Lopeta turhan sähköpostin lähettäminen

Lopeta turhan sähköpostin lähettäminen. Sähköpostissasi sinulle saapuvia kiertokirjeitä yms. ei kannata lähetellä eteenpäin. Lisäksi sähköposti kannattaa lähettää vain niille henkilöille joita asia koskettaa, ei koko postituslistalle. Näin tekemällä kaverisi säästävät huomattavasti omaa aikaansa kun heidän ei tarvitse lukea ja poistaa turhia sähköposteja. Samalla säästyy myös sen verran sähköä, jonka tietokone kuluttaa sähköpostien lukemisen ja poistamisen aikana. Lisäksi mikäli muutkin alkaisivat toimia näin myös tietoverkkojen kuormitus vähenisi.

Ei liitetiedostoja vaan linkki

Älä lähetä sähköpostilla turhia liitetiedostoja vaan lähetä linkki, josta lukijat voivat halutessaan imuroida tiedostot itselleen. Turhien tiedostojen lähettäminen tukkii sähköpostilaatikoita ja laajakaistayhteyttä. Varsinkin mobiililaitteilla tiedonsiirto on usein melko kallista. Kun kerrot lyhyesti mitä linkki sisältää niin vastaanottaja voi halutessaan ladata sitten tiedoston itselleen.

Lisää kommenteihin, jos tiedät jonkun hyvän verkkosivuston liitetiedostojen välittämiseen. Ylläpito kiittää!

Älä tulosta sähköpostejasi

Älä turhaan tulosta sähköpostejasi. Mikäli ne ovat todella tärkeitä ota niistä varmuuskopiot esim. muistikortille.

Vähennä roskapostia

Internetissä on hurja määrä botteja, eli robotteja, jotka keräävät sähköpostiosoitteita mm. verkkosivuilta ja keskustelupalstoilta. Hyvä tapa vähentää sähköpostin roskapostia on ilmaista sähköpostiosoitteesi jotenkin muuten ja korvata @-merkki jollain, esim. (at)-kirjaimilla. Vähentynyt sähköpostin määrä säästää aikaasi ja sähkölaskuasi sekä myös palvelinten kuluttamaa sähköä ehkä kaukanakin kotoasi.