Monipakkaukset eivät ole halvempia

Alkoholia myytäessä uusi laki sanoo että pullo/tölkki monipakkauksissa ei saa olla yhtään kalliimpia kuin yksittäiset pullot/tölkit. Alkoholissa ei siis sallita paljousalennuksia. Jos vieressä ei näy irtotölkkejä, niin kysy niitä myyjältä. Ja jos sekään ei auta sinulla on oikeus avata mäyräkoira tai sixpackki ja ostaa siitä vain vaikkapa kaksi pulloa. Tämä on usein halvempaa kuin pullojen ostaminen erikseen. Ole vielä tarkkana kassalla ettet maksanut juomistasi liikaa.

Kommentti. Hei, mihi tää muute perustuu, eikö niis kaikis pullois o sama ean-koodi?? nyt taas urpot repii kaikki päkit auki?

Ylläpitäjä tarkisti asian Ruokakeskon asiakaspalvelusta. Pulloissa on eri ean-koodi. Yksittäisten pullojen ean-koodi sijaitsee etiketissä, mutta monipakkausten ean koodit sijaitsevat monipakkauksen pahvissa. Näin ollen yksittäisillä pulloilla, sixpakceilla, mäyräkoirilla yms. on eri ean-koodit…ja samalla siis eri yksittäishinnat. Jos yksittäisiä pulloja ei ole saatavilla, Ruokakeskolta neuvoivat hakemaan myyjän paikalle. Myyjä sitten pyydettäessä avaa sinulle tarvittaessa sikspackin tai salkun ja varmistaa että saat tuotteet yksittäispakkauksen hinnalla. Olisikohan tuossa sitten myös ideana se että myyjällä on varmasti joku veitsi mukana, jolla hän voi avata esim. salkun siistimmin kuin sinä repimällä väkivaltaisesti auki.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi