Kääri pariskuntien hääkarkit samaan pakettiin

Mikäli askartelet hääkarkkeja, voit säästää hieman aikaasi ja pakkausmateriaaleja käärimällä pariskuntien hääkarkit samaan pakettiin.

Hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan

Mikäli häät vietetään paikassa, jossa omia juomia ei voi tuoda, hyvä vaihtoehto on paikan oma baari, jossa hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan.

Mainitse häämatkasta

Jos olet häämatkalla tai matkalla viettämässä jotain juhlaa, vaikkapa syntymäpäivääsi niin mainitse asiasta lentokoneessa, hotelleissa yms. Voit saada jonkun ylimääräisen huomionosoituksen.

Vinkki Matkaopas-lehdestä 6/2009

Aloittakaa häidenne suunnittelu hyvissä ajoin

Mikäli aiotte järjestää suuret häät niin aloittakaa häidenne suunnittelu hyvissä ajoin. Tällöin ehditte vertailla hintoja ja tiedätte kustakin palvelusta vallitsevan hintatason. Ehditte myös rauhassa vertailla tuotteiden ja palveluiden hintoja ja tehdä edullisia koristeostoksia yms.

Lisäksi monissa hääpaikoissa tilavuokrat ja ruoat voivat nousta hyvinkin paljon vuoden aikana. Kun varaatte ja sovitte hinnat hyvissä ajoin niin saatte palvelun siihen hintaan mihinkä olette sen aikanaan sopineet, vaikka häittenne aikainen hintataso olisikin jo paljon korkeampi. Kun aloitatte suunnittelun hyvissä ajoin saatte yleensä varattua myös haluamme kirkon ja juhlapaikan sille päivälle jolle haluatte.

Varaa paikka, jossa voit juoda omia juomia

Alkoholitarjoilu tulee kalliiksi. Varaa paikka, jossa voit juoda omia juomia.

Sponsoroidut häät

Sponsoroidut häät. Varsinkin USAssa on yleistynyt tapa kysyä sponsoreita häihin. Joten miksei tätä voisi yrittää Suomessakin. Kysyminenhän ei maksa mitään. Esim. joku leipomo voisi hyvinkin suostua tekemään erikoisemman kakun esim. tavallisen kakkun hinnalla jos saa nimensä esille hääkakun viereen.

Hauska videopätkä häistä

Virallisempien häävideoiden lisäksi voit saada ilmaiseksi hauskemman videonauhan jättämällä videokameran hääpaikan pöydälle ja ilmoittamalla että kuka tahansa vieras voi kuvata sillä mitä ja koska haluaa.

Säästä kirkon koristeluissa

Avioliittoon vihkimisiä tai siunauksia suoritetaan suosituimmissa hääkirkoissa "liukuhihnalta" varsinkin kesäisin. Vihkimysten välillä on usein vain tunti aikaa. Voit säästää hääkirkon koristelussa sekä rahaa että vaivaa jos suunnittelette kirkon koristelun yhdessä teitä ennen tai jälkeen vihittävän hääparin kanssa ja jaatte kustannukset. Ongelmana tässä on se, että kirkkoherranvirastot eivät tietenkään saa paljastaa vihittävien hääparien nimiä, mutta varmasti pienellä paikkakunnalla monet tietävät ketkä vihitään milloinkin. Lisäksi voit tietenkin kysäistä netin hääfoorumien keskustelupalstoilla onko ketään esimerkiksi 5.5.2010 Hikiän kirkossa vihittäviä pareja "kuulolla". Alttarilla on kukkia kuitenkin myös seurakunnan puolesta. Lue Suomen Ev. Lut kirkon sivuilta tarkemmin millaisia alttarikukkia käytetään mihinkin vuodenaikaan. http://www.evl.fi/kkh/to/kjmk/opas2/asia4.html

Lisätietoja:

Hääkimppuun enemmän lehtiä ja oksia kalliiden kukkien sijaan

Laita hääkukkakimppuusi tai vaikkapa mihinkä tahansa kukkakimppuun enemmän lehtiä ja oksia, jolloin kimppu näyttää täydemmältä ja vehreämmältä, mutta tulee kuitenkin edullisemmaksi kuin useampi kukka.

Opiskelijabändi häihin

Jos suvussasi ei ole ketään soittajaa. Voi löytää häihisi hyvinkin edullisen opiskelijabändin esim. laittamalla ilmoituksen paikallisen koulun tai yliopiston ilmoitustaululle.