Etsi halpa yösija Google-mapsilla

Jos etsit edullista yösijaa, kuten retkeilymajaa, hostellia tai motellia. Etsi sitä Google-mapsin avulla. Tämä on hyvä tapa löytää edulliset majapaikat vaikkapa ajoreittisi varrelta, sillä monilla pienillä ja halvoilla motelleilla ei välttämättä ole verkkosivuja.

Hyödynnä hotellin ilmainen lentokenttäkuljetus

Hyödynnä hotellin ilmainen lentokenttäkuljetus (englanniksi shuttle service). Ota selvää hotellia varatessasi ja hotelliin mennessäsi onko sinne ilmaista bussikuljetusta lentokentältä ja myös aikanaan takaisin lentokentälle. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta on ilmainen bussikuljetus lähimpiin hotellleihin (mm. Cumulus Airport, Rantasipi Airport, Holiday Inn Helsinki-Vantaa) 20 minuutin välein oikeastaan kellon ympäri. http://www.cumulus.fi/hotellit/airport/ajankohtaista/fi_FI/aikataulut/_files/83272992462537914/default/Lentokentt%C3%A4kuljetuksen%20aikataulut.pdf Myös esim. Best Western Hotel Pilotista ja Airport Hotel Bonus Inn:istä on ilmaiset bussikuljetukset Majoittuvat asiakkaat voivat varata nämä myös etukäteen.

Lisätietoja:

Ammattiliittojen jäsenalennukset

Jos kuulut ammattiliittoon, ota selvää lomaa suunnitellessasi niiden omistamista mökeistä ja lomahuoneistoista, joita ne vuokraavat jäsenilleen. Ne ovat paljon yleistä hintatasoa edullisempia. Myös useat hotellit antavat alennuksia ammattiliittojen jäsenille, joten kannattaa tarkistaa sekin hotellimatkaa suunnitellessa.

Lukijan vinkki

Matkusta yöllä

Matkusta yöllä. Matkustaessasi yöllä säästät majoituskuluissa, sillä makuu/lepovaunupaikka (couchette) tulee yleensä edullisemmaksi kuin hotelli/hostelli yöpyminen. Monin paikoin, myös Suomessa, yöjunat ovat myös lyhyillä matkoilla halvempia, sillä öisin ajetaan useinmiten tavallisella kalustolla pendolinojen ja intercity-junien sijaan.

Tarkasta minibaari

Kun menet hotelliin tarkista mahdollisen minibaarin sisältö löytyykö kaikki mitä listasta. Kerro puutteista respaan viimeistään lähtöselvityksessä, näin säästyt jälkilaskulta. Ilmoita rehellisesti jos olet nauttinut minibaarin antimista, joissakin paikoissa laskutetaan lisää jos ei ilmoita kaikkea mitä on hörppinyt. Kerro myös jos huomaat jotain muita puutteita tai epäkohtia hotellihuoneessa ettet joudu maksumieheksi myöhemmin. Yleensä palaute otetaan fiksusti vastaan ja näin kannattaakin tehdä hotellin kehittymisen kannalta oli palaute sitten hyvää tai huonoa.

Lukijan vinkki

Kommentteja: Jos juot täydestä hotellin minibaarista esim. oluen tai kaksi illalla, käy seuraavana päivänä ostamassa kaupasta vastaava tuote tilalle (jos mahdollista). Tämä tulee yleensä edullisemmaksi kuin juoman ostaminen hotellilta :-).

Matkusta isommalla porukalla

Matkusta isommassa porukassa niin saat monenlaisia alennuksia eri paikoissa. Kysele siis sukulaisilta, tuttavilta ja muilta työkavereilta että olisivatko he innostuneita matkustamaan kanssasi. Ryhmän ei tarvitse aina olla edes suuri, sillä esim. VR:llä ryhmäalennuksen saa jo kolmen hengen ryhmä. Isompi porukka myös majoittuu usein edullisesti. Neljän hengen hotellihuoneen hinta voi olla lähes sama kuin kahden hengen huoneen. Myös esim. Lapin laskettelukeskusten lomamökit ovat usein niin isoja, että niihin mahtuu suurempikin porukka majoittumaan kerralla. Vaikka mökin vuokraus kustantaisi esim. 500 euroa per viikko niin hinta yhtä henkeä kohti voi olla todella pieni mikäli majoittujia on enemmän.

Äkkilähdöt

Äkkilähdöt ovat viime hetkellä myytäviä edullisia valmismatkoja. Parhaimmillaan viikon matkan lentoineen voi saada alle 200 eurolla. Äkkilähtö on hyvä vaihtoehto jos aikataulu on joustava eikä tietty hotelli tai kohde ole ehdoton vaatimus. www.rantapallo.fi/akkilahdot/

 

Hyödynnä hotellien aamiaiset

Yöpyessäsi hotellissa syö kunnon aamiainen tankkaa vatsasi munilla, kinkulla, pekonilla (ei hiilihydraatteja) ja jaksat pitkään iltapäivälle.

Lukijan vinkki

Liity lentoyhtiöiden ja hotellien kanta-asiakasohjelmiin

Liity lentoyhtiöiden ja mikäli matkustat paljon myös hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin. Niihin kannattaa liittyä, vaikka et matkustaisikaan mahdottoman palon, sillä kanta-asiakkuus ei maksa mitään ja kanta-asiakkaana saat rahan-arvoisia etuja. Esimerkiksi jo 1 500 Finnair-plus pisteellä ja kuudella eurolla voit ladata levyllisen musiikkia Sony musicin lataamosta. 8 000 plus-pisteellä pääset esimerkiksi ilmaiseksi Finnairin loungeen odottelemaan koneesi lähtoä. Myös SAS-konsernin EuroBonus-ohjelmaan kannattaa liiittyä mikäli lentää Blue1:llä tai muilla Star Alliance ryhmittymän lentoyhtiöillä. Myös SASilla on EuroBonus verkkokauppa, josta voi tilata vähilläkin pisteillä tuotteita alennuksella maksamalla osan hinnasta rahalla.

 

Hae RAY:n tukemalle lomalle

Hae RAY:n tukemalle lomalle. Suomessa on lukuisia järjestöjä, jotka järjestävät RAY:n tukemia sosiaalisia lomia, mm. potilasryhmälomia, perhelomia, kuntoremonttilomia yms. Tuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisen perustein. Järjestöistä tunnetuin oli varmasi Lomaliitto ry, joka asetettiin konkurssiin joulukuussa 2009. Muita tuettuja lomia tarjoavia järjestöjä ovat mm. Huoltoliitto ry, Kotien Puolesta Keskusliitto ry, Lomayhtymä ry, Perhelomat ry, Suomen Ammattiliittojen lomajärjestö SAL, Solaris-lomat ry, Virkistys-ja kylpylälomat ry, t-lomat ry, A-lomat ry, Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry ja Lomakotien liitto ry jne.