Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Joulukorteista lapsille palapeli

Joulukortit voi jälkikäyttää ja hyödyntää ne mökillä leikkaamalla ne lapsille "palapeleiksi", kun naperoilla ei ole mitään tekemistä sadepäivinä

Lukijan vinkki

Osta sellainen jouluvalosarja, joka on rinnan kytketty

Osta sellainen jouluvalosarja, joka on rinnan kytketty. Näin yhden valon rikkoutuminen ei sammuta koko jouluvalosarjaa, kuten sarjaan kytketyssä valosarjassa. Tunnistat sarjaan kytketyt valot siitä että löysyttämällä yhtä valoa koko sarja sammuu.

Muista sammuttaa myös ulkokynttiläsi yöksi

Muista sammuttaa myös ulkokynttiläsi yöksi. Monesti ihmiset eivät jaksa sammuttaa kynttilälyhdyissään tai vaikkapa jäälyhdyissä olevia kynttilöitään yöksi. Kukaan ei ole katselemassa kynttilöitä yöllä, joten kynttilät palavat siis turhaan. Vartioimattomat kynttilät ovat myös aina paloturvallisuusriski.

Lukijan vinkki

Sopikaa maksimisumma jonka lahja saa maksaa.

Mikäli haluatte antaa myös aikuisille joululahjoja, sopikaa maksimisumma jonka lahja saa maksaa.

Nyt joulun jälkeen lehtiroskiksia tonkimaan

Nyt joulun jälkeen lehtiroskiksia tonkimaan, ihmiset heittävät pois joulukortteja, lahjapapereita ja lahjakasseja. Niistä tuunaamalla saa ensi jouluksi lahjakääreet ja kortit. Samalla voi kerätä lehdet ja kirjat luettavaksi, ei tarvitse maksaa kalliita lehtilaskuja. Luettavat ovat usein melkein uusia aikakauslehtiä, eikä haittaa vaikka olisivat vanhempiakin, jos niitä ei ole lukenut. Säästö voi olla vuodessa satasia!

Lukijan vinkki

Anna joululahjaksi aikaa tai palveluita

Anna tänä jouluna joululahjaksi palveluita tai vaikkapa omaa aikaasi turhan tavaran sijasta. Yksi hyvä lahjaidea on esimerkiksi tehdä tyttö-/poikaystävällesi lahjakortti, jossa lupaat esimerkiksi valmistaa itse hänen mieliruokaansa. Kortissa voi lukea, että kyseisen lahjakortin voi lunastaa milloin vain.

Joulukukkien uusiokäyttö

Joulukukat on mahdollista uusiokäyttää laittamalla niiden sipulit talteen ja säilyttää niitä pimeässä. Saat sipulista uuden kukan kun kylvät sipulit vaikka keväällä kukkapenkkiin.

Lukijan vinkki