Pienennä siivouskuluja

Mikäli omistat julkisen tilan, jossa on asiakas WC, maalaa vessan pisuaarin ja pöntön keskelle esimerkiksi kärpäsen tai maalitaulun kuva. Voit toki kuvan myös kotisi WC-pönttöön mikäli aviomiehesi, poikasi tai vieraasi ovat epäsiistejä. Tämä saa miehet vaistomaisesti kohdistamaan virtsasuihkunsa pytyn keskelle, jolloin WC-pytyn ohitse virtsaaminen vähenee olleellisesti ja siivouskulut pienenevät.

Tämä vinkki on kirjoitettu Tieteen Kuvalehdessä( Huhtikuu 2013) olleen jutun innoittamana. Jutussa kerrottiin että esimerkiksi Amsterdamin Schipholin lentoaseman pisuaareihin piirretyt kärpäsen kuvat pienentävät WC-tilojen siivouskuluja.

 

Vanhaa hammasharjaa ei kannata hävittää

Vanhaa hammasharjaa ei kannata hävittää vaan sitä voi käyttää vessan lavuaarin puhdistukseen, pyörän puhdistukseen, korujen kiillottamiseen tai muiden pienten kolojen puhdistukseen.

Lukijan vinkki

Yhteinen suihku

Ottakaa yhteinen suihku puolisonne kanssa. Säästätte vettä vaikka olisitte hieman pidempään suihkussa kuin normaalisti yksinään.

Vedensäästövinkki suihkuun

Suihkuni sijaitsee aivan lavuaarin vieressä. Minulla on vati lavuaarissa, laitan suihkun siihen, kun avaan hanan. Hana kuumalle puolelle, näin hukkavesi valuu vatiin n. 3-4 litraa. Käytän tuon veden pesusienen kasteluun. Saippuoin ja kastelen pesusientä vadissa, lopuksi vielä oikein vettä valuvalla sienellä pesen suurimman osan saippuasta pois, yhä siis vativedellä. Kastan nopeasti hiukseni suihkusta, sammutan hanan ja käsittelen hiukset sampoolla. Sitten huuhtelen kaikki kokonaan suihkun alla. Vaikka huuhtelen suihkun seinät ja tilan lattia, vie suihkuni vain 25–35 litraa vettä, pesukertaa kohden. Tämän tiedän tarkistettuna, lasken sopivalla vauhdilla koko hanan auki olo ajan, pääsen lukuun 150 – 210.

Lukijan vinkki. Lähetti Rajanka

Suihkuverho kevytpeitteestä

Jos suihkuverhosi alkaa vedellä viimeisiään ja haluat ostaa todella persoonallisen uuden suihkuverhon, tee uusi suihkuverho pienestä kevytpeitteestä. Väreinä ovat yleensä tummanvihreä ja valkoinen sekä maanpuolustuhenkinen maastokuvioitu kevytpeite. Esim. 2×3 m:n peitteestä joutuu hieman leikkaamaan jotta saa sen sopimaan paikalleen. Tällöinkin hinta voi olla pienempi kuin oikeaa suihkuverhoa ostaessasi.

Lukijan vinkki

Edullinen jalkakylpy

Edullinen jalkakylpy keittiönkaapista: Liota merisuolaa lämpimään veteen, aseta jalat veteen ja anna olla 20min. Lopuksi rasvaa jalat ruokaöljyllä.

Lukijan vinkki

Raksi molemmille puolelle

Pyyheliinat kuluvat tasaisemmin ja siis kestävät kauemmin ehjinä, kun ompelet raksin myös pyyhkeen vastakkaiselle puolelle.

Lukijan vinkki

Säästöporesuutin

Vaihda suihkuihin ja hanoihin säästöporesuuttimet. Näiden toimintaidea perustuu siihen, että vettä kuluu vähemmän koska virtaama pienenee. Koska vesi kuitenkin tulee kovemmalla paineella ja siihen sekoitetaan suuttimessa enemmän ilmaa, et välttämättä edes huomaa eroa entiseen.

Hammarjan eko-kastelu

Hammasharjan voi kastella superekotehokkaasti suihkuttamalla sitä kerran sumutinpullolla, jossa on vettä. Kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä kuin hanan aukaisu. Sumutinpulloa voi käyttää myös mm. hiusten kostuttamiseen ennen kampaamista yms. hanan aukaisun sijasta.

Lukijan vinkki

Saippua suihkugeelin sijaan

Ostan aina litran nestesaippuapullon ja käytän sitä suihkugeelin asemesta. Säästä joku pienempi pullo johon lisäät saippuaa isommasta pullosta.

Lukijan vinkki