Kyselkää kavereilta edullisista juhlapaikoista ja bändeistä

Hyödynnä kaikki verkostosi mukaan lukien sosiaaliset mediat, joissa olet mukana. Kannattaa kysellä esim. Facebookista, että tietääkö kukaan kaverisi esimerkiksi edullista hääbändiä tai juhlapaikkaa. Varmasti jollakin kaverillasi on suhteita jonnekin.

Älä kerro että ostos tulee häihin

Mitä tahansa ostatkin, ei kannata liikkeessä sanoa, että tavara tai palvelu tulee häihin. Kaikki häihin liittyvä mm. kukat ja kakut maksavat tuplasti normaaliin esim. syntymäpäiväkukkiin tai kakkuihin verrattuna. Myös hääpuvut sekä sulhaselle että morsiamelle voi löytää monta kertaa halvemmalla esim. vanhojenpäivän tai ylioppilasjuhlien aikoihin.

Rajoittakaan häidenne vierasmäärää

Kutsukaa häihinne vain sellaiset henkilöt, joidenka kanssa oikeasti pidätte muutenkin yhteyttä. Jokainen ylimääräinen vieras kasvattaa ruokakulujen lisäksi myös esim. kiitoskorttikuluja.

Häitä suunnitellessanne priorisoikaa se mikä on teille tärkeintä

Häitä suunnitellessanne priorisoikaa se mikä on teille tärkeintä. Olkoonkin se sitten ruoka, kukat, koristelut, hääpaikka, valokuvaus hääpuku, häämatka yms. Panostakaa yhteen tai kahteen asiaan näissä ja ostakaa muut sitten halvemmalla.

Häälahjatili

Nykyisin hyvä vaihtoehto on myös häälahjatili, joka tilinumeron voitte ilmoittaa hääkutsussa. Tili voi olla esim. matkaa tai muuta suurempaa hankintaa varten.

Häät ei-sesonkina

Olkaa omaperäisiä ja pitäkää häänne muuna aikana kuin yleensä. Tällöin voitte monesta paikasta saada esim. tilavuokran halvempaan hintaan kuin sesonkina. Omaperäinen aika voi olla esimerkiksi talvella tai muuna viikonpäivänä kuin lauantaina.

Perustakaa häälahjalista johonkin kauppaketjuun

Perustakaa häälahjalista johonkin kauppaketjuun, esimerkiksi Stockmannin hääpalveluun. Näin ette saa sellaisia lahjoja, joita ette tarvitse. Säästätte siinä että saatte vain tarpeellista, jonka olisitte luultavasti muutenkin joutuneet ostamaan.

Kutsu häävieraasi soittamalla

Kutsu häävieraasi henkilökohtaisesti häihisi esimerkiksi soittamalla heille ja kerro milloin olette menossa naimisiin. Soittaminen on nykyään puhepakettiaikana erittäin edullista. Lisäksi monet vieraat varmasti tykkäävät kun otat heihin henkilökohtaisesti yhteyttä kutsukortin lähettämisen sijaan. Säästät huomattavasti aikaa ja rahaa verrattuna paperisten kutsukorttien askartelemiseen ja lähettämiseen postitse. Hääkuvat säilötään, mutta todella harva säilöö kutsukortit.

Valitkaa häihinne sellainen juhlapaikka, jossa voitte olla loppuun asti

Valitse häihinne sellainen juhlapaikka, jossa voitte olla loppuun asti, niin ettei teidän tarvitse enää siirtyä erilliseen jatkopaikkaan ja maksaa ehkä siitäkin vuokraa.

Älä heitä koko hääkimppuasi

Älä heitä koko hääkimppuasi. Heitä vain yksi kukka siitä.