Etsi halpa yösija Google-mapsilla

Jos etsit edullista yösijaa, kuten retkeilymajaa, hostellia tai motellia. Etsi sitä Google-mapsin avulla. Tämä on hyvä tapa löytää edulliset majapaikat vaikkapa ajoreittisi varrelta, sillä monilla pienillä ja halvoilla motelleilla ei välttämättä ole verkkosivuja.

Maksu etukäteen

Kun varaat hotellihuonetta tai vuokraat autoa niin kysäise että kuinka alas he voisivat tiputtaa hintoja, mikäli teet sellaisen varauksen, jota ei voi peruuttaa ja maksat sen etukäteen. Tällöin hotelli tai autovuokraamo saa varmasti rahansa, ja sinä voit saada hyvät alennukset.

Kysy etukäteen mahdollisuutta luovuttaa hotellihuone myöhemmin

Useat hotellit antavat ilmaiseksi viipyä jonkun tunnin pidempään hotellihuoneessa jos asiasta kysyy etukäteen.

Lukijan vinkki

Lomaile sesongin ulkopuolella

Pyri lomailemaan sesongin ulkopuolella. Välimerellä tarkenee yleensä hyvin lomailla jo huhtikuun lopussa ja toukokuun alussa. Tällöin hinnat ovat usein halvemmat kuin sesongin (engl high season) vallitessa. Sama koskee myös Suomea. Esimerkiksi monet laskettelukeskukset kauppaavat majoitusta erittäin halvalla sesongin ulkopuolella. Myös mökit ja hissiliput ovat yleensä halvempia ennen helmikuuta ja taas huhtikuun puolenvälin jälkeen. Hulppeimmat tarjoukset ovat yleensä voimassa vapun jälkeen, jolloin myös laskettelukelit ovat Lapissa vielä mitä mainioimpia. Sesongin ulkopuolella myös palvelu on usein parempaa.

Vertaile hotellien hintoja netissä

Vertaile hotellien hintoja netissä. Myös samoilla hotelleilla on eri hintoja eri paikasta hotellihuonetta varattaessa. Paras hintavertailusivusto lienee trivago.fi, jossa näet kerralla mikä yli 50 varaussivustosta (mm. hotels.com, expedia.com) tarjoaa parhaan hinnan.

 

Hyödynnä hotellin ilmainen lentokenttäkuljetus

Hyödynnä hotellin ilmainen lentokenttäkuljetus (englanniksi shuttle service). Ota selvää hotellia varatessasi ja hotelliin mennessäsi onko sinne ilmaista bussikuljetusta lentokentältä ja myös aikanaan takaisin lentokentälle. Esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentoasemalta on ilmainen bussikuljetus lähimpiin hotellleihin (mm. Cumulus Airport, Rantasipi Airport, Holiday Inn Helsinki-Vantaa) 20 minuutin välein oikeastaan kellon ympäri. http://www.cumulus.fi/hotellit/airport/ajankohtaista/fi_FI/aikataulut/_files/83272992462537914/default/Lentokentt%C3%A4kuljetuksen%20aikataulut.pdf Myös esim. Best Western Hotel Pilotista ja Airport Hotel Bonus Inn:istä on ilmaiset bussikuljetukset Majoittuvat asiakkaat voivat varata nämä myös etukäteen.

Lisätietoja:

Ammattiliittojen jäsenalennukset

Jos kuulut ammattiliittoon, ota selvää lomaa suunnitellessasi niiden omistamista mökeistä ja lomahuoneistoista, joita ne vuokraavat jäsenilleen. Ne ovat paljon yleistä hintatasoa edullisempia. Myös useat hotellit antavat alennuksia ammattiliittojen jäsenille, joten kannattaa tarkistaa sekin hotellimatkaa suunnitellessa.

Lukijan vinkki

Matkusta yöllä

Matkusta yöllä. Matkustaessasi yöllä säästät majoituskuluissa, sillä makuu/lepovaunupaikka (couchette) tulee yleensä edullisemmaksi kuin hotelli/hostelli yöpyminen. Monin paikoin, myös Suomessa, yöjunat ovat myös lyhyillä matkoilla halvempia, sillä öisin ajetaan useinmiten tavallisella kalustolla pendolinojen ja intercity-junien sijaan.

Tarkasta minibaari

Kun menet hotelliin tarkista mahdollisen minibaarin sisältö löytyykö kaikki mitä listasta. Kerro puutteista respaan viimeistään lähtöselvityksessä, näin säästyt jälkilaskulta. Ilmoita rehellisesti jos olet nauttinut minibaarin antimista, joissakin paikoissa laskutetaan lisää jos ei ilmoita kaikkea mitä on hörppinyt. Kerro myös jos huomaat jotain muita puutteita tai epäkohtia hotellihuoneessa ettet joudu maksumieheksi myöhemmin. Yleensä palaute otetaan fiksusti vastaan ja näin kannattaakin tehdä hotellin kehittymisen kannalta oli palaute sitten hyvää tai huonoa.

Lukijan vinkki

Kommentteja: Jos juot täydestä hotellin minibaarista esim. oluen tai kaksi illalla, käy seuraavana päivänä ostamassa kaupasta vastaava tuote tilalle (jos mahdollista). Tämä tulee yleensä edullisemmaksi kuin juoman ostaminen hotellilta :-).

Matkusta isommalla porukalla

Matkusta isommassa porukassa niin saat monenlaisia alennuksia eri paikoissa. Kysele siis sukulaisilta, tuttavilta ja muilta työkavereilta että olisivatko he innostuneita matkustamaan kanssasi. Ryhmän ei tarvitse aina olla edes suuri, sillä esim. VR:llä ryhmäalennuksen saa jo kolmen hengen ryhmä. Isompi porukka myös majoittuu usein edullisesti. Neljän hengen hotellihuoneen hinta voi olla lähes sama kuin kahden hengen huoneen. Myös esim. Lapin laskettelukeskusten lomamökit ovat usein niin isoja, että niihin mahtuu suurempikin porukka majoittumaan kerralla. Vaikka mökin vuokraus kustantaisi esim. 500 euroa per viikko niin hinta yhtä henkeä kohti voi olla todella pieni mikäli majoittujia on enemmän.