Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta

Pysäköi autosi siten, että pääset parkkiruutuun sekä siitä pois peruuttamatta. Polttoainetta siis säästyy kun pysäköit autosi kadun varteen kadun suuntaisesti tai pysäköintialueella ajat autosi sellaiseen ruutuun, josta voit ajaa suoraan pois. Esimerkiksi kadun varteen vinoparkkiin pysäköinti vaatii ainakin yhden turhan peruutuksen ruudusta pois. Tämän vinkin noudattaminen on erityisen tärkeää taitamattomimmille kuskeille, sillä heidän pitää monesti peruutella useampia kertoja saadakseen auton parkkiruutuun/ruudusta pois jolloin parkkeeraamiseen käytetty bensan kulutuskin on moninkertaista kokeneisiin autoilijoihin verrattuna. Muista myös, että kolmasosa kaikista kolareista sattuu pysäköintialueella ja näistä 70 % autoa peruutettaessa.

Mikäli parkkipaikka on melko täynnä, on parasta koettaa valita parkkiruutu, jonka vieressä on parkkeerattuna uusi ja siisti auto. Tämmöisten autojen omistajat ovat sijoittaneet autoonsa niin paljon rahaa, että ovat itsekin varovaisempia autojensa kanssa eivätkä esim. paisko ovia avatessaan viereen parkkeerattuja autoja.

Pysäköinti kovilla pakkasilla

Pysäköidessäsi autoa kovilla pakkasilla, kannattaa auton pysäköinti suunnitella siten, että lisävirran antaminen olisi mahdollisimman helppoa. Mikäli et pysty pysäköimään autoa siten, että pääsisit lähtemään liikenteeseen suoraan ajamalla eteenpäin, kannattaa auto peruuttaa ruutuun. Tällöin virran antaminen tai auton hinaaminen toisella autolla pois pysäköintialueelta on huomattavasti helpompaa jos autosi keulan edusta on vapaana esteistä.

Älä luota automaatteihin

Kun laitat rahaa mihinkä tahansa automaattiin (pysäköintimittarit, huoltoasemien seteliautomaati, julkisen liikenteen lippuautomaatit, snacks-automaatit, rahapeliautomaatit, maksulliset vessat jne.) niin laita automaattiin ensimmäiseksi pienin raha, minkä aiot automaattiin käyttää. Jos sattuu niin, että automaatti ei jostain syystä toimikaan, ja rahasi esim. juuttuu automaattiin, niin tällöin vahinkosi on mahdollisimman pieni.

Irrota peräkärry pysäköidessä

Jos olet liikenteessä auton ja peräkärryn kanssa ja pitäisi peruuttaa johonkin (hankalaan) paikkaan, sammuta auto, irrota ja työnnä (tyhjä) peräkärry suosiolla paikoilleen ja hae auto erikseen. Näin säästät bensaa ja autoasi, koska peräkärryn kanssa peruuttaminen on välillä melkoista "hieromista". Näin myöskään et voi vahingossa rikkoa mitään peruuttamalla päin.

Lukijan vinkki

Älä ikinä jätä autoosi näkyville mitään arvotavaraa

Älä ikinä jätä autoosi näkyville mitään arvotavaraa, kuten GPS-navigaattoria, käsilaukkua, kameraa yms.

Pyydä peruutusapua

Jos autosi jää kauppareissun aikana katveeseen, esim. ison pakettiauton taakse (=et näe sen takaa tulevia autoja) ja pois pitäisi päästä turvallisesti, pyydä jotain henkilöä omasta seurueesta tai ulkopuolista näyttämään käsimerkeillä tms. milloin reitti on vapaa peruuttamista varten. Tämä on vain apukeino, lopullinen vastuu on kuitenkin peruuttavan auton kuljettajalla, mutta apuhenkilön merkkien avulla voit välttyä kalliilta kolarilta.

Lukijan vinkki

Älä koskaan jätä autosi ovia auki ja avainta virtalukkoon

Älä myöskään koskaan jätä autosi ovia auki ja avainta virtalukkoon vain siksi aikaa kun käyt pikapikaa esim. Otto.-automaatilla, sillä autovarkauksissa usein tilaisuus tekee varkaan.

Parkkipirkko tietää parkkipaikat

Mikäli etsit parkkipaikkaa oudossa kaupungissa ja satut näkemään kunnallisia pysäköinninvalvojia niin kysäise heiltä, että missä päin olisi vapaita tai ilmaisia parkkipaikkoja. Näin vältyt turhalta ajelulta parkkipaikkaa etsiessäsi.

Alumiinifolio auton ikkunaan

Hyvä tapa säästää auton ilmastoinnissa on liimata alumiinifolio autosi tuulilasin kokoiselle aaltopahville. Kun joudut parkkeeraamaan autosi aurinkoon niin asettele pahvi tuulilasin sisäpuolelle, jossa se heijastaa auringonsäteet takaisin tulosuuntaan, jolloin autosi ei kuumene liikaa. Tämä on yleisesti käytetty tapa Etelä-Euroopassa. Tarvittaessa voi askarrella alumiinifolion myös autosi takaikkunaan, mikäli esim. kotipihassasi aurinko paistaa usein autosi takapuolelta. Mikäli alumiinifoliota ei ole, myös esim. ikkunoiden eteen vedetyt pyyheliinat tai vaatteet estävät tehokkaasti auringonsäteiden pääsyä sisälle autoon.

Tarjoa parkkilippua seuraavalle tulijalle

Kun lähdet pois maksulliselta parkkipaikalta. Ole ystävällinen ja tarjoa ostamaasi parkkilippua seuraavalle tulijalle, mikäli siinä on vielä parkkiaikaa jäljellä. Ehkä seuraavalla kerralla joku tekee saman sinulle.