Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Karkit halvalla

Näin joulun jälkeen myydään joulukarkkeja puoleen hintaan, kannattaa ostaa ja viedä vaikka tuliaisiksi. Vieraille voi tarjota kahvipöydässä suklaata keksien sijaan. Lapsille voi piilottaa tuleville karkkipäiville tarjouskarkkeja.

Lukijan vinkki

Jaa joulukorit itse

Hyppää polkupyörän selkään ja käy viemässä joulukortit itse tuttaviesi postilaatikkoon. Onnistuu hyvin ainakin samassa kaupungissa asuvien tuttavien kohdalla. Säästät 0,55 € per itse perille viety joulukortti, joten mikäli kortteja on paljon, niin voit päästä jopa kohtuullisiin tuntiansioihin.

Laita kynttilät pakastimeen ennen polttamista

Laita kynttilät pakastimeen ennen polttamista. Jäätyneet kynttilät palavat hieman pidempään ja tiputtavat vähemmän.

Joulukorteista muistipeli

Joulukorteilla on jälkikäyttöä lapsille esim. muistipelinä tai palapelinä. Leikkaa vain kortit kahtia ja pelatessa etsitte toisiinsa sopivat palat. Sopii isommille lapsille, jotka jo osaavat yhdistää kaksi toisiinsa sopivaa kuvaa yhteen.

Lukijan vinkki

Muista joulu nähdessäsi tehtaanmyymälöitä

Kesälomamatkoilla liikkuessasi muista joulu nähdessäsi tehtaanmyymälöitä, lahjaputiikkeja, turistimyymälöitä yms. Joululahjat kannattaa hankkia pitkin vuotta edullisia ostoksia nähdessään, säästää paljon rahaa ja välttyy joulutungokselta.

Lukijan vinkki

Joulupaperista saa leikattua edullisia pakettikortteja

Joulupaperista saa leikattua edullisia pakettikortteja. Leikkaa joulupaperista haluamasi muotoinen pakettikortti ja liimaa sen taakse saman muotoinen pahvinpala, johon voit kirjoittaa haluamasi viestin.

 

sammuta jouluvalot yöksi tai hanki ajastin

Jouluvaloja ei kannata pitää päällä yöllä kun kukaan ei ole niitä ihailemassa. Muista sammuttaa jouluvalosi yöksi tai hanki ajastin.