Etsi halpa yösija Google-mapsilla

Jos etsit edullista yösijaa, kuten retkeilymajaa, hostellia tai motellia. Etsi sitä Google-mapsin avulla. Tämä on hyvä tapa löytää edulliset majapaikat vaikkapa ajoreittisi varrelta, sillä monilla pienillä ja halvoilla motelleilla ei välttämättä ole verkkosivuja.

Maatilamajoitus

Kesälomamatkoja suunnitellessa muista etsiä netistä myös maatilamajoitusmahdollisuudet. Se on monesti edullisempaa kuin mökki- tai hotellimajoitus ja voi tarjota lapsille monia mukavia asioita. Joissakin kohteissa tarjottava aittamajoitus perinteisessä ympäristössä voi olla viehättävä vaihtoehto hotellin asemasta vaikkapa häämatkalaisille.

Lukijan vinkki

Tarkista lapsialennukset

Mikäli matkustat perheesi kanssa ja vertailet matkojen hintoja, niin muista tarkastaa lapsialennukset ja minkä ikäisiä lapsia ne koskevat. Vertaile myös lastesi mahdollisuuksia nukkua hotellihuoneiden lisävuoteissa. Varsinkin lisävuoteiden hinnoissa ja säännöissä on suuria eroja hotellien välillä. Näitä lapsihintoja ei myöskään yleensä mainosteta suurilla mainoksilla tyyliin "hotellihuone 59 € vrk" vaan yleensä niiden selvittämien vaatii hieman enemmän vaivaa.

Valitse tuntemattomampi lomakaupunki

Jos olet omatoimimatkalla valitse tuntemattomampi lomakaupunki. Kanariansaarilla sekä Välimeren rannikolla on rantakaupunkeja vieri vieressä. Valitsemalla hieman tuntemattomamman kaupungin voi säästää huomattavasti hotellien ja ruokailun hinnoissa. Saat samalla aidomman lomakokemuksen. Mikäli kuitenkin lomailet tunnetussa lomakohteessa voi säästää huomattavasti shoppailemalla ja ruokailemalla hieman syrjemmältä lomakohteen turistikaduilta. Hinnat voivat tippua huomattavasti jo korttelin päässä rantakadulta.

Hyödynnä tarjoukset, etukupongit ja bonuskortit valitessasi hotellia

Muista käyttää tarjoukset/etukupongit, bonuskortit hyväksesi valitessasi hotellia. Hyödynnä myös nettitarjoukset. Mukavaa lomaa!

Lukijan vinkki

Halvimmat viikonpäivät matkustaa

Valitse halvimmat viikonpäivät. Tukholmaan kohdistuvilla risteilyillä sekä Tallink-Siljalla että Viking-linellä hinnoittelu on viikonloppuisin jopa noin tuplasti kalliimpaa kuin arkisin. Halvinta on matkustaa Tukholmaan sunnuntaista-keskiviikkoon. Torstaina ja lauantaina on keskihinnat ja perjantaisin kalliimmat hinnat. Tallinnan matkoilla hinnoittelu on samansuuntainen. Sen sijaan jos matkustat kotimaassa löydät halvimmat hotellihinnat viikonloppuisin. Tämä johtuu siitä, että Suomen hotellien käyttäjäkunta painottuu liikematkustajiin, jotka pitävät palaverinsa työviikon aikana. Myös lennot ovat monesti kalleimpia viikonloppuisin.

Maksu etukäteen

Kun varaat hotellihuonetta tai vuokraat autoa niin kysäise että kuinka alas he voisivat tiputtaa hintoja, mikäli teet sellaisen varauksen, jota ei voi peruuttaa ja maksat sen etukäteen. Tällöin hotelli tai autovuokraamo saa varmasti rahansa, ja sinä voit saada hyvät alennukset.

Kysy etukäteen mahdollisuutta luovuttaa hotellihuone myöhemmin

Useat hotellit antavat ilmaiseksi viipyä jonkun tunnin pidempään hotellihuoneessa jos asiasta kysyy etukäteen.

Lukijan vinkki

Lomaile sesongin ulkopuolella

Pyri lomailemaan sesongin ulkopuolella. Välimerellä tarkenee yleensä hyvin lomailla jo huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa. Tällöin hinnat ovat usein halvemmat kuin sesongin (engl high season) vallitessa. Sama koskee myös Suomea. Esimerkiksi monet laskettelukeskukset kauppaavat majoitusta erittäin halvalla sesongin ulkopuolella. Myös mökit ja hissiliput ovat yleensä halvempia ennen helmikuuta ja taas huhtikuun puolenvälin jälkeen. Hulppeimmat tarjoukset ovat yleensä voimassa vapun jälkeen, jolloin myös laskettelukelit ovat Lapissa vielä mitä mainioimpia. Sesongin ulkopuolella myös palvelu on usein parempaa.

Vertaile hotellien hintoja netissä

Vertaile hotellien hintoja netissä. Myös samoilla hotelleilla on eri hintoja eri paikasta hotellihuonetta varattaessa. Paras hintavertailusivusto lienee trivago.fi, jossa näet kerralla mikä yli 50 varaussivustosta (mm. hotels.com, expedia.com) tarjoaa parhaan hinnan.