Työ terävillä työkaluilla ei ole tylsää

Jos käytät esim. mökillä viikatetta, kirvestä vesuria, raivausveistä, ruoho/oksasaksia, kannattaa huolehtia työkalun terän kunnosta. Em. työkalut saa helposti teräviksi hiomakiven ja veden kanssa esim. talven jälkeen. Kotimaisen Fiskarsin työkalut voi teroittaa kyseisen yrityksen teroitustyökalulla. Terävillä työkaluilla työ sujuu nopeammin, kuluttaa vähemmän voimiasi ja myös työn jälki on parempaa (tylsä viikate ei katko ihan kaikkia kasveja) ja turvallisempaa (esim. terävä vesuri ei pureutuu paremmin puuhun kuin tylsä joka pomppaa helposti esim. jalkaan).

Käsikäyttöisten työkalujen teroitus ei ole rakettitiedettä vaan ideana on hakea alkuperäinen teräkulma tylsyneelle työkalulle. Asian opetteluun käytetty aika sekä hankinnat tulee moninkertaisena takaisin parantuneena työtehona.

Pyörivievien laitteiden terien (esim. ruohonleikkuri, raivausterä) teroitus on tarkempaa terän tasapainon säilyttämisen kannalta, epätasapainossa oleva terä voi rikkoa koneen laakerit tai aiheuttaa vaaratilanteita.

Lukijan vinkki

Pienoiskasvihuone

Käytetyistä pantittomista ja läpinäkyvistä muovisista pulloista voit tehdä pienille kukillesi ja taimillesi minikokoisen kasvihuoneen. Leikkaa pullosta pohja pois ja aseta pullo sitten taimen ympärille. Näin taimi on suojassa hallalta ja saa enemmän lämpösäteilyä kuin ilman pulloa saisi.

Oikea kasvupaikka

Puutarhaan syksyisin tai keväisin kasveja ostaessa kannattaa ottaa tarkoin selville kasvien ihanteellinen istutuspaikka ja -aika sekä hoito-ohjeet, niin säästyy hukkainvestoinneilta. Myös leikkausohjeet myöhempiä vuosia varten.

Lukijan vinkki

Edullinen kukkaruukku

Mustasta rakennussankosta (20 l) saa edullisen ja tyylikkään kukkaruukun isommalle kasville sisälle tai ulos. Kahva helpottaa "ruukun" siirtelyä kasveineen paikasta toiseen, mitä ei normaaleissa kukkaruukuissa ei ole.

Lukijan vinkki

Joulukukkien uusiokäyttö

Joulukukat on mahdollista uusiokäyttää laittamalla niiden sipulit talteen ja säilyttää niitä pimeässä. Saat sipulista uuden kukan kun kylvät sipulit vaikka keväällä kukkapenkkiin.

Lukijan vinkki

Käytä naarmuuntuneet vanhat CD-levysi puutarhassa linnunpelättimenä

Käytä naarmuuntuneet vanhat CD-levysi puutarhassa linnunpelättimenä. Linnut säikkyvät niiden vilkkumista auringossa. Laita parin kepin väliin naru suurin piirtein vaakasuoraan ja laita tästä narusta CD-levyjä roikkumaan. Varmista kuitenkin, että levyt ovat auringossa, jolloin auringonsäteet pääsevät niistä heijastumaan.

Luonnonkivimuuri

Jos tontilla tarvitaan aitaa ja omalta maalta löytyy aineksia, niin sopivissa paikoissa kannattaa kokeilla myös lyhyttä luonnonkivimuuria, (No ei sitä kukaan jaksa kovin pitkää tehdä) jonka päälle voi istuttaa kukkasia. Myös voi tehdä vanhan ajan tyylisen vinoriukuaidan.

Lukijan vinkki

Sanomalehdet rikkaruohon torjuntaan

Silppua vanhat sanomalehdet esim. marjapensaiden juurelle. Lisää tämän jälkeen oikeaa kuorikatetta päälle. Käytä vanhoja kasteltuja sanomalehtiä tai pahveja myös kukkapenkkien pohjalla. Nämä estävät tehokkaasti rikkaruohojen kasvua ja pitävän maan kosteana.

Edullinen ajanviete lasten kanssa on puutarhanhoito

Edullinen ajanviete lasten kanssa on puutarhanhoito. Anna lapsen istuttaa kukka tai vihannes ja seuratkaa yhdessä kesän mittaan sen kasvua. Lapsi voi käydä välillä hoitamassa ja kastelemassa sitä.

Puutarhatöissä voi loppukäyttää nahkakäsineet

Puutarhatöissä voi loppukäyttää nahkakäsineet.

Lukijan vinkki