Edullinen hääkampaus

Kun menet naimisiin, värvää kaverisi tekemään kampauksesi, etenkin jos haluat kampaukseksi villiä ja isoa. Jos joku on luopumassa rastoistaan tai keinokuituleteistään, kuidut talteen ja nutturapohjiksi! Kuka tahansa saa tehtyä ison ja villin kampauksen suurella määrällä pinnejä ja muutamalla kokeilulla. Kukkakaupasta voi vielä ostaa vähän neilikoita tai krysanteemeja, joilla voi peittää ongelmakohtia – kukat kestävät kyllä nätisti päivän verran tukassa, parhaassa tapauksessa kukkakauppa vielä sprayaa kukat kyllästysaineella teitä varten. Lähetti Nim. ex-larppaaja

Lukijan vinkki

Järjestäkää häät nyyttikestiperiaatteella

Järjestäkää häät nyyttikestiperiaatteella. Lahjojen sijasta joku vieras voi tuoda juomia, toinen vieras lainata astioita, kolmas vieras jotain muuta.

Jos vaihdat nimeäsi niin hanki uusi passi vasta häiden jälkeen.

Muista että mikäli vaihdat naimisiin mennessä nimeäsi, joudut uusimaan henkilöllisyystodistuksesi, kuten passin ja ajokortin. Mikäli tiedät että olet vaihtamassa kohtapuolin nimeäsi ja tiedät että et tarvitse passia ennen sitä niin kannattaa hankkia uusi passi vasta häiden jälkeen. Myös esim. kakkosvaiheen ajokortin hakemisaikaa kannattaa suunnitella, mikäli nimen vaihto on ajankohtainen. Lukijan kommentti: Ihan ok, mutta jos häämatka, hotellit ym. lentoliput on hankittu etukäteen vanhalla nimellä, niin uusi nimi voi aiheuttaa ongelmia. Samoin vanhalla passilla ei pääse matkaan, ja uutta passia ei voi taas anoa ennen häitä (vasta sitten kun on virallisesti nimi vaihtunut.) Tämä kannattaa huomioida häämatkaa varatessa ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Kommentti: Ihan ok, mutta jos häämatka, hotellit ym. lentoliput on hankittu etukäteen vanhalla nimellä, niin uusi nimi voi aiheuttaa ongelmia. Samoin vanhalla passilla ei pääse matkaan, ja uutta passia ei voi taas anoa ennen häitä (vasta sitten kun on virallisesti nimi vaihtunut.) Tämä kannattaa huomioida häämatkaa varatessa ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Kierrätä ja lainaa

Kierrätä ja lainaa. Esimerkiksi samoja kukkia voi käyttää kirkossa ja hääpaikassa. Morsian voi myös lainata esimerkiksi äidiltään suvussa kulkeneista perintökoruja hääpäiväksi. Kaikkea ei tarvitse aina ostaa.

Lähetä hääkutsut 2-luokassa

Mikäli lähetät hääkutsut postissa, lähetä ne 2-luokassa. Toisen luokan kirjeet ovat yleensä perillä kolmantena työpäivänä postituksesta. Tällä hetkellä 4/2012 alle 20g painoinen kirje maksaa 1-luokassa 75 senttiä ja 2-luokassa 60 senttiä. Säästö on siis 15 senttiä per kirje, joten jos kirjeitä on vaikkapa 100 kpl niin säästö on 15 euroa.

Ilmainen häätila

Järjestäkää häät ilmaisessa paikassa, jossa ei ole tilavuokria. Esim. seurakunnan tiloissa, puistossa, uimarannalla, maaseudulla jonkun sukulaisen maatilan ladossa tai jossain paikassa, joka teille itsellenne on tärkeä.

Kaksoishäät

Pitäkää kaksoishäät samaan aikaa naimisiinmenoa suunnittelevan kaveri- tai tuttavapariskuntanne kanssa. Näin saatte monessa tapauksessa, kuten koristelussa ja hääpaikan vuokrassa, jopa puolitettua kustannukset hääparia kohti. Mikäli saatte vielä lisää pareja samaan vihkimiseen niin kustannukset sen kuin putoavat.

Osta yksinkertaista ja koristele itse

Osta häihisi edullisia yksinkertaisia koristeita, vaatteita ja asusteita. Voit säästää huomattavasti kun koristelet itse nämä yksinkertaiset esineet esim. Sinooperista, Tiimarista tai muusta askarteluliikkeestä ostamillasi helmillä ja kimalteilla.

Lapsialennukset hääruoasta

Muista kysyä hääpaikasta/pitopalvelusta, että saavatko lapset alennusta ruoasta. Ja jos saavat niin minkä ikäiseksi asti. Muista tämän takia kysyä kutsutuilta ilmoittautumisen yhteydessä heidän perheensä lasten iät. Voit säästää satasia.

Myös hääkimpuksi voi ostaa ihan tavallisia kukkia normaalihinnalla

Talvihäiden hääkimppuna puinen joulukoriste Pentikin poistomyynnistä n. 8,5 €

Myös hääkimpuksi voi ostaa ihan tavallisia kukkia normaalihinnalla ja asetella ne itse, tai antaa jonkun sukulaisesi asetella ne kauniisti. Hääkimpun ei myöskään ole pakko olla oikea kukka. Hääkimpun ei myöskään tarvitse olla iso kimppu. Yksi kukka hääkimppuna voi olla modernimpi ja tyylikkäämpi kuin suuri puska.