Halpa minttukaakao

Mikäli tapanasi on juoda aamuisin kaakaota ja haluat vaihtelua kaakaon makuun, älä suotta lisää itse juomaan uusia ainesosia. Mikäli peset hampaat aamuisin juuri ennen kaakaonjuontia, saat raikkaan mintun maun kaakaoosi. Näin säästät pitkän pennin erikoismaustetuissa kaakaojuomissa ja kaakaosi maistuu joka aamu raikkaalle piparmintulle!

Lukijan vinkki

Halvasta viinistä parempaa

Jos joudut pitämään isommat juhlat, mutta et haluaisi sijoittaa rahaa kalliisiin viineihin. Ei hätää, osta halpisviiniä ja kaada se ennen käyttöä kauniiseen viinikarahviin. Tutkimuksissa on todettu, että jopa viiniasiantuntijoiden mielestä halpakin viini maistuu paljon paremmalta ja kalliimmalta kun se annostellaan kalliimmasta pullosta tai hienosta karahvista. Viinin kaataminen karahviin hyvissä ajoin ennen tarjoilua saa viinin ”avautumaan” ja reagoimaan ilman kanssa, jolloin viini maistuu paremmalla ja pehmeämmältä. Edullisen ja tyylikkään LÖNSAM-karahvin saa ostettua esim. IKEAsta hintaan 1,50 €. http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/20213543/ Melkein samannäköisen karahvin saat myös esimerkiksi Paul Masson viinipullosta http://www.alko.fi/tuotteet/fi/006545

Päiväkahvit samalla

Jos oleilet päiväsaikaan kotona, mieti voisitko keittää iltapäivän kahvit valmiiksi jo aamulla. Kun kahvi on valmista sammuta kahvinkeitin ja kaada iltapäivän kahvi termospulloon, jossa se säilyy kuumana usean tunnin ajan. Kahvi on myös heti valmista nautittavaksi. Tällä menettelyllä säästät ainakin yhden suodatinpussin päivässä ja ehkä myös kahvijauhettakin.

Lukijan vinkki

Korvaava jääpalamuotti

Jos jääkaappisi tai pakastimesi jääpala-muotti on rikki tai liian suuri (on mahtumisongelmia), älä turhaa osta kaupasta uutta muottia. Tyhjästä konvehtipakkauksen muovista saa mainion jääpalamuotin. Sen voi leikata sopivankokoiseksi tarpeitasi varten ja myös että se mahtuu pakastimeen paremmin.

Lukijan vinkki

Quick & hot

Ekotehokas tapa säästää sähköä veden lämmittämisessä on Tefalin Quick & Hot vedenkeitin, joka kuumentaa veden kolmessa sekunnissa.

Lisätietoja:

Villasukka pitää juomat viileinä

Kun olet ottanut jonkun kylmän juoman jääkaapista tai pakastimesta. Hyvä niksi on sujauttaa se esim. villasukan sisälle. Villasukka toimii eristeenä, jolloin juomasi pysyy pidempään kylmänä, eikä sinun tarvitse laittaaa lämmenteitä juomia uudestaan kylmiöön jäähtymään.

Lukijan vinkki

Täyttettävä vesipullo mukaan

Kuljeta pientä vesipulloa mukanasi ja täytä se vesijohtovedellä uudestaan ja uudestaan. Halvempaa ja ekologisempaa kuin pullotettujen vesien ostaminen.

Tuliaisjuomat jo matkakohteesta

Alkoholijuomien tuominen omaan käyttöön ulkomailta on hyvin kannattavaa. Koska tällä hetkellä nesteiden kuljettaminen lentokoneen matkustamossa on kiellettyä useimmat ostavat juomansa huomattavasti kalliimmalla lentokenttien myymälöistä, joissa myydään usein vain kansainvälisiä ”eliittimerkkejä”. Parhaimmat ja edullisimmat löydöt teet kuitenkin paikallisissa supermarketeissa. Tällöin joudut tosin laittamaan ostamasi juomat lentokoneen ruumaan. Tämä ei kuitenkaan haittaa, sillä jos ostat viinisi pahvipakkauksissa niin voi huoletta pakata purkit myös ruumaan menevään matkalaukkuusi. Pahvipakkaukset eivät säry, vaikka maapalveluiden miehet hieman heittelisivätkin laukkua lastatessaan sitä koneeseen/koneesta. Pahvipakkaukset ovat myös tilaa säästäviä, sillä ne voi pakata kuvan osoittamalla tavalla tiiviisti.

Ylläpitäjä osti mm. Teneriffalta kuvassa näkyvää hyvää SPAR-viiniä 0,65 eurolla / litra. Suomessa ehkä vastaava tuote on Huttunen punaviini, joka maksaa noin 7,25 €. Säästösi siis noin 6,50 € / tölkki. Myös muualla Euroopassa (poislukien Ruotsi, Norja sekä Islanti) litran tölkkiviini maksavat yleensä korkeintaan 2,25 €, joten säästösi Suomen hintoihin on aina vähintään 5 € tölkki. Jos tuot esim. 5 tölkkiä per reissu niin säästösi on vähintään 25 euroa kävitpä missä tahansa Keski-, Itä-, Länsi- tai Etelä-Euroopassa.

Vähennä sokeria mehuissa

Lisää vettä ja vähennä sokeria asteittain lasten mehuissa, niin naperot tottuvat huomaamattaan terveellisempään juomaan. Saman sokerin vähennyksen voi tehdä jälkiruoissa, leivonnaisissa ja kiisseleissä.

Lukijan vinkki

Ilmainen juomatarjoilu lennoilla

Muista hyödyntää joillakin reittilennoilla ilmainen juomatarjoilu. Finnairin Euroopan reittilennoilla turistiluokassa mm. olut ja viini ovat maksullisia Euroopan reiteillä, mutta maksuttomia mannertenvälsillä lennoilla sekä business-luokassa. Lomalennoilla ilmaista on aterian lisäksi vain kahvi ja tee. Blue1:n turistiluokassa kotimaan ja skandinavian reiteillä saat ilmaisen kahvin/teen/vesilasin. Halpalentoyhtiöillä, kuten Ryanairlla ja AirBalticilla tarjoilut ovat maksullisia. Ainakin Ryanairin ohjeissa sanotaan tosin, että Ryanairin lennolle voi ottaa omat eväät mukaan. (Nestemäisiä ruokia ei saa viedä käsimatkatavaroissa). Ryanairin koneista myytävät ruokat ja juomat löytyvät Ryanairin Ryanairmag verkkolehdestä klikkaamalla menu-linkkiä http://www.ryanairmag.com/

Lisätietoja: