Hae ETUKÄTEEN tietoja nettikaupan luotettavuudesta

Jos tilaat tuotteita ennestään tuntemattomasta nettikaupasta (etenkin kalliita tarvikkeita), hae tietoja kyseisen nettikaupan luotettavuudesta ja muiden ostajien ostokokemuksia ETUKÄTEEN kaupan tai liikkeen nimellä. Näin saat tietää onko muilla ollut ongelmia. Pienenkin ostoksen/rahojen menettäminen harmittaa. Etukäteen kaupan maineeseen tutustuminen säästää rahasi ja turhalta hermostumiselta.

Alennuskoodi nettikauppaan

Tarkasta ennen jokaista internetistä tekemääsi ostosta, että onko kyseiseen verkkokauppaan saatavilla alennuskoodia tai -kuponkia. Tämä kannattaa, sillä  ilmaisella alennuskoodilla säästät selvää rahaa ja saat alennuksen heti käyttöösi.

Alennuskoodien hyödyntäminen käy helposti sivustolla www.alennuskoodi.com, josta löytyy alennuskoodit lähes 400 eri verkkokauppaan ja uusia verkkokauppoja tulee mukaan koko ajan.  Huomaa että alennuskoodit vaihtuvat usein ja koodeilla on yleensä rajattu voimassaoloaika. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua mihinkään eikä vaadi rekisteröitymistä.

Palvelussa voit etsiä alennuskoodeja lukuisten eri alojen verkkokauppoihin  vakuutuksista seksivälineisiin.  Tällä hetkellä suosituimpia alennuskoodia tarjoavat vaateliikkeistä mm. Zalando, Bootz.com ja  H&M sekä matkatoimistoista mm. Ebookers sekä Matkapojat.

Ylläpitäjä testasi sivustoa ja tässä oma käyttökokemukseni:

Tarvitsin uusia kalastusvälineitä, koska virvelini meni juuri poikki. Viehe tarttui suurempaan kaislikkoon Oulunsalon Papinjärvellä. Kalastus on muutenkin semmoinen harrastus, että vieheitä ja perukkeita tuppaa hukkumaan aina aktiivikalastajallakin muutamia kesässä. Yleensä koetan aina oudossa kalapaikassa heittää ensin mahdollisimman halvalla uistimella, koska en tiedä, että millainen pohja uistinta odottaa. Sitten kun vähän aikaa olen heitellyt halvalla uistimella, eikä pohjassa ole ollut isompia puita yms, joihin uistin olisi voinut jäädä kiinni, on aika vaihtaa parempaan uistimeen.  Näin uistintappiot tulee minimoitua.

Katsoin alennuskoodi.com-sivustolta, olisiko siellä mitään hyviä voimassaolevia kalastusvälinetarjouksia. Alennuksia oli helppo etsiä kategorioittain, mutta jo etusivulla silmiini pisti CDON.comin alenuskoodi, jolla saisi 20 % alennuksen kalastus- ja ulkoilutarvikkeista.  Alennuskoodi oli melko pitkä sekalaisista kirjaimista ja numeroista koostuva koodi, mutta sen sai kätevästi copypastella kopioitua ja liitettyä ”kassalla” ostoskoriin. Ennen kuin ostoskoodin pystyi syöttämään kassalle, verkkokauppaan piti rekisteröityä, mutta tämä kävi helposti ja olisihan ne osoitetiedot pitänyt joka tapauksessa antaa sinne verkkokauppaan, jotta Itella osaisi tuoda ostokset kotiin.

Tuli samalla ostettua laadukasta siimaa kun halvalla sai. Kalastustarvikeostokseni maksoivat yhteensä 63,89 €, mutta koska alennuskoodilla sai 20 % pois hinnasta niin maksettavakseni jäi vain 51,10 €, eli säästöä tuli siis 12,79 € vain käymällä etsimässä sopiva alennuskoodi. 20 % alennus on mielestäni todella hyvin kalastustarvikkeista, sillä näiden sesonki on vasta alkamassa eikä alennuksia näistä yleensä juuri ole, ainakaan tähän aikaan vuodesta.

 

 

Älä tuhlaa rahaa sisustuslehtiin

Älä tuhlaa rahaa sisustuslehtiin. Sivustolta http://www.houzz.com/ Löydät ilmaiseksi yli 670 000 valokuvaa, joista voit ottaa mallia sisustukseen. Sivuston kuvat ovat jaoteltu eri huoneittain ja tyyleittäin. Mukana on myös mm. uima-altaat ja pihat. Voit myös helposti tallentaa suosikkisi omaan ideakirjaasi.

Lisätietoja:

Soita palvelunumeroihin Skypellä

Kalliisiin 010- ja 020-alkuisiin palvelunumeroihin kannattaa soittaa Skypellä, jolloin puhelun hinta minuutilta on vain 4 senttiä. Kännykällä näihin numeroihin soittaminen voi maksaa kymmeniä senttejä minuutilta.

Lukijan vinkki

Kaikkea ei tarvitse ostaa

Muista, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa. Vaihtakaa tavaroita ystävienne, työkavereidenne, sukulaistenne ja naapurienne kesken. Monet lainaavat mm. tauluja tuunatakseen asuntonsa myyntiesittelyä varten. Internetissä on myös kierrättämiseen erikoistuneita sivustoja, kuten Netcycler, jossa voit mm. vaihtaa käytettyjä tavaroita muiden rekisteröityneiden käyttäjien kanssa.

Osta ostoksesi ulkomaisista verkkokaupoista

Osta ostoksesi ulkomaisista verkkokaupoista, kuten Amazon. Saat ostettua järkiään kaikki tarvitsemasi tavarat postituskuluineenkin huomattavasti tai ainakin jonkin verran halvemmalla kuin Suomesta.

Liity suosikkikauppojesi facebook-faniksi

Liity suosikkikauppojesi facebook-faniksi. Monilla kauppaketjuilla on erikoistarjouksia, joista ilmoitetaan vain niiden omassa facebook-ryhmässä. Tämän takia suosikkiliikkeitäsi kannattaa seurata myös muissa sosiaalisissa medioissa, kuten esim. twitterissä.

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset

Hyödynnä internetin kimppatarjoukset. Näissä kimppatarjouksissa on idea, että palvelun tarjoaja kerää suuren porukan, jolle voidaan sitten tarjota todella hyviä tarjouksia.

Näitä ovat

GroupOn.fi

Diilit24

Facediili

Offerium

Lisäksi rakentaja.fi palvelulla on usein edullisia yhteisostokampanjoita.

Katso TV:tä ilmaiseksi internetin kautta

Katso TV:tä ilmaiseksi internetin kautta. Mikäli sinulla on internetlaajakaistaliittymä, voit katsoa satoja ulkomaalaisia satelliitti ja kaapeli tv-kanavia lähes suorana lähetyksenä tietokoneellesi asennettavan TV-clientin kautta, esimerkiksi vaikkapa formula-1 kisoja. Yksi tunnetuimmista tv-client ohjelmistoista lienee TVUPlayer, joka toimii P2PTV-periaatteella. Ohjelma on ladattavissa laillisesti ja ilmaiseksi internetistä osoitteesta http://pages.tvunetworks.com/ downloads/player.html Tässä vielä sanomalehti Kalevan ja Iltalehden jo pari vuotta sitten julkaisemat jutut, jossa sanotaan että tv-ohjelmien katsominen internetistä on laillista. http://www.iltalehti.fi/formulat/200805107633347_fo.shtml http://www.kaleva.fi/plus/juttu723095_page0.htm

Lisätietoja:

Edullista ajanviettä on erilaisten pelien pelaaminen

Edullista ajanviettä on erilaisten pelien pelaaminen.

Pelejä on niin moneen lähtöön, että jokaiselle löytyy jotakin. Internetistä löytyy hakukoneella paljon ilmaisia pelisivustoja. Tunnetuimmat suomalaiset sivustot lienevät www.pelikone.fi ja www.topkani.fi . Pelejä pystyy myös lataamaan esim. nuorten suosimalta Jonneweb-sivustolta: http://www.jonneweb.net/pelit/pafiledb.php .Myös iltapäivälehtien verkkosivuilla löytyy hyviä pelejä niin lapsille kuin aikuisille. Niin ikään Facebookissa on hauskoja ilmaispelejä kuten Farmville ja Candy Crush Saga, Pet rescue Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga jne.  Älypelejä ja visailuja löytyy runsaasti ilmaiseksi sivulta http://alypaa.com/  

Mikäli pidät lautapeleistä voit kutsua kavereitasi pelaamaan ja viettää näin halvan koti-illan. Tunnettuja ja hyviksi havaittuja lautapelejä ovat mm. Carcassonne, Menolippu, Alias ja Scrabble. Muita vaihtoehtoja peleiksi ovat palapelit, korttipelit ja pihapelit. Korttipelejä on satoja. Itse tykkään pelata Tuppea, Pokeria, Pidroa ja Unoa. Kortti- ja casinopelejä pystyy pelaamaan myös myös internetissä ilmaiseksi ja internetissä löytyy myös lukuisia ohjeita vaikeampiinkin korttipeleihin.  Monilla oikeilla sivustoilla kuten PAF voi halutessaan pelailla vain leikkirahalla ihan ilmaiseksi.

Oikeita korttipelejä voi illanistujaisissa laajentaa myös esim. strip-pokeriksi tai juomapeleiksi, jolloin hauskaa riittää varmasti. Pihapeleistä omasta mielestäni hauskoja ovat mm. mölkky, petankki ja kroketti tai vaikkapa frisbee liitokiekon heittely. Myöskin pelikonsolilla pelattavat esim. Wii-sports urheilupelit ovat hauskoja ja vauhdikkaita aikuistenkin kesken.

Pelejä suunnitellessa kannattaa hyödyntää myös pihapelit vaikkapa kunnan yleisellä luistinradalla ja urheilukentällä.  Tarvittaessa kannattaa olla yhteydessä myös oman kunnan urheilutoimeen. He tietävät missä mitäkin lajia voi harrastaa varsin edullisesti.