Halpa minttukaakao

Mikäli tapanasi on juoda aamuisin kaakaota ja haluat vaihtelua kaakaon makuun, älä suotta lisää itse juomaan uusia ainesosia. Mikäli peset hampaat aamuisin juuri ennen kaakaonjuontia, saat raikkaan mintun maun kaakaoosi. Näin säästät pitkän pennin erikoismaustetuissa kaakaojuomissa ja kaakaosi maistuu joka aamu raikkaalle piparmintulle!

Lukijan vinkki

Halvasta viinistä parempaa

Jos joudut pitämään isommat juhlat, mutta et haluaisi sijoittaa rahaa kalliisiin viineihin. Ei hätää, osta halpisviiniä ja kaada se ennen käyttöä kauniiseen viinikarahviin. Tutkimuksissa on todettu, että jopa viiniasiantuntijoiden mielestä halpakin viini maistuu paljon paremmalta ja kalliimmalta kun se annostellaan kalliimmasta pullosta tai hienosta karahvista. Viinin kaataminen karahviin hyvissä ajoin ennen tarjoilua saa viinin ”avautumaan” ja reagoimaan ilman kanssa, jolloin viini maistuu paremmalla ja pehmeämmältä. Edullisen ja tyylikkään LÖNSAM-karahvin saa ostettua esim. IKEAsta hintaan 1,50 €. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20213543/ Melkein samannäköisen karahvin saat myös esimerkiksi Paul Masson viinipullosta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006545

Kestosuodatin

Käytä kahvinkeittimessä kestosuodatinta. Säästät suodattimen hinnan ajan mittaan suodatinpaperikuluissa. Kestosuodattimia myy esimerkiksi Villakoira.com http://www.villakoira.com/kahvinkeitintarvikkeet.html?keitinmerkki=BoschLisäksi joissain kahvinkeittimissä kestosuodatin on valmiina. Tällainen on mm. OBH-nordican malli OBH2321 Invito, jota on myynnissä mm. Gigantissa ja ONOFF-verkkokaupassa alle kolmenkympin.

Lisätietoja:

Edullista kaakaota

Jos olet kaakaonystävä mutta maito tuntuu liian kalliilta tai tölkki tyhjenee liian nopeasti, kokeile seuraavaa: Kaada mukiin vettä (½-¾ mukin tilavuudesta) maidon asemesta ja lämmitä se kuumaksi. Kun vesi on lämmitetty, täytä loppuosa mukin tilavuudesta maidolla ja lisää kaakaojauhe. Jos kaakao maistuu liian vetiselle, voi veden osuutta pienentää ja maidon lisätä kunnes maku on kohdillaan. Varmista, että käyttämäsi kaakaojauhe on yhteensopiva veden kanssa. Näin voit vähentää maidon käyttöä, jolloin ostamasi kallis maito riittää pidempään kuin että tekisi kaakaon täyteen maitomukilliseen.

Lukijan vinkki

Tee mökillä kotisimaa virvoitusjuomaksi

Tee mökillä kotisimaa virvoitusjuomaksi. Säästät rahaa ja säästyt raskaiden virvoitusjuomapullojen raahaamiselta. Mukaan vain hiivaa, sitruunoita ja sokeria.

Lukijan vinkki

Kotisimaa vapuksi

Muista tehdä vapuksi itse edullista kotisimaa.

Lukijan vinkki

Maidon säilyvyyden parantaminen

Jos maitosi on menossa pilaantumassa esim. kesähelteellä, kokeile lisätä maitoon hiukan suolaa. Tämä auttaa maidon säilymisessä.

Toimiiko? Kommentteja?

Päiväkahvit samalla

Jos oleilet päiväsaikaan kotona, mieti voisitko keittää iltapäivän kahvit valmiiksi jo aamulla. Kun kahvi on valmista sammuta kahvinkeitin ja kaada iltapäivän kahvi termospulloon, jossa se säilyy kuumana usean tunnin ajan. Kahvi on myös heti valmista nautittavaksi. Tällä menettelyllä säästät ainakin yhden suodatinpussin päivässä ja ehkä myös kahvijauhettakin.

Lukijan vinkki

Korvaava jääpalamuotti

Jos jääkaappisi tai pakastimesi jääpala-muotti on rikki tai liian suuri (on mahtumisongelmia), älä turhaa osta kaupasta uutta muottia. Tyhjästä konvehtipakkauksen muovista saa mainion jääpalamuotin. Sen voi leikata sopivankokoiseksi tarpeitasi varten ja myös että se mahtuu pakastimeen paremmin.

Lukijan vinkki

Quick & hot

Ekotehokas tapa säästää sähköä veden lämmittämisessä on Tefalin Quick & Hot vedenkeitin, joka kuumentaa veden kolmessa sekunnissa.

Lisätietoja: