Halpa minttukaakao

Mikäli tapanasi on juoda aamuisin kaakaota ja haluat vaihtelua kaakaon makuun, älä suotta lisää itse juomaan uusia ainesosia. Mikäli peset hampaat aamuisin juuri ennen kaakaonjuontia, saat raikkaan mintun maun kaakaoosi. Näin säästät pitkän pennin erikoismaustetuissa kaakaojuomissa ja kaakaosi maistuu joka aamu raikkaalle piparmintulle!

Lukijan vinkki

Halvasta viinistä parempaa

Jos joudut pitämään isommat juhlat, mutta et haluaisi sijoittaa rahaa kalliisiin viineihin. Ei hätää, osta halpisviiniä ja kaada se ennen käyttöä kauniiseen viinikarahviin. Tutkimuksissa on todettu, että jopa viiniasiantuntijoiden mielestä halpakin viini maistuu paljon paremmalta ja kalliimmalta kun se annostellaan kalliimmasta pullosta tai hienosta karahvista. Viinin kaataminen karahviin hyvissä ajoin ennen tarjoilua saa viinin ”avautumaan” ja reagoimaan ilman kanssa, jolloin viini maistuu paremmalla ja pehmeämmältä. Edullisen ja tyylikkään LÖNSAM-karahvin saa ostettua esim. IKEAsta hintaan 1,50 €. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20213543/ Melkein samannäköisen karahvin saat myös esimerkiksi Paul Masson viinipullosta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006545

Äidinmaito on ilmaista

Jos olet äiti ja jos mahdollista imetä lasta hieman aiottua pidempään. Sen lisäksi että äidinmaito on halvempaa kuin lehmänmaito säästät myös siinä, että äidinmaito on aina vauvalle oikean lämpöistä. Näin ollen sitä ei tarvitse lämmittää sähköllä. Lisäksi sitä ei tarvitse pullottaa ennen juomista, jolloin säästyy vettä ja tiskauksessakin pääsee hieman vähemmällä. Äidinmaito on myös logistisesti tehokasta eikä kuljetuksessa synny pakokaasupäästöjä.

Tee vedestä näyttävä

Helteellä jääkaappikylmä vesikin näyttää houkuttelevalta janojuomalta, kun lisäät kannuun muutaman jääpalan ja pari mansikkaa koristeeksi.

Lukijan vinkki

Hanaoluet

Jos olet ulkomailla ravintolassa pyydä esim. pilsneriä tilatessasi se hanasta (englanniksi draft). Ulkomailla ravintolan hanasta laskettavat juomat ovat huomattavasti halvempia kuin pullotetut tuotteet. Suomessa hintaeroa ei verotuksen takia juuri ole.

Kotikalja

Kotikalja on halpa ja mainio ruokajuoma kesähelteellä. Tarvitset vain kaljamaltaita, sokeria ja hiivaa sen valmistamiseksi.

Lukijan vinkki

Teetä kuppi kerrallaan

Jos olet teen ystävä, voit lämmittää teevetesi laittamalla kupin täyteen vettä ja kuppi mikroon. Näin saat lämmitettyä juuri sopivan määrän vettä, vedenkeittimessä tahtoo tulla aina lämmitetyksi vettä liikaa käyttöön nähden (=turhaa energiankulutusta).

Lukijan vinkki

Pullot takaisin kauppaan myös ulkomailla

Jos oleskelet pidemmän pätkän ulkomailla, ota selvää paikallisesta palautuspullosysteemistä. Näin et heitä rahaa roskiin turhaan pantillisten pullojen/tölkkien muodossa.

Lukijan vinkki

Omatekoinen tee

Voit käyttää monia kotipihan tai lähimetsän kasvien lehtiä vaikkapa omatekoisen teen valmistamiseen. Tällaisia kasveja ovat esim. pihlaja, mustaherukka, punaherukka, lakka tai omenapuu. Myös ruusunmarjoista saat maukkaan teen. Myös muutkin ruoat ovat mahdollisia. Jos sinulla riittää intoa niin sivustolta www.yrttitarha.com löytyy paljon kaikenlaisia ohjeita erilaisten yrttipohjaisten ruokien valmistamiseen. Miltä kuulostaisi maitohorsmamunakas?

Lisätietoja:

Kuljetusastia juomavedelle

Jos tarvitset kuljetusastiaa juomavedelle esim. mökille viemistä varten, osta kaupasta lähdevettä sopivan kokoisessa astiassa (5/10 l). Luonnollisesti voit käyttää ostamasi veden ja tämän jälkeen sinulla on hyvä kuljetusastia vedelle. Kun astia likaantuu tai menee rikki, voit ostaa kaupasta taas uuden astian. Näin sinun ei tarvitse ostaa kallista juomavesipönttöä erikseen, joka sekään ei ole ikuinen. Vertaile tietysti hintoja ja ominaisuuksia!

Lukijan vinkki