Halpa minttukaakao

Mikäli tapanasi on juoda aamuisin kaakaota ja haluat vaihtelua kaakaon makuun, älä suotta lisää itse juomaan uusia ainesosia. Mikäli peset hampaat aamuisin juuri ennen kaakaonjuontia, saat raikkaan mintun maun kaakaoosi. Näin säästät pitkän pennin erikoismaustetuissa kaakaojuomissa ja kaakaosi maistuu joka aamu raikkaalle piparmintulle!

Lukijan vinkki

Halvasta viinistä parempaa

Jos joudut pitämään isommat juhlat, mutta et haluaisi sijoittaa rahaa kalliisiin viineihin. Ei hätää, osta halpisviiniä ja kaada se ennen käyttöä kauniiseen viinikarahviin. Tutkimuksissa on todettu, että jopa viiniasiantuntijoiden mielestä halpakin viini maistuu paljon paremmalta ja kalliimmalta kun se annostellaan kalliimmasta pullosta tai hienosta karahvista. Viinin kaataminen karahviin hyvissä ajoin ennen tarjoilua saa viinin ”avautumaan” ja reagoimaan ilman kanssa, jolloin viini maistuu paremmalla ja pehmeämmältä. Edullisen ja tyylikkään LÖNSAM-karahvin saa ostettua esim. IKEAsta hintaan 1,50 €. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20213543/ Melkein samannäköisen karahvin saat myös esimerkiksi Paul Masson viinipullosta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006545

Halpiskahvia

Vaikka olisit vain yhden kahvimerkin fanittaja, jonkin super-edullisen halpiskahvipaketin saa aikaa myöten sekoitettua vakiomerkkikahvisi sekaan niin ettei maussa huomaa mitään eroa.

Lukijan vinkki

Varastoi juomavettä isoon säiliöön

Kun menet kauppaan, älä osta limuja tai kivennäisvesiä tai alkoholia yhtään. Säästät kuukaudessa helposti 50-150 pelkissä juomissa. Juo hanavettä kotona ja laita sitä pullohin mukaan esim. autoon, niin sinulla aina juotavaa mukana myös helteelläkin. Näin sinun ei tarvitse ostaa kalliita juomia huoltoasemilta, kioskeilta tai kaupasta.

Lukijan vinkki. Lähetti PJ.

Monipakkaukset eivät ole halvempia

Alkoholia myytäessä uusi laki sanoo että pullo/tölkki monipakkauksissa ei saa olla yhtään kalliimpia kuin yksittäiset pullot/tölkit. Alkoholissa ei siis sallita paljousalennuksia. Jos vieressä ei näy irtotölkkejä, niin kysy niitä myyjältä. Ja jos sekään ei auta sinulla on oikeus avata mäyräkoira tai sixpackki ja ostaa siitä vain vaikkapa kaksi pulloa. Tämä on usein halvempaa kuin pullojen ostaminen erikseen. Ole vielä tarkkana kassalla ettet maksanut juomistasi liikaa.

Kommentti. Hei, mihi tää muute perustuu, eikö niis kaikis pullois o sama ean-koodi?? nyt taas urpot repii kaikki päkit auki?

Ylläpitäjä tarkisti asian Ruokakeskon asiakaspalvelusta. Pulloissa on eri ean-koodi. Yksittäisten pullojen ean-koodi sijaitsee etiketissä, mutta monipakkausten ean koodit sijaitsevat monipakkauksen pahvissa. Näin ollen yksittäisillä pulloilla, sixpakceilla, mäyräkoirilla yms. on eri ean-koodit…ja samalla siis eri yksittäishinnat. Jos yksittäisiä pulloja ei ole saatavilla, Ruokakeskolta neuvoivat hakemaan myyjän paikalle. Myyjä sitten pyydettäessä avaa sinulle tarvittaessa sikspackin tai salkun ja varmistaa että saat tuotteet yksittäispakkauksen hinnalla. Olisikohan tuossa sitten myös ideana se että myyjällä on varmasti joku veitsi mukana, jolla hän voi avata esim. salkun siistimmin kuin sinä repimällä väkivaltaisesti auki.

Lasinmerkkaajat

Hankkikaa perheeseenne pussi lasinmerkkaajia esimerkiksi halpakaupoista tai marketeista. Siis sellaisia pieniä koristeita, jotka asetetaan käytön jälkeen lasin reunalle. Kullakin perheenjäsenellä on oman värisensä merkki. Näin juomalasit tai mukit eivät mene sekaisin ja voitte käyttää samaa lasia koko päivän tai vaikka pidempäänkin. Lasinmerkkaajia kannattaa myös käyttää kestitettäessä vieraita tai kotibileiden yhteydessä. Tulee paljon vähemmän tiskiä, mikä säästää vettä, sähköä ja astianpesuainetta.

Tussikynä + muki

Jos järjestät kutsut tms. ulos, joissa tarjoillaan juomaa pahvimukeista, varaa mukaan tussikynä. Pyydä ihmisiä kirjoittamaan nimensä omaan mukiin, jotta siitä voi vielä juoda myöhemmin uudestaan. Näin juhlien järjestäjänä säästät omia mukejasi turhalta haaskaukselta.

Lukijan vinkki

Osta limsa isoissa pulloissa ja siirrä niistä juomat pieneen pulloon

Limukat, pienet 0,5L pullot ovat kalliita. Ostan tarjouksesta 1,5L pulloja ja teen niistä 0,5L pulloon juotavaa. Myös jäätelö on kioskista ostettuna on sikakallista, samalla hinnalla saa tuuttipaketteja ja litrajäätelöä paljon kaupasta. Litrajäätelöstä voi tehdä myös itse palloja.

Lukijan vinkki

Sekoita itse

Sekoita ruokasi ja juomasi itse. Monet ruoat ja juomat on todella helppo sekoittaa itse. Esimerkiksi saat edullisimman ja tuoreimman myslin sekoittamalla sen itse. Osta mieltymyksesi mukaan puurohiutaleita, rusinoita, pähkinöitä ja hedelmiä. Sekoita ne haluamassa suhteessa niin saat kilohinnaltaan erittäin edullisen myslin.

Viinin pakastus

Juomatta jäänyt viini säilyy avattunakin melko pitkään, mutta mikäli viiniä kaikesta huolimatta jää juomatta niin jäädytä loput viinistä esim. jääpalamuotisssa. Jääpalat voit sitten sulattaa yksitellen ja käyttää vaikkapa ruoanlaitossa esim. kastikkeen tekoon.