Tuulivoimala kytketty

Nyt sain sitten monia vaikeuksien jälkeen- esittelymastolla asfaltilla ollut tuulivoimala kaatui syysmyrskyllä, jonka takia piti tilata Kiinasta varasiipiä ja oikaista peltiä parista kohtaa – tuulivoimalan pystytettyä ja kytkettyä.

Kävin Ruduksen Oulun pihakivimyymälästä ostamassa Formento 700 betonijalusta ja siihen muovisen lukitusrenkaan, jolla masto saatiin kiinnitettyä hyvin kiinni jalustaan. Putkeen piti porata sitten muutama reikä, jotta mm. kaapeli saataisiin vedettyä voimalasta kiinni akkuun. Tuulivoimalan lataussäätimeen syttyi valot toiminnan merkiksi ja akkukin alkoi latautumaan.

Nykyinen paikka ei ole tuulen kannalta optimaallisin, mutta nyt tuota myllyä on helppo siirtää tarvittaessa tuulisempaan ja parempaan paikkaan. Tarkoitus on ainakin aluksi ladata pientä vapaa-ajan akkua ja invertterillä sitten ottaa siitä virtaa milloin mihinkin.

 

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot. Valojen vieressä on pieni propelli, joka pyörii auton liikkuessa tuottaen energiaa LED-valoille. Huomiovaloja käytettäessä on muistetta kytkeä tavalliset ajovalot pois, sillä näitä ei saa eikä tietenkään kannatakaan käyttää yhtä aikaa.

Tuulienergialla toimiva mm. kännykkä- ja mp3-soitin laturi

Tuulienergialla toimiva mm. kännykkä- ja mp3-soitin laturi. Hy mini- tuuliturbiinilla lataat useimmat laitteet matkapuhelimesta digikameroihin. Laite on suunniteltu siten että mikäli ei tuule, voit kiinnittää sen esimerkiksi polkupyörään, jolloin laitteen akku latautuu polkupyörällä ajaessasi ilmavirran vaikutuksesta. Laitetta myy suomessa ainakin Ihmekauppa.com. http://www.ihmekauppa.com/product_details.php?p=527