Muista aina kassalla kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti

Muista aina kassalla, puhelimessa, hotelliin kirjautuessasi tai mistä ikinä mitään tilaatkaan, kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti. Ettei vaan unohdu näyttää. Muista alkoholia nautittuasikin, että bonuskortti kannattaa näyttää jopa myös monessa anniskeluravintolassa jokaisen tilauksen yhteydessä. Pins-kortilla  saat bonusta esimerkiksi ravintoloista Wanha mestari, RAX pizzabuffet, Onnen päivät sekä mm. Hartwall areenan ravintoloista, Linnanmäen Linnangrilliltä yms.

 

S-etukorttia kannattaa höylätä mm. Public cornerissa, Buffassa, Pressossa ja monessa muussa ravintolassa. Plussa kortti kannattaa puolestaan muistaa mm. ravintola Villassa, olutravintola Sir Einossa, HopLop-leikkipuistoissa ja monia lehtiä tilatessa. Suurimmassa osassa hotelleja käy joku bonuskortti. Myö lentoyhtiöt jakavat bonus-pisteitä myös normaalihintaisista hotelliyöpymisistä. SASin Eurobonus-pisteitä voit saada mm. Scandic-, ja Best Western Hotelleissa ja Finnair Plus-pisteitä mm. Scandic- Sokos- ja Hilton -hotelleista.

Muista myös että saat bonusta myös verkkokaupoista. mm. SAS-lentoyhtiä antaa bonusta Eurobonus jäsenilleen useissa verkkokaupoissa. Lisäksi kannattaa tsekata mm. netin ostyhyvitys.fi ja vastaavat palvelut, joilla saa ilmaista rahaa takaisin verkko-ostoksista.

Bonuskorttia kannattaa vilauttaa myös senkin takia että mikäli olet ostanut jotain vaarallista tai myrkyllistä elintarviketta viranomaiset voivat jäljittää bonuskorttien avulla tätä tuotetta ostaneet henkilöt ennen kuin he ehtivät syödä tätä elintarviketta ja sairastua. Tätä käytettiin menestyksekkäästi sen jälkeen kun tietyn merkkisistä italialaisista mantelioliivipurkeista oli löytynyt botuniliini-bakteerin erittämää hermomyrkkyä. EVIRAn toimesta kyseisiä oliiveja myyneet kauppaketjut avasivat asiakasrekisterinsä, joiden perusteella bonuskorttiaan vilauttaneet oliiveja ostaneet henkilöt, joita yli yli 100 kpl, voitiin jäljittää. Tämä ehkä esti heidän sairastumisensa botulismimyrkytykseen.

Alennuskoodi nettikauppaan

Tarkasta ennen jokaista internetistä tekemääsi ostosta, että onko kyseiseen verkkokauppaan saatavilla alennuskoodia tai -kuponkia. Tämä kannattaa, sillä  ilmaisella alennuskoodilla säästät selvää rahaa ja saat alennuksen heti käyttöösi.

Alennuskoodien hyödyntäminen käy helposti sivustolla www.alennuskoodi.com, josta löytyy alennuskoodit lähes 400 eri verkkokauppaan ja uusia verkkokauppoja tulee mukaan koko ajan.  Huomaa että alennuskoodit vaihtuvat usein ja koodeilla on yleensä rajattu voimassaoloaika. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua mihinkään eikä vaadi rekisteröitymistä.

Palvelussa voit etsiä alennuskoodeja lukuisten eri alojen verkkokauppoihin  vakuutuksista seksivälineisiin.  Tällä hetkellä suosituimpia alennuskoodia tarjoavat vaateliikkeistä mm. Zalando, Bootz.com ja  H&M sekä matkatoimistoista mm. Ebookers sekä Matkapojat.

Ylläpitäjä testasi sivustoa ja tässä oma käyttökokemukseni:

Tarvitsin uusia kalastusvälineitä, koska virvelini meni juuri poikki. Viehe tarttui suurempaan kaislikkoon Oulunsalon Papinjärvellä. Kalastus on muutenkin semmoinen harrastus, että vieheitä ja perukkeita tuppaa hukkumaan aina aktiivikalastajallakin muutamia kesässä. Yleensä koetan aina oudossa kalapaikassa heittää ensin mahdollisimman halvalla uistimella, koska en tiedä, että millainen pohja uistinta odottaa. Sitten kun vähän aikaa olen heitellyt halvalla uistimella, eikä pohjassa ole ollut isompia puita yms, joihin uistin olisi voinut jäädä kiinni, on aika vaihtaa parempaan uistimeen.  Näin uistintappiot tulee minimoitua.

Katsoin alennuskoodi.com-sivustolta, olisiko siellä mitään hyviä voimassaolevia kalastusvälinetarjouksia. Alennuksia oli helppo etsiä kategorioittain, mutta jo etusivulla silmiini pisti CDON.comin alenuskoodi, jolla saisi 20 % alennuksen kalastus- ja ulkoilutarvikkeista.  Alennuskoodi oli melko pitkä sekalaisista kirjaimista ja numeroista koostuva koodi, mutta sen sai kätevästi copypastella kopioitua ja liitettyä ”kassalla” ostoskoriin. Ennen kuin ostoskoodin pystyi syöttämään kassalle, verkkokauppaan piti rekisteröityä, mutta tämä kävi helposti ja olisihan ne osoitetiedot pitänyt joka tapauksessa antaa sinne verkkokauppaan, jotta Itella osaisi tuoda ostokset kotiin.

Tuli samalla ostettua laadukasta siimaa kun halvalla sai. Kalastustarvikeostokseni maksoivat yhteensä 63,89 €, mutta koska alennuskoodilla sai 20 % pois hinnasta niin maksettavakseni jäi vain 51,10 €, eli säästöä tuli siis 12,79 € vain käymällä etsimässä sopiva alennuskoodi. 20 % alennus on mielestäni todella hyvin kalastustarvikkeista, sillä näiden sesonki on vasta alkamassa eikä alennuksia näistä yleensä juuri ole, ainakaan tähän aikaan vuodesta.

 

 

Tee ruokaostokset juuri ennen pyhien alkua

Jos seuraavana päivänä kauppa on kiinni. Mene silloin paria tuntia ennen sulkemisaikaa sinne katsomaan onko siellä punaisia/keltaisia alennustarroja, jotka antavat usein jopa 50% alennuksen.. Mm. Itsenäisyyspäivänä, uudenvuodenpäivänä, joulupäivänä, vappupäivänä, helatorstaina, juhannuspäivänä ja loppiaisena kaupat ovat kiinni. Poikkeuksena pienet kaupat ja maaseudut, joissa aukiolo on vapaampaa. Suurimmilla ketjuilla alennuslappuja ei ole kauheasti, mutta pienemmissä kaupoissa niitä käytetään paljon. Ja isommista kaupoista ainakin omien havaintojen mukaan mm. Tokmanni-ketjun kaupat käyttävät enemmän näitä aletarroja kuin muut kaupat.

Liity suosikkikauppojesi facebook-faniksi

Liity suosikkikauppojesi facebook-faniksi. Monilla kauppaketjuilla on erikoistarjouksia, joista ilmoitetaan vain niiden omassa facebook-ryhmässä. Tämän takia suosikkiliikkeitäsi kannattaa seurata myös muissa sosiaalisissa medioissa, kuten esim. twitterissä.

Käy ostoksilla ennen sulkemisaikaa

Käy ostoksilla muutenkin ennen sulkemisaikaa. Varsinkin torikaupassa ja konditorioissa kauppiaat yrittävät myydä päivän tuotteensa pois kun se on vielä suht tuoretta. Torikaupassa ja mm. messuilla kauppiaalta säästyy myös pakkaamisen vaivaa kun ei tarvitse alkaa pakkaamaan tuotteita takaisin autoon ja kuljettamaan niitä pois. Kun kauppias on jo aloittamassa pakettiautonsa pakkaamista teet usein edullisimmat ostokset. Lisäksi illalla päivät päätteeksi kauppias on usein väsynyt, eikä jaksa enää alkaa tinkaamaan samalla tavalla kuin aamulla.

Suhtaudu kriittisesti kauppojen etukuponkeihin, joissa luvataan esim. 10 euron alennus vähintään 50 euron ostoksista jne.

Suhtaudu kriittisesti kauppojen etukuponkeihin, joissa luvataan esim. 10 euron alennus vähintään 50 euron ostoksista ja 20 euron alennus yli 100 euron ostoksista. Tämä on vain kauppiaan tai keskusliikkeen ovela veto saada ihmiset kauppaan ja luulemaan tätä tarjousta hyväksi. Kun tämmöinen etukuponkitarjous on voimassa niin hinnoissa on silloin yleensä todella paljon ilmaa, eikä mikään ole tarjouksessa. Tarjoukset alkava sitten etukuponkitarjouksen päätyttyä. Taitava ostaja voi säästääkin tässä, mutta voit säästä paljon enemmän kun teet vähän hintavertailua muissa liikkeissä. Esim. ylläpitäjä kävi tänään etukupongit mukana Anttilassa katsomassa leluja, mutta huomasimme normaalihinnat sen verran kalliiksi, että ostimme samat lelut muualta paljon edullisemmin mitä olisimme etukuponkitarjouksella saaneet. Tilanne on sama esim. S-ryhmän etuasiakaspäivillä. Tällöinkään ei juuri ole muita tarjouksia voimassa.

Käy yöllä huoltoasemalla

Jos huoltoasema on 24h auki, niin kannattaa käydä katsomassa 00-02 aikaan yöllä tuotteita joissa on -50%. Sillä yleensä huoltoasemat puolittavat hinnan jos kyseisenä päivänä on viimeinen käyttöpäivämäärä – tämä hinnoittelu tehdään yöllä. (Taksikuskit ja aamuvirkut yleensä tyhjentävät hyllyt -50% tuotteista.)

Lukijan vinkki

Google Alerts

Jos tiedät että tarvitset jonkun tavaran esim. työkalun, mutta sitä ei ole juuri nyt saatavilla niin kokeile Googlen hälytykset, englanniksi Google alerts palvelua. Se löytyy osoitteesta http://www.google.fi/alerts

Googlen hälytykset tarkoittavat sitä että voit tilata hälytyksen mistä tahansa aiheesta. Kun Google löytää hakutuloksista uutta tietoa, saa asiasta tietoa sähköpostiisi. Sopii hyvin esim. tarjousten kyttäämiseen, mutta hälytyksiä tilaamalla voit toki seurata esim. suosikkijoukkueeseesi liittyviä uutisia ja tuloksia, joista voi olla hyötyä esim. vedonlyöjille. Monet yritykset seuraavat Googlen hälytyksillä myös sitä mitä heidän firmastaan puhutaan netissä.

Lisätietoja:

Odota alennusmyyntien loppupuolta lisäalennuksen toivossa

Jos ei ole akuuttia minkään vaatekappaleen tarvetta, niin ei kannata rynnätä alennusmyynteihin shoppailemaan heti alussa, vaan odottaa alennusmyyntien loppupuoleen, jolloin annetaan usein vielä lisäalennuksia alennettuihin hintoihin.

Lukijan vinkki

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset. Näissä kimppatarjouksissa on idea, että palvelun tarjoaja kerää suuren porukan, jolle voidaan sitten tarjota todella hyviä tarjouksia.

Näitä ovat

GroupOn.fi

Diilit24

Facediili

Offerium

Lisäksi rakentaja.fi palvelulla on usein edullisia yhteisostokampanjoita.