Ennakkotilausmaksu

Liikenne- ja viestintäministeriön ohjeen mukaan takseissa voidaan periä (yleensä se peritään ;) ) enintään 6,80 euron suuruinen ennakko-tilausmaksu silloin, kun kuljetus on tilattu vähintään 30 minuuttia ennen asiakkaan ilmoittamaa lähtöaikaa. Ennakkotilausmaksua ei kuitenkaan saa periä, jos kuljetuksen tilaajana, maksajana tai korvaajana on kunta, kuntayhtymä, valtio tai KELA. Tämmöisiä kyytejä ovat siis esimerkiksi koulukyydit tai vammaispalvelulakiin perustuvat matkat. Ennakkotilausmaksu on hyvin perusteltu, sillä taksit lähtevät ennakkoon tilattuihin kyyteihin niin hyvissä ajoin että ovat varmasti perillä asiakkaan haluamana aikana. Tällöin taksit ovat varattuna kyseiselle asiakkaalle eivätkä voi ottaa muita tilauksia vastaan. Ylläpitäjä ei vaan kertakaikkiaan tajua tuota 30 minuutin rajaa, sillä samalla tavalla taksit joutuvat varaamaan itsensä vaikka ennakkotilaus tulisi 25 minuttia ennen haluttua aikaa. Jotkut tietävät tämän käyttävät hyväkseen tätä 30 minuutin rajaa ja tilaavat taksin 29 minuttia ennen haluttua aikaa, jolloin ennakkotilausmaksua ei saa periä. Joten mielestäni on reilua kertoa muillekin tämä mahdollisuus vaikkapa tällä palstalla. Säästät siis ennakkotilausmaksun kun tilaat taksin korkeintaan 29 minuuttia ennen haluttua aikaa.

Lukijan kommentti. Ainakaan Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla taksia ei voi tilata mainitsemasi 29 minuuttia ennen haluttua aikaa enää ennakkotilauksena ja välttää ennakkotilausmaksua, vaan tällöin auto lähetetään välittömästi ja mittari juoksee odotusajan hintaan 42,10 euroa per tunti siitä lukien, kun auto on asiakkaan käytettävissä." Terveisin J.H

Kiitos hyvästä tarkennuksesta. Tämän vinkin toimivuus on kuitenkin todistetusti testattu Oulun seudulla. Toimii kuulemma myös Kuopion ja Tampereen takseissa sekä lähitaksin takseissa Uudellamaalla.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi