Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Hyvä ja tarpeeseen tuleva lahja…

Hyvä ja tarpeeseen tuleva lahja on sellainen, jonka lahjan saaja joutuisi muutenkin ostamaan. Esimerkkeinä vaikkapa ruokakori tai autoilijalle täynnä oleva bensiinikanisteri tai polttoainelahjakortti.

Kaada itse joulukuusi halvalla Metsähallituksen mailta

Saat halvan joulukuusen kun ostat Metsähallitukselta joulukuusenkaatoluvan ja kaadat itse kuusesi. Lupa maksaa vain 5 euroa. Luvalla saa kaataa enintään 3 metriä korkean joulukuusen tien varressa. Varmista kuitenkin ehdottomasti että kuusesi on varmasti Metsähallituksen omistamasta talousmetsästä. Ei siis suojelu- eikä retkeilyalueelta. Pohjois-Suomessa entisten Oulun- ja Lapin läänien alueella luvan voi ostaa myös tekstiviestillä. http://metsa.fi/sivustot/metsa/fi/Metsatalous/Sivut/JoulukuusenvoiostaaLapissamatkapuhelimella.aspx

Anna lastesi piirtää lähettämäsi joulukortit

Jos sinulla on lapsia, anna lastesi piirtää lähettämäsi joulukortit.

Polta kynttilää vain sen verran, että saat upotettua keskelle halvan lämpökynttilän

Säästät kynttiläkuluissa, jos poltat kynttilää vain sen verran, että saat upotettua keskelle halvan lämpökynttilän. Näin voit ihailla kaunista kuorta ja vaihtaa lämpökynttilän aina uuteen. (Älä jätä kynttilöitä ikinä ilman valvontaa)

NiksiPirkasta 11/2010

Yhteinen joululahja

Kerätkää porukka ja antakaa lahjansaajalle yhteinen joululahja useammalta henkilöltä. Yhdistämällä usemman henkilön lahjabudjetit voitte saada hankittua lahjan saajalle jonkun oikeasti tarpeeseen tulevan lahjan, esim. matkan tai vaikkapa uuden kodinkoneen useamman turhan krääsätavaran sijasta.

Halpa kynttilä

Kiinnitä lyhdyn sisälle heijastin ja ripusta lyhty portin pieleen. Heijastin kimaltelee autojen valokeiloissa kuin oikea kynttilä.

Niksi Pirkasta 12/2010

Käytä tarpeettomat tilkut, langat, narut yms lahjojen pakkausmateriaalina

Jos harrastat ompelua, käytä tarpeettomat tilkut, langat, narut yms lahjojen pakkausmateriaalina.