketta ja sairastua. Tätä käytettiin menestyksekkäästi sen jälkeen kun tietyn merkkisistä italialaisista mantelioliivipurkeista oli löytynyt botuniliini-bakteerin erittämää hermomyrkkyä. EVIRAn toimesta kyseisiä oliiveja myyneet kauppaketjut avasivat asiakasrekisterinsä, joiden perusteella bonuskorttiaan vilauttaneet oliiveja ostaneet henkilöt, joita yli yli 100 kpl, voitiin jäljittää. Tämä ehkä esti heidän sairastumisensa botulismimyrkytykseen.

Alennuskoodi nettikauppaan

Tarkasta ennen jokaista internetistä tekemääsi ostosta, että onko kyseiseen verkkokauppaan saatavilla alennuskoodia tai -kuponkia. Tämä kannattaa, sillä  ilmaisella alennuskoodilla säästät selvää rahaa ja saat alennuksen heti käyttöösi.

Alennuskoodien hyödyntäminen käy helposti sivustolla www.alennuskoodi.com, josta löytyy alennuskoodit lähes 400 eri verkkokauppaan ja uusia verkkokauppoja tulee mukaan koko ajan.  Huomaa että alennuskoodit vaihtuvat usein ja koodeilla on yleensä rajattu voimassaoloaika. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua mihinkään eikä vaadi rekisteröitymistä.

Palvelussa voit etsiä alennuskoodeja lukuisten eri alojen verkkokauppoihin  vakuutuksista seksivälineisiin.  Tällä hetkellä suosituimpia alennuskoodia tarjoavat vaateliikkeistä mm. Zalando, Bootz.com ja  H&M sekä matkatoimistoista mm. Ebookers sekä Matkapojat.

Ylläpitäjä testasi sivustoa ja tässä oma käyttökokemukseni:

Tarvitsin uusia kalastusvälineitä, koska virvelini meni juuri poikki. Viehe tarttui suurempaan kaislikkoon Oulunsalon Papinjärvellä. Kalastus on muutenkin semmoinen harrastus, että vieheitä ja perukkeita tuppaa hukkumaan aina aktiivikalastajallakin muutamia kesässä. Yleensä koetan aina oudossa kalapaikassa heittää ensin mahdollisimman halvalla uistimella, koska en tiedä, että millainen pohja uistinta odottaa. Sitten kun vähän aikaa olen heitellyt halvalla uistimella, eikä pohjassa ole ollut isompia puita yms, joihin uistin olisi voinut jäädä kiinni, on aika vaihtaa parempaan uistimeen.  Näin uistintappiot tulee minimoitua.

Katsoin alennuskoodi.com-sivustolta, olisiko siellä mitään hyviä voimassaolevia kalastusvälinetarjouksia. Alennuksia oli helppo etsiä kategorioittain, mutta jo etusivulla silmiini pisti CDON.comin alenuskoodi, jolla saisi 20 % alennuksen kalastus- ja ulkoilutarvikkeista.  Alennuskoodi oli melko pitkä sekalaisista kirjaimista ja numeroista koostuva koodi, mutta sen sai kätevästi copypastella kopioitua ja liitettyä ”kassalla” ostoskoriin. Ennen kuin ostoskoodin pystyi syöttämään kassalle, verkkokauppaan piti rekisteröityä, mutta tämä kävi helposti ja olisihan ne osoitetiedot pitänyt joka tapauksessa antaa sinne verkkokauppaan, jotta Itella osaisi tuoda ostokset kotiin.

Tuli samalla ostettua laadukasta siimaa kun halvalla sai. Kalastustarvikeostokseni maksoivat yhteensä 63,89 €, mutta koska alennuskoodilla sai 20 % pois hinnasta niin maksettavakseni jäi vain 51,10 €, eli säästöä tuli siis 12,79 € vain käymällä etsimässä sopiva alennuskoodi. 20 % alennus on mielestäni todella hyvin kalastustarvikkeista, sillä näiden sesonki on vasta alkamassa eikä alennuksia näistä yleensä juuri ole, ainakaan tähän aikaan vuodesta.

 

 

Odota alennusmyyntien loppupuolta lisäalennuksen toivossa

Jos ei ole akuuttia minkään vaatekappaleen tarvetta, niin ei kannata rynnätä alennusmyynteihin shoppailemaan heti alussa, vaan odottaa alennusmyyntien loppupuoleen, jolloin annetaan usein vielä lisäalennuksia alennettuihin hintoihin.

Lukijan vinkki

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset. Näissä kimppatarjouksissa on idea, että palvelun tarjoaja kerää suuren porukan, jolle voidaan sitten tarjota todella hyviä tarjouksia.

Näitä ovat

GroupOn.fi

Diilit24

Facediili

Offerium

Lisäksi rakentaja.fi palvelulla on usein edullisia yhteisostokampanjoita.

Käy ennen alennusmyyntejä tutkailemassa mitä tarvitset ja osta sitten alesta harkinnan jälkeen

Ennen alennusmyyntejä, käy katsomassa onko liikkeessä mitään tuotetta, jonka oikeasti tarvitset ja haluat sekä harkitse ostostasi kunnolla. Jos harkittuasi olet 100 % varma että haluat ostaa kyseisen tuotteen voit tulla alennusmyyntien alettua katsomaan onko sama tuote tarjouksessa. Jos jätät harkintakäynninkin alennusmyynnin alkuun, voi käydä niin että kuvittelet ryysiksessä monen muun himoitsevan samaa tuotetta, jolloin sinulle tulee paniikki ostaa esim. hyvännäköinen paita pois, ennen kuin joku muu siinä ryysiksessä hoksaa ostaa sen. Tällöin et ehkä ehdi harkita ostostasi tarpeeksi. Kaupat yrittävät vielä lietsoa "ostopaniikkia" mainostamalla alennusmyyntejä esimerkiksi tyyliin "Vain kolme päivää".

Käytä hyväksesi kaikki työttömille myönnettävät alennukset

Käytä myös hyväksesi kaikki työttömille myönnettävät alennukset mm. uimahallilipuista yms. Hae myös aktiivisesti toitä. Työttömänä voit hakea myös edullisia lomia ja kansalaisopiston kursseista saa myös alennusta. Kerro rohkeasti olevasi työtön, ei se ole häpeän paikka. (Nykyajan työelämä on mitä on ja aina ei työttömyys ole työntekijän syy).

Informoikaa ystäviänne hyvistä tarjouksista

Sopikaa ystäväpiirissä että informoitte toisianne hyvistä tarjouksista. Jos tiedät että olet ostamassa esim. kahvinkeitintä lähitulevaisuudessa kerro tästä kavereillesi ja pyydä heitäkin kulkemaan kaupassa ja lukemaan mainoksia sillä silmällä, että huomaavat hyvät kahvinkeitintarjoukset. Näin sinulla on suuremmat mahdollisuudet löytää hyvä tarjous, kuin jos vain yksin etsisit kahvinkeitintarjousta. Tässä on hyvä hyödyntää myös sosiaalisia medioita kuten Facebookia tai IRC-galleriaa jne. Voit kysäistä esim. Facebookissa että tietääkö kukaan kavereistasi mistä saisi haluamasi tuotteen edullisesti.

Hyödynnä työpaikkasi tai opiskelupaikkasi tarjoamat edut

Hyödynnä työpaikkasi tai opiskelupaikkasi tarjoamat edut. Suurimmat edut, kuten lounas- tai työsuhdematkalipun, varmasti kaikki työpaikalla tietävät, mutta monesti käytettävä etu voi olla sellainen, jota ei välttämättä tule edes hoksanneeksi. Esimerkiksi monilla työpaikoilla on esim. väestönsuojassa kuntosali. Jos työpaikkasi ostaa esimerkiksi paljon toimistotarvikkeita, heillä voi olla joku diili, jota voit käyttää myös vapaa-ajalla ostaessasi tarvikkeita omaan kotiisi. Lisäksi on myös paljon sellaisia "piiloetuja", joista ei edes tiedoteta missään. Esim. taksinkuljettajat saavat paljon etuja ja alennuksia huoltamoilla, autotarvikeliikkeissä, baareissa, yökerhoissa ja jopa rahanvaihtopisteissä. Myös opiskelija-alennusta kannattaa kysäistä ja pitää opiskelijakortti aina lompakossa.

Odota alennusmyyntejä ja sesongin loppua

Odota alennusmyyntejä! Sesongin alkaessa hinnat ovat taivaissa, mutta usein alennukset alkavat jo hyvinkin sesongin vielä kestäessä…joten ole fiksu ja osta ensi vuoden tarvikkeet jo aikaisemman sesongin myynnistä. Esim. joulukoristeita myydään puoleen hintaan usein jo joulukuun alkupuolella..ja joulun jälkeen jopa 75 % alennuksella. Niin ikään talviurheiluvälineiden alennusmyynnit alkavat Etelä-Suomen hiihtolomien päätyttyä sekä puutarhakalusteiden alennusmyynnit jo heinäkuussa, vaikka parhaat kelit ovat usein vasta elokuussa. Kauppa haluaa tyhjentää puutarhakalusteensa ja ottaa tilalle uuden vuodenajan sesonkituotteita kuten suksia tai moottorikelkkoja, sillä varastointi on kaupalle kallista ja sesonkituotteista saa aina parhaat katteet. Puutarhakalusteet eivät kulu kun varastoit ne hyvin talven ajaksi ja puutarhakalusteiden muoti tuskin muuttuu vuoden aikana, joten tämänkään takia niistä ei kannata maksaa keväisin täyttä hintaa.

Leikkaa talteen kaikki mahdolliset etukupongit

Leikkaa talteen kaikki mahdolliset etukupongit, jota löydät mm. puhelinluetteloista, kotiin jaettavasta kauppa-kalenterista yms.

Mainoskalentereita tippuu postilaatikkoon niin paljon että ne usein tulee kiikutettua roskiin saman tien Muista kuitenkin ensin tutkia, onko niissä mahdollisesti alennuskuponkeja sellaisiin kauppoihin, missä muutenkin asioit.

Kysele yli jääneitä kuponkeja myös kavereiltasi, mikäli he eivät aio käyttää jotakin etukuponkia.

Lukijan vinkki