Kimppalahja tulee halvemmaksi kuin monta pientä lahjaa

Joulu- ja/tai kevätjuhlan aikaan on kohteliasta muistaa koulun/päiväkodin henkilökuntaa/lapsen omahoitajaa kuluneesta lukukaudesta. Kerätkää hyvissä ajoin muiden lapsien vanhempien kanssa kimppalahja. Tällöin säästätte rahaa, sillä muutamalla eurolla per lapsi saatte ostettua  kimppalahjan ja kaiken lisäksi opettaja saa näin paljon järkevämmän ja mieluisamman lahjan, kuin jos jokainen lapsi olisi ostanut erikseen esim. kynttilän tai suklaarasian.

Säästä pakettikorteissa

Säästät pakettikorteissa kun paketoit jokaisen lapsen ja perheen jäsenen joululahjat erilaisella paperilla. Tällöin pakettikortteja ei tarvita. Myös tussikynää kuluu vähemmän, kun tekstejäkään ei tarvita :). Tämä sopii vinkki sopii parhaiten vähän vanhemmille lapsille, sillä mikäli perheessä vierailee joulupukki, niin tässä voi olla vähän liikaa opettelemista kiireiselle pukille.  Myös lapset voivat myös alkaa ihmettelemään, että miksi ihmeessä vanhemmat tietävät kenelle mitkäkin lahjat tulevat, mutta ei itse joulupukki…

Käytä lyijykynää

Käytä lyijykynää esim. joulu- tai kutsukorttien kirjoittamisessa ja kirjoita lopuksi paremmalla kynällä päälle kun teksti on varmasti oikein ja virheetön. Tällöin ei tule virheet on helppo korjata pyyhekumilla, etkä joudu heittämään kortteja pois turhien kirjoitusvirheiden takia.

Kirjaa ylös jouluruoan määrä ensi joulun valmistelua varten

Kirjaa paperille ylös jouluasioita esim. kinkunpaistoniksit, ruuan määrät jäikö vai oliko liikaa jne. Kirjaa ylös myös mitä on ensi jouluksi hankittava jne.. laita tämä paperi talteen niin on helpompi valmistella ensi joulua.

Lukijan vinkki

Joulukirje korttien sijaan.

Joulukorttien asemasta voit kirjoittaa ja lähettää kaikille ystävillesi samansisältöisen joulukirjeen, missä kerrotaan kuulumisesi ja toivotetaan hyvää joulua. Säästät puhelinlaskussa kun ei tarvitse sitten erikseen soitella kuulumisia.

Lukijan vinkki

Osta joululahjoja, jotka eivät tarvitse paristoja

Jos ostat joululahjoja lapsille, yritä keksiä sellaisia, joihin ei tarvitse jatkuvasti ostella paristoja, mikäli lapsella ei ole erityistoivomusta jostain patterilelusta.

Lukijan vinkki

Kynttiläasetelmiin voit käyttää edullista merisuolaa

Kynttiläasetelmiin voit käyttää edullista merisuolaa, joulun mentyä tai jos haluat asetelman purkaa loppukäytä merisuola jalkakylvyssä. Jouluinen jalkakylpy: lämmintä vettä, merisuolaa, neilikkaa, kanelia, ruokaöljyä. Edullinen jalkakylpy siis kotiaineksista ja pysyy flunssa loitolla!

Lukijan vinkki

Jouluiset kukka-asetelmat voi tehdä itse

Jouluiset kukka-asetelmat voi tehdä itse: osta halpoja joulukukkia ja etsi vanhoja joulukoristeita ja purkkeja. Purkkeja voi päällystää vaikka foliolla tai joulupaperilla. Hiukan taiteellista näkemystä ja mielikuvitusta niin asetelma on valmis.

Lukijan vinkki

Anna lahjasi eteenpäin lahjana

Luultavasti sait paljon joululahjoja, mitkä eivät miellyttäneet sinua.

Voit myydä lahjasi kirpparilla tai huutonetissä, muista maininta että tavara on uusi ja hinta sen mukainen. Voit myös antaa lahjasi eteenpäin lahjana. Ylläpitäjä jatkaa tähän, että esim. ennen joulua monissa perheissä annetaan ja saadaan useita, jopa kymmeniä, suklaarasioita ja kukkakimppuja lahjaksi tutuilta ja puolitutuilta. Kun saat ties kuinka monennen suklaarasian lahjaksi, anna joku aikaisemmin saaduista suklaarasioista eteenpäin uusimman suklaarasian antajalle. Muista kuitenkin poistaa kaikki tervehdykset ennen kuin annat lahjan eteenpäin.

Lukijan vinkki

Mieti tarkasti mitä ostat joululahjaksi

Mieti tarkasti mitä ostat joululahjaksi, turha krääsä ja koriste-esineet eivät miellytä ketään. Anna aikaasi, olemalla läsnä esim. vanhuksille ja lapsille. Yksi vaihtoehto on myös antaa omaa aikaasi, siten että lahjoitat itse tekemäsi voucherin, jolla lahjan saaja voi ostaa sinulta palveluksia, esim. lapsen vahtina olemista yms. Lahjan hinta ei ole tärkein, vaan joulumieli. Joulupaperia ei ole pakko ostaa, vanhasta sanomalehdestä saa hyvän lahjakääreen tai ruskeasta pakkauspaperista. Joulun alla lehdistä löytyy tontunkuvia ja muita joulukuvia paperikääreen koristeeksi, vaatii vain pientä mielikuvitusta tehdä personallinen paketti. Joulukorttejakin on helppo ja kiva valmistaa itse hyödyntämällä edellisten vuosien joulukortteja.

Lukijan vinkki