Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Yhteinen joululahja

Kerätkää porukka ja antakaa lahjansaajalle yhteinen joululahja useammalta henkilöltä. Yhdistämällä usemman henkilön lahjabudjetit voitte saada hankittua lahjan saajalle jonkun oikeasti tarpeeseen tulevan lahjan, esim. matkan tai vaikkapa uuden kodinkoneen useamman turhan krääsätavaran sijasta.

Halpa kynttilä

Kiinnitä lyhdyn sisälle heijastin ja ripusta lyhty portin pieleen. Heijastin kimaltelee autojen valokeiloissa kuin oikea kynttilä.

Niksi Pirkasta 12/2010

Käytä tarpeettomat tilkut, langat, narut yms lahjojen pakkausmateriaalina

Jos harrastat ompelua, käytä tarpeettomat tilkut, langat, narut yms lahjojen pakkausmateriaalina.

Kyselkää toisilta mitä he oikeasti tarvitsevat joululahjaksi

Kyselkää toisilta mitä he oikeasti tarvitsevat joululahjaksi. Ilmoita myös rohkeasti muille mitä itse oikeasti tarvitsisit joulupukilta (Esim. uudet kengät, alusvaatteita yms). Myös lasten isovanhempia kannattaa vihjata mitä lastenlapset oikeasti tarvitsisivat. Näin lahjat tulevat varmasti tarpeeseen ja ovat mieluisia. Eikä tule hankittua tarpeetonta krääsää.

Ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen

Toinen ilmainen ajanviete joulun tienoilla on joululaulujen laulaminen. Kauneimpia joululauluja voi mennä myös ilmaiseksi laulamaan kirkkoon yhteislauluna. Monesti joissakin kauneimmissa joululauluissa on mukana myös joku kuoro tai muu esiintyjä. Tällöin pääsee kirkkokonserttiin ihan ilmaiseksi. Tilaisuuksissa kerätään vapaaehtoinen kolehti Suomen Lähetysseuran tekemään lähetystyöhön. Ota selvää esim. www.kauneimmatjoululaulut.fi

Lisätietoja:

Älä osta itselle joululahjoja

Kun ostat joululahjoja tulee helposti kiusaus ostaa myös itselle jotakin kivaa. Päätä kuitenkin että et osta itsellesi mitään joulumyynnistä. Mikäli todella tarvitset jonkun niin saat sen todennäköisesti paljon halvemmalla joulun jälkeen alennusmyynneistä.

Uusiokäytä joulukortit

Uusiokäytä saamasi kaksiosoiset joulukortit leikkaamalla kuvallinen kansiosa irti.