Kierrätys kuormaliina

Vanhasta paikkauskelvottomasta polkupyörän sisärenkaasta saat joustavan ja kestävän liinan, jolla voit kiinnittää turvallisesti auton peräkärryssä tai pakettiautossa kuljetettavat tavarat.

Irrota peräkärry pysäköidessä

Jos olet liikenteessä auton ja peräkärryn kanssa ja pitäisi peruuttaa johonkin (hankalaan) paikkaan, sammuta auto, irrota ja työnnä (tyhjä) peräkärry suosiolla paikoilleen ja hae auto erikseen. Näin säästät bensaa ja autoasi, koska peräkärryn kanssa peruuttaminen on välillä melkoista "hieromista". Näin myöskään et voi vahingossa rikkoa mitään peruuttamalla päin.

Lukijan vinkki

Poista tyhjästä peräkärrystä reunat

Jos joudut vetämään tyhjää auton peräkärryä maantiellä, poista siitä etu- ja takareuna. Kun reunat ovat paikoillaan, kuormatilaan muodostuu pyörre, joka pyrkii nostamaan kärryä ylöspäin mutta painovoima vetää sen takaisin tiehen. Tämän vuoksi tyhjä kevyt kärry alkaa pomppimaan ja autolla ajamisesta tulee levotonta. Tämä rasittaa myöss vetokoukun kiinnitystä. Ottamalla etu- ja takalaidat pois pyörrettä ei synny ja ilmanvastuskin pienenee, jolloin säästät hieman polttoainetta. Irtolaidat matkustavat parhaiten takakontissa.

Lukijan vinkki

Polkupyörän peräkärry

Hanki (esim. huuto.netistä) polkupyörän peräkärry, säästät sen avulla rahaa kolmella eri tavalla:

a. Tarvitset vähemmän autoa lasten kuljetukseen.

b. Tarvitset vähemmän autoa tavaroiden kuljetukseen.

c. Voit ostaa raskaita ja paljon tilaa vieviä tarjoustuotteita kaupoista enemmän kun lastaat ne pyörän sijaan pyörän peräkärryyn.

Lukijan vinkki

Jalkakiinnikkeillä lisää tehoa

Hanki Biltemasta 3,29€ maksavat jalkakiinnikkeet pyörän polkimiin (tuotenro 27876), niin saat +30% lisää tehoa pyöräilyyn ja vältyt polvivaivoilta. Lisätehon voit käyttää polkupyörän peräkärryn vetämiseen, jolloin voit vähentää vastaavan kilometrimäärän auton käyttöä tavaroiden ja pienten lasten kuljettamiseen.

Lukijan vinkki

Peräkärryyn lisälaidat

Omistatko auton peräkärryn, mutta siihen ei kuitenkaan mahdu riittävästi kamaa? Rakenna kärryyn lisälaidat vanerista tai laudoista, näin voit kuljettaa isomman kuorman. Esim. polttopuita kuljetettaessa kärryn kantavuus harvemmin tulee vastaan, ennenminkin tila loppuu kesken. Lisälaidoilla saa lisätilaa. Varmista kuitenkin, että laidat kestävät matkalla paikallaan eikä kärryn kantavuus ylity. Näin saat kerralla enemmän ja näin vähennät kärryn vetotarvetta. Jos normaalisti tarvitset 3 kärryllistä polttopuita talveksi, voi laitojen kanssa polttopuut voivat tulla kahdella kerralla, jolloin säästät autosi polttoainekuluissa.

Lukijan vinkki