Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Älä turhaan kääri joulu- ja syntymäpäivälahjojen ympärille lahjanarua

Älä turhaan kääri joulu- ja syntymäpäivälahjojen ympärille lahjanarua. Lahjanarua ei voi laittaa edes muovinkeräykseen, vaan se on käytön jälkeen laitettava polttokelpoiseen jätteeseen tai sitten sekajätteeseen. Lapsille lahjan ympärille kiedotut narut ovat vain riesa, joka hidastaa lahjan avaamista. Mikäli kuitenkin tahdot käyttää lahjanarua, voit käyttää sitä pienen pätkän, jonka laitat esim. tarralla kiinni paketin kylkeen esim. allaolevan valokuvan tapaan.

 

Säästä jouluruokaa uudenvuoden yölle

Tee jouluna vähän ruokaa ja säästele sitä tulevalle uudenvuoden yölle. Säästät rahaa kun uutena vuonna ei tarvitse ruokaa ja juomaa ostaa.

Lukijan vinkki

Joulukuusesta energiaa

Sahaa joulun jälkeen joulukuusen runko klapeiksi ja polta ne takassa…tai anna klapit jollekin tutulle takan omistajalle.

Lukijan vinkki

Taiteile viime vuotisista tai vielä vanhemmista joulukorteista uusia kortteja

Taiteile viime vuotisista tai vielä vanhemmista joulukorteista uusia kortteja. Leikkaa, liimaa ja osta uusia tarvikkeita. Saat varmasti persoonalliset kortit ja sinulle jää askartelemisen riemu!

Lukijan vinkki

Hyvä ja tarpeeseen tuleva lahja…

Hyvä ja tarpeeseen tuleva lahja on sellainen, jonka lahjan saaja joutuisi muutenkin ostamaan. Esimerkkeinä vaikkapa ruokakori tai autoilijalle täynnä oleva bensiinikanisteri tai polttoainelahjakortti.

Kaada itse joulukuusi halvalla Metsähallituksen mailta

Saat halvan joulukuusen kun ostat Metsähallitukselta joulukuusenkaatoluvan ja kaadat itse kuusesi. Lupa maksaa vain 5 euroa. Luvalla saa kaataa enintään 3 metriä korkean joulukuusen tien varressa. Varmista kuitenkin ehdottomasti että kuusesi on varmasti Metsähallituksen omistamasta talousmetsästä. Ei siis suojelu- eikä retkeilyalueelta. Pohjois-Suomessa entisten Oulun- ja Lapin läänien alueella luvan voi ostaa myös tekstiviestillä. http://metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Metsatalous/Sivut/JoulukuusenvoiostaaLapissamatkapuhelimella.aspx

Anna lastesi piirtää lähettämäsi joulukortit

Jos sinulla on lapsia, anna lastesi piirtää lähettämäsi joulukortit.