Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta

Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta. Polttoainetta siis säästyy kun pysäköit autosi kadun varteen kadun suuntaisesti tai pysäköintialueella ajat autosi sellaiseen ruutuun, josta voit ajaa suoraan pois. Esimerkiksi kadun varteen vinoparkkiin pysäköinti vaatii ainakin yhden turhan peruutuksen ruudusta pois. Tämän vinkin noudattaminen on erityisen tärkeää taitamattomimmille kuskeille, sillä heidän pitää monesti peruutella useampia kertoja saadakseen auton parkkiruutuun/ruudusta pois jolloin parkkeeraamiseen käytetty bensan kulutuskin on moninkertaista kokeneisiin autoilijoihin verrattuna. Muista myös, että kolmasosa kaikista kolareista sattuu pysäköintialueella ja näistä 70 % autoa peruutettaessa.

Mikäli parkkipaikka on melko täynnä, on parasta koettaa valita parkkiruutu, jonka vieressä on parkkeerattuna uusi ja siisti auto. Tämmöisten autojen omistajat ovat sijoittaneet autoonsa niin paljon rahaa, että ovat itsekin varovaisempia autojensa kanssa eivätkä esim. paisko ovia avatessaan viereen parkkeerattuja autoja.

Pysäköinti kovilla pakkasilla

Pysäköidessäsi autoa kovilla pakkasilla, kannattaa auton pysäköinti suunnitella siten, että lisävirran antaminen olisi mahdollisimman helppoa. Mikäli et pysty pysäköimään autoa siten, että pääsisit lähtemään liikenteeseen suoraan ajamalla eteenpäin, kannattaa auto peruuttaa ruutuun. Tällöin virran antaminen tai auton hinaaminen toisella autolla pois pysäköintialueelta on huomattavasti helpompaa jos autosi keulan edusta on vapaana esteistä.

Älä luota automaatteihin

Kun laitat rahaa mihinkä tahansa automaattiin (pysäköintimittarit, huoltoasemien seteliautomaati, julkisen liikenteen lippuautomaatit, snacks-automaatit, rahapeliautomaatit, maksulliset vessat jne.) niin laita automaattiin ensimmäiseksi pienin raha, minkä aiot automaattiin käyttää. Jos sattuu niin, että automaatti ei jostain syystä toimikaan, ja rahasi esim. juuttuu automaattiin, niin tällöin vahinkosi on mahdollisimman pieni.

Estä tuulilasin huurtuminen

Kun ajat auton vähäksi aikaa parkkiin, niin suuntaa vähän aikaa ennen parkkeerausta kylmää ilmaa tuulilasiin tai avaa auton ikkunat vähäksi aikaa. Näin tuulilasi viilenee sisäpuolelta eikä huurru yhtä paljon kuin lämmin tuulilasi huurtuisi.

Auto parkkialueen kauimmaiseen kulmaan

Kun menet autolla kauppaan. Jätä autosi parkkialueen kauimmaiseen nurkkaan. Jos käyt joka toinen päivä kaupassa, mikä tekee noin 180 kertaa vuodessa joka kerta kävelet esimerkiksi 75 m enemmän kauppaan ja 75 m enemmän sieltä pois kertyy siitä vuodessa matkaa peräti 27 km. Säästät siis vuodessa pari litraa bensaa. Itse asiassa säästösi on jopa huomattavasti tätä suurempi, sillä kauimmaiset parkkipaikat ovat yleensä aina typötyhjiä kun taas markettien oven edusta on survottu täytteen autoja. Kauimmaisilta parkkipaikoilta pääset siis myös lähtemään ilman turhia parkkiruutuun peruutteluja sekä tyhjäkäyntejä, joita tulee kun joudut seisottamaan autoasi kun joku toinen peruuttaa autoa edessäsi. Ja suurin säästö tulee myös siitä että kauimmissa parkkiruuduissa kukaan ei kolhi autoasi avaamalla siihen oven tai peruuttamalla kylkeesi.

Haetko vieraita Helsinki-Vantaalta

Jos haet vieraita omalla autolla Helsinki-Vantaan lentoasemalta säästät pysäköintimaksussa kun pyydät vieraitasi kävelemään yhden kerroksen ylös lähtevien puolelle. Sieltä rampilta voit noutaa vieraasi ilmaiseksi. Saapuvien puolelle et voi ajaa maksamatta parkkimaksua.

Peili portin viereen

Mikäli oma pihasi on niin ahdas että joudut peruuttamaan auton pihaasi johtavalle tielle niin investoi muutama euro ja hanki peili, jonka sijoitat esim. portin tai roskakatoksen pieleen vinottain siten, että näet jo peruuttaessasi onko risteävällä tiellä liikennettä. Peili kannattaa hommata myös mikäli taloyhtiön parkkipaikalta on huono näkyväisyys risteävälle tielle tai ajoreitti on kapea.

Edullinen pysäköinti Tampere-Pirkkalassa

Mikäli pysäköit autoasi Tampere-Pirkkalan lentokentälle, aja yksityiseen Pirkkalan lentokenttäparkkiin. Heidän pysäköintihinnat ovat reilusti halvempia kuin Finavian ja Ryanairin pysäköintialueilla. http://www.lentokenttaparkki.fi/Suomi/TERVETULOA.html

Lisätietoja:

vaihda heti ykkösvaihteelta kakkoselle nopeasti

Kun lähdet manuaalivaihteisella autolla liikkeelle, vaihda heti ykkösvaihteelta kakkoselle kun autosi on liikkunut auton mitan verran.

Paina mieleesi paikan- ja kadunnimet

Kun liikut uudessa tai vieraassa kaupungissa, paina mieleesi paikan- ja kadunnimet. Reissun jälkeen tutki esim. puhelinluettelon kartasta käymäsi alue lähiympäristöineen uudelleen. Näin kaupunkituntemuksesi paranee nopeasti ja säästät bensaa ja aikaa kun sinulla on asiaa uudestaan samoille kulmille. Näin sitten tiedät jo etukäteen esim. mistä löytyy ilmainen parkkipaikka autolle tai parempi reitti. Navigaattorikaan ei ole aina oikeassa.

Lukijan vinkki