Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Vanhuksille ilmainen turvakännykkä ilman liittymää

Jos tunnet jonkun tutun vanhuksen, joka ei halua enää opetella kännykän käyttöä, mutta tarvitsisi kuitenkin kännykän turvaksi. Tällöin voit harkita että annat vanhukselle vanhan kännykän ilman liittymää. Tällöin vanhukselle ei kerry yhtään kustannuksia liittymästä, mutta kännykkä on kuitenkin hätävarana, jolla vanhus voi hätätilassa soittaa hätänumeroon, vaikka ei muualle osaisikaan soittaa. Kännykästä voi aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ilman liittymää ja sim-korttia. Hätänumeroon voi myös soittaa ilman puheaikaa tai vaikka kännykän näppäinlukko olisi päällä. Tämä kannattaa muistaa mikäli suunnittelee antavansa vanhan matkapuhelimen lapsille leikkikaluksi.

Laita perheen lapsoset tekemään ilmaiset onnittelukortit juhlakaluille

Laita perheen lapsoset tekemään onnittelukortit juhlakaluille. Tulee varmasti persoonallisia ja "näköisiä" kortteja, joista saa mielen iloiseksi. Voit liimata värilliselle kartongille ja koristella itse lisää.

Lukijan vinkki

Perjantaisin isoissa marketeissa on paljon maistiaisia

Vaivaako sinua ärsyttävä pikku nälkä? Yleensä perjantaisin isoissa marketeissa on runsaasti ruoka- yms. maistiaisia. Eipä muuta kuin kiertämään marketteja ja mässäilemään ;)

Lukijan vinkki

Ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen

Toinen ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen. Kauneimpia joululauluja voi mennä myös ilmaiseksi laulamaan kirkkoon yhteislauluna. Monesti joissakin kauneimmissa joululauluissa on mukana myös joku kuoro tai muu esiintyjä. Tällöin pääsee kirkkokonserttiin ihan ilmaiseksi. Tilaisuuksissa kerätään vapaaehtoinen kolehti Suomen Lähetysseuran tekemään lähetystyöhön. Ota selvää esim. www.kauneimmatjoululaulut.fi

Lisätietoja:

Jouluvalojen katselu on ilmaista ajanvietettä

Ilmaista ajanvietettä lapsille ja lapsenmielisille joulun aikaan on kierrellä jalkaisin (lapsia voi vetää esim. pulkassa) ja katsella muiden jouluvaloja.

Ilmainen ja ympäristöystävällinen joulukalenteri löytyy tänä vuonna internetistä

Ilmainen ja ympäristöystävällinen joulukalenteri löytyy tänä vuonna internetistä. Googlaa lähellä joulukuuta internetistä esim. seuraavilla hakusanoilla. "Joulukalenteri netissä" tai "Advent calendar online". Täydennän tätä vinkkiä muutaman viikon sisälllä ja linkitän tänne muutamia hienoja netissä toimivia joulukalentereita.

Musiikkia tulee radiosta ilmaiseksi

Älä osta ollenkaan musiikkia. Sitä tulee radiosta ilmaiseksi.

Lukijan vinkki

Ilmaisia näytepakkauksia

Kun käyt lääkärillä ja lääkäri määrää sinulle jotain lääkettä, kysy onko lääkärillä lääketehtaiden hänelle jakamia ilmaisia näytepakkauksia lääkkeistäsi tai sen rinnakkaislääkkeistä. Esim. ihotautilääkäreillä on toisinaan paljonkin näytepakkauksia esim. eri valmistajien perusvoiteista.

Seuraa lehdistä ilmaiskonsertteja

Kesän kulttuurinälän saa tyydytettyä nollabudjetillakin seuraamalla lehtiä, minne tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Usein niissä on vetonaulana maan huippuesiintyjiäkin. Tunnetuin kesän ilmaiskonsertti lienee Helsingin kaivopuistossa.

Lukijan vinkki