LED-tv

LED-tv. LED-tv on televisio, jossa television näytössä olevat nestekiteet valaistaan loisteputken sijaan LED-valolla. Ylläpitäjä osti Gigantin synttäritarjouksesta pienen 22 tuuman LG led TV:n Full HD 1920x1080p paneelilla hintaan 269 €. Mittasin television sähkönkulutuksen ja energiansäästötoiminnolla päästiin jopa 15 wattiin. Tällöin kuva on kyllä melko tumma, mutta valoisammilla ja siten mukavimmilla asetuksillakin kulutus oli vain 21 wattia. LED televisioiden kuvanlaatu on myös tavallisia lcd-televisioita parempi. Wikipedian mukaan LED TV:n etuja ovat laajempi dynamiikka, sillä LED-taustavalon sammutus tekee mustasta täysin mustan. Lisäksi nestekiteen hitauden aiheuttama liikkeen sumeneminen, eli "motion blur" vähenee, koska taustavalo syttyy vasta kun kuvapikseli on tavoitekirkkaudessaan.

Sodastream

Sodastream tai vastaava hiilihapotuslaite. Ostamalla makuaineksia ja sekoittamalla niitä hapottamaasi veteen saat myös edullista limonaadia. Hiilihappopatruunalla, jonka täyttäminen maksaa noin 10 € saa noin 50 – 60 litraa hiilihapotettua vettä. Valmiin kivennäisveden litrahinnaksi muodostuu näin alle 20 senttiä. Lisäksi painavia limsapulloja ei tarvitse roudata kaupasta. Hiilihapotuslaite ei myöskään kuluta sähköä eikä paristoja, sillä hiilihappo sekoitetaan hiidilidioksidi kaasupullosta paineilman avulla.

Aurinkoenergialla toimiva tuuletin

Aurinkoenergialla toimiva tuuletin. Esim. profshop.fi kauppaa Auto Cool solar tuuletinta, joka kiinnitetään hieman raolla olevaan auton ikkunaan. Tuuletin viilentää kesällä pysäköidyn auton sisälämpötilaa. http://www.profshop.fi/product_details.php?p=334

Lisätietoja:

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot. Valojen vieressä on pieni propelli, joka pyörii auton liikkuessa tuottaen energiaa LED-valoille. Huomiovaloja käytettäessä on muistetta kytkeä tavalliset ajovalot pois, sillä näitä ei saa eikä tietenkään kannatakaan käyttää yhtä aikaa.

Tuulienergialla toimiva mm. kännykkä- ja mp3-soitin laturi

Tuulienergialla toimiva mm. kännykkä- ja mp3-soitin laturi. Hy mini- tuuliturbiinilla lataat useimmat laitteet matkapuhelimesta digikameroihin. Laite on suunniteltu siten että mikäli ei tuule, voit kiinnittää sen esimerkiksi polkupyörään, jolloin laitteen akku latautuu polkupyörällä ajaessasi ilmavirran vaikutuksesta. Laitetta myy suomessa ainakin Ihmekauppa.com. http://www.ihmekauppa.com/product_details.php?p=527

Ecozone Eco-stapler niititön nitoja

Ecozone Eco-stapler niititön nitoja. Ekonitoja niittaa paperit yhteen ilman metallista niittiä, joten tuote säästää ajan mittaan myös itsensä takaisin. Nitojan pakkauksessa mainostetaan että jos jokainen Ison-Britannian toimisto säästäisi yhden niitin päivässä niin näistä niiteistä kertyisi 72 tonnia metallia, joka säästyisi. Suomessa on 10 kertaa vähemmän asukkaita kuin Britanniassa, mutta metallin säästö olisi siis suurta Suomessakin. Niin ikään asiakirjojen tuhoaminen helpottuisi ja kierrätyspaperi olisi hieman puhtaampaa. Nitoja lupaa että sillä pystyy liittämään kolme paperia yhteen. Itse niitasin helposti neljä tavallista paperia yhteen ja ohuemmalla paperilla nitomakoneella niittaisi kyllä paksummankin paperinipun. Niittarin toiminta perustuu siihen että se leikkaa paperista pienen siistinmuotoisen suikaleen ja tekee suikaleen viereen pienen loven, johon se taittelee ja kiinnittää suikaleen. Lopputuloksena paperiin jää pieni reikä, mutta niittaustulos on erittäin siistin näköinen, ja ennenkaikkea ympäristöystävällinen. Kuvassa nitoja sekä niitti lähikuvana molemmilta puolilta.

Hammastahnan puristin

Hammastahnan puristin. Hammastahnan puristaja on WC:n seinälle imukupilla kiinnitettävä muovinen rulla. Rullassa on yhdessä kohtaa lovi, johonka hammastahaputkilon voi kiinnittää, ja sitten rullata vähitellen hammastahnaa käytettäessä hammastahnatuubi rullan sisälle, jolloin hammastahtaputkilo tyhjentyy todella tyhjäksi eikä mitään jää käyttämättä. Ostin puristimia Kiinasta Deal Extreme-nimisestä verkkokaupasta.

Aurinkoenergialla toimiva grilli

Aurinkoenergialla toimiva grilli. Suomenkin olosuhteilla voidaan esimerkiksi makkarat paistaa aurinkogrillillä, mikäli grilli on tarpeeksi suuri, jolloin se pystyy keräämään auringonsäteet laajalta alueelta yhteen polttopisteeseen. Helsingissä toimi kesällä aurinkoisina päivinä 2011 erään olut-firman sponsoroima aurinkoravintola, jossa ruoat valmistettiin aurinkogrillissä. Kehitysmaissa käytetään myös aurinkokeittimiä. Aurinkoenergialla toimivat keittimet ovatkin vähentäneet myös eroosiota, eli maan kulumista, sillä keittämiseen tarvittavan polttopuun tarve on vähentynyt.

Lisätietoja:

Eco-button

Eco-button, eli suomeksi eko-nappi. Kun tietokoneella työskennellessäsi käyt esim. kahvilla, vessassa tai puhut puhelimeen niin tietokoneen USB-porttiin kiinnitettyä eko-nappia painamalla tietokoneesi menee nopeasti energiaa säästävään horrostilaan. Kun tulet takaisin ja aloitat työskentelyn, painat vain jotakin tietokoneen näppäintä ja voit jatkaa työskentelyä siitä mihin ennen taukoa jäit. Eko-nappulasta saat suurimman hyödyn jos käytät pöytäkonetta, jossa on erillinen monitori. Tällöin voit säästää hyvinkin yli 150 wattia sähköä. Itse käytän läppäriä joka muutenkin kuluttaa vain noin 45-52 wattia sähköä, mutta vessassa käymisen ajalla eko-nappulalla pääsee ihan nollakulutukseen. Toki tietokoneen voi laittaa horrostilaan muutenkin esim. läppärissä kääntämällä näytön alas näppäimistöä vasten, mutta näin ei varmasti monellakaan tule tehtyä. Eko-nappulan painaminen on paljon helpompaa ja sitä tulee myös oikeasti käytettyä. Nappulan mukana tulee ohjelma jolla voi seurata kuinka paljon rahaa ja hiilidioksidipäästöjä on nappulallaan säästänyt, kun ohjelmaan syöttää ensin oman tietokoneen kulutuksen.

Water Pebble

Water Pebble, eli suomeksi vesikivi. http://www.waterpebble.com/ Tämä laite vähentää vähitellen suihkussa käyttämääsi aikaa. Vesikivi sijoitetaan lattialle lähelle lattiakaivoa ja kalibroidaan muistamaan ensimmäisen suihkusi veden kulutus. Tämän jälkeen laite lyhentää suihkujasi hälyyttämällä siten, että joka kerta suihkusi jäävät noin 7 sekuntia edellistä lyhyemmäksi. Kun keltainen valo syttyy suihkuaikasi on puolessa välissä ja kun punainen valo syttyy niin on aika lopettaa suihku. Vesikiveä myy mm. brittiäinen Firebox-verkkokauppa http://www.firebox.com/product/2735/Water-Pebble

Lisätietoja: