Hanki monitoimilaite monen erillisen laitteen sijaan

Jos teet paljon töitä niin hanki monitoimilaite, jossa on samassa koneessa yhdessä mm. tulostin, skanneri, kopiokone ja telefax. Monitoimilaite on hankintahinnaltaan halvempi ja säästää sähköä siihen verrattuna että sinulla on joka tarpeeseen erillinen laite.

Oikolue tekstisi

Ennen kuin tulostat mitään, niin oikolue ensin tekstisi. Käytä apuna myös tekstinkäsittelyohjelman omaa oikoluku-toimintoa. Microsoftin word-tekstinkäsittelyohjelmasta se löytyy tarkista-valikon alta kohdasta "kieliasun tarkistus".

Oheislaitteita vaativat työt yhdellä kertaa

Yritä tehdä kaikki oheislaitteita vaativat työt, kuten tulostamiset, skannaukset tai kaiuttimet, yhdessä pötkössä ja sammuta ne sitten kun et enää tarvitse niitä. Näin oheislaitteesi ovat päällä mahdollisimman vähän aikaa.

Kavenna reunuksia

Kavenna tulosteiden reunuksia. Kun kavennat reunuksia palsta, johon voit kirjoittaa levenee ja sivulle mahtuu enemmän tekstiä. Säästät paperia. Ms-Wordissa reunuksia voi kaventaa valitsemalla "Sivun asettelu" -valikosta "Reunukset" ja sieltä "Kapea".

Tulosta ja kopioi kaksipuoleisena

Tulosta ja kopioi kaksipuoleisena. Säästät 50 % paperikustannuksissa. Mikäli tulostimessasi ei ole tällaista toimintoa, kaksipuoleinen tulostaminen onnistuu helposti valitsemalla tekstinkäsittelyohjelmasta tulostettaviksi sivuiksi parittomat sivut. Kun olet saanut ne tulostettua laitat paperit toisinpäin koneeseen ja valitset tulostettaviksi parilliset sivut.

Pienennä riviväliä

Pienennä tulosteiden riviväliä. Wordissa tämä tapahtuu "Aloitus valikosta", josta valitaan "Kappale" ja sieltä "Riviväli".

Kaksipuoleinen oletusasetuksiin

Laita kaksipuoleinen tulostaminen tietokoneen ja työpaikkasi/koulusi kopiokoneen oletusasetuksiin.

Tallenna, älä tulosta

Tallenna www-sivut tietokoneellesi johonkin kansioon myöhempää tarkastelua varten tulostamisen asemesta, näin säästät paperia ja mustetta. Esim. itse olen tallentanut työkkärin sivuilta työpaikkailmoituksia, joihin olen hakenut, näin niitä ei tarvitse printata ihan heti. Tietokoneelle tallennetus www-sivut voi printata myöhemminkin jos tarvitsee. Huono puoli on tietysti se, että tiedostot voivat hävitä vahingossa tai koneen kiintolevyn tuhoutuessa. Valitsen selaimen Tiedosto-valikosta "Tallenna sivu nimellä"-toiminto ja valitse sopivin vaihtoehto.

Lukijan vinkki

Tulosta vedoslaadulla

Tulosta vedoslaadulla.

Vältä tummien taustojen tulostamista

Yritä välttää sellaisten sivujen tulostamista, jotka sisältävät esimerkiksi paljon tummia taustoja tai suurikokoisia tummia kuvia. Nämä kuluttavat paljon enemmän mustetta kuin vaaleammat kuvat. mm. MS-wordin kuvatyökaluilla voit muuttaa kuvien väritiloja, värivariaatioita, kirkkautta, kontrastia yms.