Etsi halpa yösija Google-mapsilla

Jos etsit edullista yösijaa, kuten retkeilymajaa, hostellia tai motellia. Etsi sitä Google-mapsin avulla. Tämä on hyvä tapa löytää edulliset majapaikat vaikkapa ajoreittisi varrelta, sillä monilla pienillä ja halvoilla motelleilla ei välttämättä ole verkkosivuja.

Hyödynnä hotellien aamiaiset

Yöpyessäsi hotellissa syö kunnon aamiainen tankkaa vatsasi munilla, kinkulla, pekonilla (ei hiilihydraatteja) ja jaksat pitkään iltapäivälle.

Lukijan vinkki

Liity lentoyhtiöiden ja hotellien kanta-asiakasohjelmiin

Liity lentoyhtiöiden ja mikäli matkustat paljon myös hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin. Niihin kannattaa liittyä, vaikka et matkustaisikaan mahdottoman palon, sillä kanta-asiakkuus ei maksa mitään ja kanta-asiakkaana saat rahan-arvoisia etuja. Esimerkiksi jo 1 500 Finnair-plus pisteellä ja kuudella eurolla voit ladata levyllisen musiikkia Sony musicin lataamosta. 8 000 plus-pisteellä pääset esimerkiksi ilmaiseksi Finnairin loungeen odottelemaan koneesi lähtoä. Myös SAS-konsernin EuroBonus-ohjelmaan kannattaa liiittyä mikäli lentää Blue1:llä tai muilla Star Alliance ryhmittymän lentoyhtiöillä. Myös SASilla on EuroBonus verkkokauppa, josta voi tilata vähilläkin pisteillä tuotteita alennuksella maksamalla osan hinnasta rahalla.

 

Hae RAY:n tukemalle lomalle

Hae RAY:n tukemalle lomalle. Suomessa on lukuisia järjestöjä, jotka järjestävät RAY:n tukemia sosiaalisia lomia, mm. potilasryhmälomia, perhelomia, kuntoremonttilomia yms. Tuki myönnetään taloudellisin, sosiaalisin ja terveydellisen perustein. Järjestöistä tunnetuin oli varmasi Lomaliitto ry, joka asetettiin konkurssiin joulukuussa 2009. Muita tuettuja lomia tarjoavia järjestöjä ovat mm. Huoltoliitto ry, Kotien Puolesta Keskusliitto ry, Lomayhtymä ry, Perhelomat ry, Suomen Ammattiliittojen lomajärjestö SAL, Solaris-lomat ry, Virkistys-ja kylpylälomat ry, t-lomat ry, A-lomat ry, Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry ja Lomakotien liitto ry jne.

Älä turhaan pesetä pyyhettä ja lakanoita hotellissa joka päivä

Älä turhaan pesetä pyyhettä ja lakanoita hotellissa joka päivä, jos olet pidemmän aikaa samassa hotellissa. Yleensä hotelleissa naulassa olevia pyyhkeitä ei pestä. Jos pyyhkeesi on likaantunut voit jättää sen kylpyhuoneen lattialle, josta siivooja tajuaa sen olevan likainen ja jättää puhtaat pyyhkeet tilalle. Varsinkin monissa Välimeren maissa on krooninen pula vedestä varsinkin lomakautena. Ja tietenkin myös pyykin pesu kuluttaa myös sähköä. Voit myös mainita vastaanotossa, että pärjäät samoilla lakanoilla viikon verran. Säästyneet kustannukset näkyvät pitkällä tähtäimellä myös hotellien hinnoissa.

Sohvasurffaus

Ilmainen tapa majoittua matkoilla on rekisteröityä sohvasurffaajaksi (englanniksi couch surfing) mikä tarkoittaa sitä että intenetissä on sivustoja, joista tunnetuin lienee www.couchsurfing.org , joista voit löytää sohvamajoituksen jonkun toisen sivustolle rekisteröityneen käyttäjän kotoa. Rekisteröidyttyä sohvasurffaajaksi voit luoda sivustolle profiilin, jossa esittelet itsesi ja löytää uusia tuttavuuksia, joiden luona voit majoittua ilmaiseksi. Järjestelmä perustuu vastavuoroisuuteen, joka ei kuitenkaan ole välttämätöntä, eli voit kyläillä jonkun toisen luona vaikka hän ei olisi sinun luona vieraillutkaan mikäli hänelle sopii. Voit myös itse majoittaa toisia matkalaisia ja saada näin uusia ystäviä ja kulttuurielämyksiä. Voit myös kirjoittaa ihmisten profiileihin kommentteja heistä ja he voivat kommentoida sinusta. Näin saat tietoa ja osaa varoa ihmisiä, joiden kanssa muut eivät ole tulleet järin hyvin toimeen.

Maatilamajoitus

Kesälomamatkoja suunnitellessa muista etsiä netistä myös maatilamajoitusmahdollisuudet. Se on monesti edullisempaa kuin mökki- tai hotellimajoitus ja voi tarjota lapsille monia mukavia asioita. Joissakin kohteissa tarjottava aittamajoitus perinteisessä ympäristössä voi olla viehättävä vaihtoehto hotellin asemasta vaikkapa häämatkalaisille.

Lukijan vinkki

Tarkista lapsialennukset

Mikäli matkustat perheesi kanssa ja vertailet matkojen hintoja, niin muista tarkastaa lapsialennukset ja minkä ikäisiä lapsia ne koskevat. Vertaile myös lastesi mahdollisuuksia nukkua hotellihuoneiden lisävuoteissa. Varsinkin lisävuoteiden hinnoissa ja säännöissä on suuria eroja hotellien välillä. Näitä lapsihintoja ei myöskään yleensä mainosteta suurilla mainoksilla tyyliin "hotellihuone 59 € vrk" vaan yleensä niiden selvittämien vaatii hieman enemmän vaivaa.

Valitse tuntemattomampi lomakaupunki

Jos olet omatoimimatkalla valitse tuntemattomampi lomakaupunki. Kanariansaarilla sekä Välimeren rannikolla on rantakaupunkeja vieri vieressä. Valitsemalla hieman tuntemattomamman kaupungin voi säästää huomattavasti hotellien ja ruokailun hinnoissa. Saat samalla aidomman lomakokemuksen. Mikäli kuitenkin lomailet tunnetussa lomakohteessa voi säästää huomattavasti shoppailemalla ja ruokailemalla hieman syrjemmältä lomakohteen turistikaduilta. Hinnat voivat tippua huomattavasti jo korttelin päässä rantakadulta.

Hyödynnä tarjoukset, etukupongit ja bonuskortit valitessasi hotellia

Muista käyttää tarjoukset/etukupongit, bonuskortit hyväksesi valitessasi hotellia. Hyödynnä myös nettitarjoukset. Mukavaa lomaa!

Lukijan vinkki