Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia

Yritä ennaltaehkäistä myös lemmikkiesi sairauksia. Esim. harjaa koiraltasi hampaat. Kuten ihmiselläkin, koiralla hampaiden harjaus estää mm. plakin, hammaskiven ja ientulehduksen syntymistä. Voit säästää huomattavasti eläinlääkärikuluissa ja lisäksi terve suu ehkäisee myös vakavammilta sairauksilta ja parantaa koirasi hengityksen hajua.

Kissalle edullista kanaa

Kissat rakastavat keitettyä kanaa! Seuraa kaupassa marinoimattomien kanatuotteiden viimeisen käyttöpäivän alennuksia. Kun ostat esim. kananrintapaloja -30% tai -50% alennuksella, saat huomattavasti valmisruokaa edullisemmin rakkaalle lemmikillesi hyvää ja varmasti lisäaineetonta 100% lihaa sisältävää ruokaa. Keitä kananpalat kattilassa. Itse lisään keitinveteen hieman kylmäpuristettua rypsiöljyä, jotta kissat saavat tarpeellisia rasvahappoja. Poista nahka ja luut, koska niitä kissan elimistö ei pysty sulattamaan. Pilko liha pieniksi veitsellä tai saksilla. Lisää keitinlientä kananpalojen päälle ja tarjoa kissallesi huoneenlämpöisenä. Tätä ei yksikään kissa ole voinut vastustaa – ja kipot on aina nuoltu putipuhtaiksi! Njam & Mjau!

Lukijan vinkki

Lemmikeille ruokaa kimpassa

Ostakaan muiden koiran- ja muidekin lemmikinomistajien kanssa lemmikeillenne ruokaa kimpassa. Ruoka on halvinta suurissa pakkauksissa ja kun ostatte sitä kimpassa se ei myöskään ehdi pilaantua.

Eläinkaupoista irrallisia linnunsiemeniä

Tavarataloissa myytävät linnunsiemenet ovat yleensä niin isoissa paketeissa että yksi talipallo riittää lintulaudalle koko talveksi ja loput jäävät kesäksi varastoon ajelehtimaan. Eläinkaupoista saa irrallisia linnunsiemeniä pienemmänkin määrän.

Lukijan vinkki

Tiilestä lintulauta

Ylijäämä tiiliskivestä saa linnuille hyvän ja kestävän lintulaudan. Tiilessä on yleensä reikiä, jotta se olisi kevyempi ja eristäisi paremmin ääntä. Näihin reikiin on hyvä kaataa linnunsiemeniä. Sienemet pysyvät reikien sisällä hyvin suojassa tuulelta, mutta linnut saavat ne sieltä helposti. Sopii hyvin vaikka parvekkeen pöydälle.

Sekarotuinen koira edullisesti

Jos olet harkitsemassa koiran hankkimista eläinrakkaaseen perheeseen, mieti tarkkaan millaisen hurtan haluat. Jos et harrasta mitään metsästystä, pelastuskoiratoimintaa yms, joihin koiralta vaaditaan jalostettuja ominaisuuksia, vaan koirasi tulee ihan seurakoiraksi, kannattaa harkita myös tavallista sekarotuista koiraa. Rotukoirat voivat maksaa yli 1000 euroa, millä rahalla hommaat laadukkaat ruoat sekarotuiselle koirallesi pitkäksi aikaa. Sekarotuiset koirat ovat usein myös terveempiä kuin pitkälle jalostetut rotukoirat eikä niille tarvitse hommata papereita eikä käyttää näyttelyissä yms. Sekarotuisia ja usein myös rotukoiria voit kysellä mm. löytöeläinkodeista tai vaikkapa tältä palstalta http://www.lemmikkipalstat.net/cgi-bin/apula/apula.pl?1 Toki myös rotukoiria hylätään ja annetaan hyvään kotiin mm. perheessä puhjenneen allergian takia. Myös kissoja kannattaa kysellä löytöeläinkodeista.

 

Osta eläimille käytettyjä tuotteita

Osta käytettyjä tuotteita. Toisin kuin ihmiset, eläimet eivät osaa nirsoilla, joten esim. käytetty häkki käy vaikkapa hamsterille ihan yhtä hyvin kuin uusikin.

Vanhasta tietokoneen monitorista tai televisiosta saa kissalle sängyn ja talon

Vanhasta tietokoneen monitorista tai televisiosta saa kissalle sängyn ja talon.

http://www.etsy.com/listing/8167323/cat-bed-from-recycled-computer-monitor

Lisätietoja:

Ota koirallesi vakuutus

Harkitse lemmikkivakuutuksen ottamista lemmikillesi. Varsinkin jo hieman vanhemmalle koiralle voi olla kannattavaa ottaa perusvakuutuksen lisäksi myös eläinlääkäri- tai hoitokuluvakuutus, joka korvaa mahdolliset hoitokulut lemmikkisi sairastuttua sisältäen eläinlääkärin palkkiot, lääkkeet ja esim. röntgen ja laboratorioriokulut. Vertaile eri yhtiöiden vakuutuksia, sillä varsinkin eläimien vakuutuksissa on huimia eroja vakuutuksen kattavuuksissa ja hinnoissa. Varmista myös se, ettei teillä tule olemaan päällekäisiä vakuutuksia, sillä kissat ja koirat saattavat olla vakuutettuina esim. maatilavakuutuksessa. Monet yhtiöt eivät myönnä vakuutuksia enää yli 10 vuotta vanhalle koiralle. Ärhäkämmälle lemmikille kannattaa hankkia myös vahinkovastuuhakemus, jota tarvitaan mikäli lemmikkisi aiheuttaa vahinko kolmannelle osapuolelle. Lue tarkasti vakuutusehdot ja kiinnitä huomiota mm. omavastuuosuuden määrään ja siihen mitä kaikkea vakuutus kattaa.

Lehtikompostorista aita koirille

Mikäli haluat estää pienen kotieläimesi (koiran) pääsemistä huoneesta toiseen niin osta halpa kokoontaitettava lehtikompostori jonka sivuista saat neljä aitaa tehdyksi; eikä maksa kun kympin verran!

Lukijan vinkki