Valitkaa häihinne sellainen juhlapaikka, jossa voitte olla loppuun asti

Valitse häihinne sellainen juhlapaikka, jossa voitte olla loppuun asti, niin ettei teidän tarvitse enää siirtyä erilliseen jatkopaikkaan ja maksaa ehkä siitäkin vuokraa.

Älä heitä koko hääkimppuasi

Älä heitä koko hääkimppuasi. Heitä vain yksi kukka siitä.

Kalliit kukka-asetelmat voi korvata luonnonkukilla

Kalliit kukka-asetelmat voi korvata luonnonkukilla, koivun- pihlajan tai kuusenoksilla. Syksyllä voi käyttää esim. ruskan väreissä olevia vaahteran ja tammen lehtiä sekä tammenterhoja.

Teetä hääkampaus ja häämeikki samassa paikassa

Teetä hääkampaus ja häämeikki samassa paikassa. Pakettihinta on usein huomattavan paljon halvempi kuin molempien ostaminen erikseen eri paikoista.

Suosi hääkarkeissa jo valmiiksi yksittäispakattuja karkkeja tai konvehteja

Suosi hääkarkeissa jo valmiiksi yksittäispakattuja karkkeja tai konvehteja. Tai voit tietenkin kääriä paljaan karkin kauniisti ruoka- tai kahviservetin sisään.

Jokaisessa suvussa löytynee valokuvausta harrastava kaveri

Jokaisessa suvussa löytynee valokuvausta harrastava kaveri, joka voi kuvata hääjuhlanne. Mikäli kuitenkin palkkaatte jonkun valokuvaajan, häntä ei tarvitse palkata koko illaksi. Ensimmäinen ja viimeinen tanssisi näyttävät samalta.

Kääri pariskuntien hääkarkit samaan pakettiin

Mikäli askartelet hääkarkkeja, voit säästää hieman aikaasi ja pakkausmateriaaleja käärimällä pariskuntien hääkarkit samaan pakettiin.

Hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan

Mikäli häät vietetään paikassa, jossa omia juomia ei voi tuoda, hyvä vaihtoehto on paikan oma baari, jossa hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan.

Mainitse häämatkasta

Jos olet häämatkalla tai matkalla viettämässä jotain juhlaa, vaikkapa syntymäpäivääsi niin mainitse asiasta lentokoneessa, hotelleissa yms. Voit saada jonkun ylimääräisen huomionosoituksen.

Vinkki Matkaopas-lehdestä 6/2009

Aloittakaa häidenne suunnittelu hyvissä ajoin

Mikäli aiotte järjestää suuret häät niin aloittakaa häidenne suunnittelu hyvissä ajoin. Tällöin ehditte vertailla hintoja ja tiedätte kustakin palvelusta vallitsevan hintatason. Ehditte myös rauhassa vertailla tuotteiden ja palveluiden hintoja ja tehdä edullisia koristeostoksia yms.

Lisäksi monissa hääpaikoissa tilavuokrat ja ruoat voivat nousta hyvinkin paljon vuoden aikana. Kun varaatte ja sovitte hinnat hyvissä ajoin niin saatte palvelun siihen hintaan mihinkä olette sen aikanaan sopineet, vaikka häittenne aikainen hintataso olisikin jo paljon korkeampi. Kun aloitatte suunnittelun hyvissä ajoin saatte yleensä varattua myös haluamme kirkon ja juhlapaikan sille päivälle jolle haluatte.