Monipakkaukset eivät ole halvempia

Alkoholia myytäessä uusi laki sanoo että pullo/tölkki monipakkauksissa ei saa olla yhtään kalliimpia kuin yksittäiset pullot/tölkit. Alkoholissa ei siis sallita paljousalennuksia. Jos vieressä ei näy irtotölkkejä, niin kysy niitä myyjältä. Ja jos sekään ei auta sinulla on oikeus avata mäyräkoira tai sixpackki ja ostaa siitä vain vaikkapa kaksi pulloa. Tämä on usein halvempaa kuin pullojen ostaminen erikseen. Ole vielä tarkkana kassalla ettet maksanut juomistasi liikaa.

Kommentti. Hei, mihi tää muute perustuu, eikö niis kaikis pullois o sama ean-koodi?? nyt taas urpot repii kaikki päkit auki?

Ylläpitäjä tarkisti asian Ruokakeskon asiakaspalvelusta. Pulloissa on eri ean-koodi. Yksittäisten pullojen ean-koodi sijaitsee etiketissä, mutta monipakkausten ean koodit sijaitsevat monipakkauksen pahvissa. Näin ollen yksittäisillä pulloilla, sixpakceilla, mäyräkoirilla yms. on eri ean-koodit…ja samalla siis eri yksittäishinnat. Jos yksittäisiä pulloja ei ole saatavilla, Ruokakeskolta neuvoivat hakemaan myyjän paikalle. Myyjä sitten pyydettäessä avaa sinulle tarvittaessa sikspackin tai salkun ja varmistaa että saat tuotteet yksittäispakkauksen hinnalla. Olisikohan tuossa sitten myös ideana se että myyjällä on varmasti joku veitsi mukana, jolla hän voi avata esim. salkun siistimmin kuin sinä repimällä väkivaltaisesti auki.

Alkoholitarjous pysyy, säilyy ja kestää

Alkoholilain pykälän § 33a 1 momentin mukaan alkoholijuomien tarjouksien ilmoittaminen myynti- tai anniskelupaikan ulkopuolella on kiellettyä, mikäli tarjous on voimassa alle kaksi kuukautta. Alle 2 kuukautta voimassa olevia alkoholijuomien tarjouksia ei siis saa mainostaa myyntipaikan ulkopuolella kuten netissä, tarjouslehdissä eikä edes kaupan tai ravintolan ovessa tai ikkunoissa. Mikäli siis näet esim. edullisen olut-tarjouksen vaikkapa kaupan mainoslehdessä niin sinulla ei ole mikään kiire rynnätä kauppaan, sillä tarjous on vähintään 2 kuukautta voimassa. Esim. kauppojen olutmainoksissa ilmoitetaankin nykyään usein, että voimassa tietystä päivämäärästä alkaen. Kaupan ja ravintolan sisällä sen sijaan saa edelleen ilmoittaa lyhyemmistäkin tarjouksista. Tämän vinkin säästö perustuukin siihen, että tiedostamalla tämän sinun ei ole pakko rynnätä kauppaan edullisen tarjouksen nähtyäsi, sillä tarjous pysyy voimassa vähintään 2 kuukautta. Mainittakoon vielä että alkoholilain pykälä 33 määrää myös, että ravintoloiden alkoholitarjoukset eivät saa johtaa kuluttajaa harjaan ja siksi nykyään onkin mainittava tarkka määrä senttilitran tarkkuudella. Pelkkä "Iso tuoppi" ei täytä tätä lain ehtoa.

Tipaton tammikuu

Muista tipaton tammikuu ja hieno helmikuu hiihtäen ja vähillä viinaksilla.

Lukijan vinkki

Käy baareissa ja yökerhoissa viikolla

Käy baareissa ja yökerhoissa viikolla, siis sunnuntaista torstaihin. Yleensä kaupungin parhaissakin yökerhoissa on keskellä vikkoa myynnissä juomia ja drinkkejä erikoishintaan. Myöskin sisäänpääsymaksu menee monesti niin että lauantaina se on kallein, perjantaina toiseksi kallein ja viikolla pääsee narikan hinnalla sisään ellei ole mitään erityisiä tapahtumailtoja. Keskellä viikkoa juhlimisesta on myös se hyöty, että ei tarvitse jonotella sisälle eikä aamuyöstä ole ongelmia saada taksia.

Vappupallo vai -pullo

Kun kevään suuri juhla, vappu lähestyy, on suoritettava arvovalintoja, jos on vähän rahaa käytettävissä. Mieti, kumpi muistetaan vielä kolmenkymmenen vuoden päästäkin, lapselle ostettu ilmapallo vai itsellesi ostettu pullo. No tietenkin se pullokin voi jäädä lapsen mieleen, jos örvellät niin, että pilaat hänenkin vappunsa.

Lukijan vinkki

Hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan

Mikäli häät vietetään paikassa, jossa omia juomia ei voi tuoda, hyvä vaihtoehto on paikan oma baari, jossa hääväki ostaa itse baarista alkoholijuomansa omalla kustannuksellaan.

Varaa paikka, jossa voit juoda omia juomia

Alkoholitarjoilu tulee kalliiksi. Varaa paikka, jossa voit juoda omia juomia.