Lähetä hääkutsut 2-luokassa

Mikäli lähetät hääkutsut postissa, lähetä ne 2-luokassa. Toisen luokan kirjeet ovat yleensä perillä kolmantena työpäivänä postituksesta. Tällä hetkellä 4/2012 alle 20g painoinen kirje maksaa 1-luokassa 75 senttiä ja 2-luokassa 60 senttiä. Säästö on siis 15 senttiä per kirje, joten jos kirjeitä on vaikkapa 100 kpl niin säästö on 15 euroa.

Ilmainen häätila

Järjestäkää häät ilmaisessa paikassa, jossa ei ole tilavuokria. Esim. seurakunnan tiloissa, puistossa, uimarannalla, maaseudulla jonkun sukulaisen maatilan ladossa tai jossain paikassa, joka teille itsellenne on tärkeä.

Kaksoishäät

Pitäkää kaksoishäät samaan aikaa naimisiinmenoa suunnittelevan kaveri- tai tuttavapariskuntanne kanssa. Näin saatte monessa tapauksessa, kuten koristelussa ja hääpaikan vuokrassa, jopa puolitettua kustannukset hääparia kohti. Mikäli saatte vielä lisää pareja samaan vihkimiseen niin kustannukset sen kuin putoavat.

Osta yksinkertaista ja koristele itse

Osta häihisi edullisia yksinkertaisia koristeita, vaatteita ja asusteita. Voit säästää huomattavasti kun koristelet itse nämä yksinkertaiset esineet esim. Sinooperista, Tiimarista tai muusta askarteluliikkeestä ostamillasi helmillä ja kimalteilla.

Lapsialennukset hääruoasta

Muista kysyä hääpaikasta/pitopalvelusta, että saavatko lapset alennusta ruoasta. Ja jos saavat niin minkä ikäiseksi asti. Muista tämän takia kysyä kutsutuilta ilmoittautumisen yhteydessä heidän perheensä lasten iät. Voit säästää satasia.

Myös hääkimpuksi voi ostaa ihan tavallisia kukkia normaalihinnalla

Myös hääkimpuksi voi ostaa ihan tavallisia kukkia normaalihinnalla ja asetella ne itse, tai antaa jonkun sukulaisesi asetella ne kauniisti. Hääkimpun ei myöskään ole pakko olla oikea kukka. Hääkimpun ei myöskään tarvitse olla iso kimppu. Yksi kukka hääkimppuna voi olla modernimpi ja tyylikkäämpi kuin suuri puska.

 

Kyselkää kavereilta edullisista juhlapaikoista ja bändeistä

Hyödynnä kaikki verkostosi mukaan lukien sosiaaliset mediat, joissa olet mukana. Kannattaa kysellä esim. Facebookista, että tietääkö kukaan kaverisi esimerkiksi edullista hääbändiä tai juhlapaikkaa. Varmasti jollakin kaverillasi on suhteita jonnekin.

Älä kerro että ostos tulee häihin

Mitä tahansa ostatkin, ei kannata liikkeessä sanoa, että tavara tai palvelu tulee häihin. Kaikki häihin liittyvä mm. kukat ja kakut maksavat tuplasti normaaliin esim. syntymäpäiväkukkiin tai kakkuihin verrattuna. Myös hääpuvut sekä sulhaselle että morsiamelle voi löytää monta kertaa halvemmalla esim. vanhojenpäivän tai ylioppilasjuhlien aikoihin.

Rajoittakaan häidenne vierasmäärää

Kutsukaa häihinne vain sellaiset henkilöt, joidenka kanssa oikeasti pidätte muutenkin yhteyttä. Jokainen ylimääräinen vieras kasvattaa ruokakulujen lisäksi myös esim. kiitoskorttikuluja.

Häitä suunnitellessanne priorisoikaa se mikä on teille tärkeintä

Häitä suunnitellessanne priorisoikaa se mikä on teille tärkeintä. Olkoonkin se sitten ruoka, kukat, koristelut, hääpaikka, valokuvaus hääpuku, häämatka yms. Panostakaa yhteen tai kahteen asiaan näissä ja ostakaa muut sitten halvemmalla.