Etsi halpa yösija Google-mapsilla

Jos etsit edullista yösijaa, kuten retkeilymajaa, hostellia tai motellia. Etsi sitä Google-mapsin avulla. Tämä on hyvä tapa löytää edulliset majapaikat vaikkapa ajoreittisi varrelta, sillä monilla pienillä ja halvoilla motelleilla ei välttämättä ole verkkosivuja.

Tarkasta minibaari

Kun menet hotelliin tarkista mahdollisen minibaarin sisältö löytyykö kaikki mitä listasta. Kerro puutteista respaan viimeistään lähtöselvityksessä, näin säästyt jälkilaskulta. Ilmoita rehellisesti jos olet nauttinut minibaarin antimista, joissakin paikoissa laskutetaan lisää jos ei ilmoita kaikkea mitä on hörppinyt. Kerro myös jos huomaat jotain muita puutteita tai epäkohtia hotellihuoneessa ettet joudu maksumieheksi myöhemmin. Yleensä palaute otetaan fiksusti vastaan ja näin kannattaakin tehdä hotellin kehittymisen kannalta oli palaute sitten hyvää tai huonoa.

Lukijan vinkki

Kommentteja: Jos juot täydestä hotellin minibaarista esim. oluen tai kaksi illalla, käy seuraavana päivänä ostamassa kaupasta vastaava tuote tilalle (jos mahdollista). Tämä tulee yleensä edullisemmaksi kuin juoman ostaminen hotellilta :-).

Matkusta isommalla porukalla

Matkusta isommassa porukassa niin saat monenlaisia alennuksia eri paikoissa. Kysele siis sukulaisilta, tuttavilta ja muilta työkavereilta että olisivatko he innostuneita matkustamaan kanssasi. Ryhmän ei tarvitse aina olla edes suuri, sillä esim. VR:llä ryhmäalennuksen saa jo kolmen hengen ryhmä. Isompi porukka myös majoittuu usein edullisesti. Neljän hengen hotellihuoneen hinta voi olla lähes sama kuin kahden hengen huoneen. Myös esim. Lapin laskettelukeskusten lomamökit ovat usein niin isoja, että niihin mahtuu suurempikin porukka majoittumaan kerralla. Vaikka mökin vuokraus kustantaisi esim. 500 euroa per viikko niin hinta yhtä henkeä kohti voi olla todella pieni mikäli majoittujia on enemmän.

Äkkilähdöt

Äkkilähdöt ovat viime hetkellä myytäviä edullisia valmismatkoja. Parhaimmillaan viikon matkan lentoineen voi saada alle 200 eurolla. Äkkilähtö on hyvä vaihtoehto jos aikataulu on joustava eikä tietty hotelli tai kohde ole ehdoton vaatimus. www.rantapallo.fi/akkilahdot/

 

Hyödynnä hotellien aamiaiset

Yöpyessäsi hotellissa syö kunnon aamiainen tankkaa vatsasi munilla, kinkulla, pekonilla (ei hiilihydraatteja) ja jaksat pitkään iltapäivälle.

Lukijan vinkki

Liity lentoyhtiöiden ja hotellien kanta-asiakasohjelmiin

Liity lentoyhtiöiden ja mikäli matkustat paljon myös hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin. Niihin kannattaa liittyä, vaikka et matkustaisikaan mahdottoman palon, sillä kanta-asiakkuus ei maksa mitään ja kanta-asiakkaana saat rahan-arvoisia etuja. Esimerkiksi jo 1 500 Finnair-plus pisteellä ja kuudella eurolla voit ladata levyllisen musiikkia Sony musicin lataamosta. 8 000 plus-pisteellä pääset esimerkiksi ilmaiseksi Finnairin loungeen odottelemaan koneesi lähtoä. Myös SAS-konsernin EuroBonus-ohjelmaan kannattaa liiittyä mikäli lentää Blue1:llä tai muilla Star Alliance ryhmittymän lentoyhtiöillä. Myös SASilla on EuroBonus verkkokauppa, josta voi tilata vähilläkin pisteillä tuotteita alennuksella maksamalla osan hinnasta rahalla.

 

Hae RAY:n tukemalle lomalle

Hae RAY:n tukemalle lomalle. Suomessa on lukuisia järjestöjä, jotka järjestävät RAY:n tukemia sosiaalisia lomia, mm. potilasryhmälomia, perhelomia, kuntoremonttilomia yms. Tuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisen perustein. Järjestöistä tunnetuin oli varmasi Lomaliitto ry, joka asetettiin konkurssiin joulukuussa 2009. Muita tuettuja lomia tarjoavia järjestöjä ovat mm. Huoltoliitto ry, Kotien Puolesta Keskusliitto ry, Lomayhtymä ry, Perhelomat ry, Suomen Ammattiliittojen lomajärjestö SAL, Solaris-lomat ry, Virkistys-ja kylpylälomat ry, t-lomat ry, A-lomat ry, Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry ja Lomakotien liitto ry jne.

Älä turhaan pesetä pyyhettä ja lakanoita hotellissa joka päivä

Älä turhaan pesetä pyyhettä ja lakanoita hotellissa joka päivä, jos olet pidemmän aikaa samassa hotellissa. Yleensä hotelleissa naulassa olevia pyyhkeitä ei pestä. Jos pyyhkeesi on likaantunut voit jättää sen kylpyhuoneen lattialle, josta siivooja tajuaa sen olevan likainen ja jättää puhtaat pyyhkeet tilalle. Varsinkin monissa Välimeren maissa on krooninen pula vedestä varsinkin lomakautena. Ja tietenkin myös pyykin pesu kuluttaa myös sähköä. Voit myös mainita vastaanotossa, että pärjäät samoilla lakanoilla viikon verran. Säästyneet kustannukset näkyvät pitkällä tähtäimellä myös hotellien hinnoissa.

Sohvasurffaus

Ilmainen tapa majoittua matkoilla on rekisteröityä sohvasurffaajaksi (englanniksi couch surfing) mikä tarkoittaa sitä että intenetissä on sivustoja, joista tunnetuin lienee www.couchsurfing.org , joista voit löytää sohvamajoituksen jonkun toisen sivustolle rekisteröityneen käyttäjän kotoa. Rekisteröidyttyä sohvasurffaajaksi voit luoda sivustolle profiilin, jossa esittelet itsesi ja löytää uusia tuttavuuksia, joiden luona voit majoittua ilmaiseksi. Järjestelmä perustuu vastavuoroisuuteen, joka ei kuitenkaan ole välttämätöntä, eli voit kyläillä jonkun toisen luona vaikka hän ei olisi sinun luona vieraillutkaan mikäli hänelle sopii. Voit myös itse majoittaa toisia matkalaisia ja saada näin uusia ystäviä ja kulttuurielämyksiä. Voit myös kirjoittaa ihmisten profiileihin kommentteja heistä ja he voivat kommentoida sinusta. Näin saat tietoa ja osaa varoa ihmisiä, joiden kanssa muut eivät ole tulleet järin hyvin toimeen.

Maatilamajoitus

Kesälomamatkoja suunnitellessa muista etsiä netistä myös maatilamajoitusmahdollisuudet. Se on monesti edullisempaa kuin mökki- tai hotellimajoitus ja voi tarjota lapsille monia mukavia asioita. Joissakin kohteissa tarjottava aittamajoitus perinteisessä ympäristössä voi olla viehättävä vaihtoehto hotellin asemasta vaikkapa häämatkalaisille.

Lukijan vinkki