Hae ETUKÄTEEN tietoja nettikaupan luotettavuudesta

Jos tilaat tuotteita ennestään tuntemattomasta nettikaupasta (etenkin kalliita tarvikkeita), hae tietoja kyseisen nettikaupan luotettavuudesta ja muiden ostajien ostokokemuksia ETUKÄTEEN kaupan tai liikkeen nimellä. Näin saat tietää onko muilla ollut ongelmia. Pienenkin ostoksen/rahojen menettäminen harmittaa. Etukäteen kaupan maineeseen tutustuminen säästää rahasi ja turhalta hermostumiselta.

Alennuskoodi nettikauppaan

Tarkasta ennen jokaista internetistä tekemääsi ostosta, että onko kyseiseen verkkokauppaan saatavilla alennuskoodia tai -kuponkia. Tämä kannattaa, sillä  ilmaisella alennuskoodilla säästät selvää rahaa ja saat alennuksen heti käyttöösi.

Alennuskoodien hyödyntäminen käy helposti sivustolla www.alennuskoodi.com, josta löytyy alennuskoodit lähes 400 eri verkkokauppaan ja uusia verkkokauppoja tulee mukaan koko ajan.  Huomaa että alennuskoodit vaihtuvat usein ja koodeilla on yleensä rajattu voimassaoloaika. Palvelun käyttö ei myöskään sido sinua mihinkään eikä vaadi rekisteröitymistä.

Palvelussa voit etsiä alennuskoodeja lukuisten eri alojen verkkokauppoihin  vakuutuksista seksivälineisiin.  Tällä hetkellä suosituimpia alennuskoodia tarjoavat vaateliikkeistä mm. Zalando, Bootz.com ja  H&M sekä matkatoimistoista mm. Ebookers sekä Matkapojat.

Ylläpitäjä testasi sivustoa ja tässä oma käyttökokemukseni:

Tarvitsin uusia kalastusvälineitä, koska virvelini meni juuri poikki. Viehe tarttui suurempaan kaislikkoon Oulunsalon Papinjärvellä. Kalastus on muutenkin semmoinen harrastus, että vieheitä ja perukkeita tuppaa hukkumaan aina aktiivikalastajallakin muutamia kesässä. Yleensä koetan aina oudossa kalapaikassa heittää ensin mahdollisimman halvalla uistimella, koska en tiedä, että millainen pohja uistinta odottaa. Sitten kun vähän aikaa olen heitellyt halvalla uistimella, eikä pohjassa ole ollut isompia puita yms, joihin uistin olisi voinut jäädä kiinni, on aika vaihtaa parempaan uistimeen.  Näin uistintappiot tulee minimoitua.

Katsoin alennuskoodi.com-sivustolta, olisiko siellä mitään hyviä voimassaolevia kalastusvälinetarjouksia. Alennuksia oli helppo etsiä kategorioittain, mutta jo etusivulla silmiini pisti CDON.comin alenuskoodi, jolla saisi 20 % alennuksen kalastus- ja ulkoilutarvikkeista.  Alennuskoodi oli melko pitkä sekalaisista kirjaimista ja numeroista koostuva koodi, mutta sen sai kätevästi copypastella kopioitua ja liitettyä ”kassalla” ostoskoriin. Ennen kuin ostoskoodin pystyi syöttämään kassalle, verkkokauppaan piti rekisteröityä, mutta tämä kävi helposti ja olisihan ne osoitetiedot pitänyt joka tapauksessa antaa sinne verkkokauppaan, jotta Itella osaisi tuoda ostokset kotiin.

Tuli samalla ostettua laadukasta siimaa kun halvalla sai. Kalastustarvikeostokseni maksoivat yhteensä 63,89 €, mutta koska alennuskoodilla sai 20 % pois hinnasta niin maksettavakseni jäi vain 51,10 €, eli säästöä tuli siis 12,79 € vain käymällä etsimässä sopiva alennuskoodi. 20 % alennus on mielestäni todella hyvin kalastustarvikkeista, sillä näiden sesonki on vasta alkamassa eikä alennuksia näistä yleensä juuri ole, ainakaan tähän aikaan vuodesta.

 

 

Älä tuhlaa rahaa sisustuslehtiin

Älä tuhlaa rahaa sisustuslehtiin. Sivustolta http://www.houzz.com/ Löydät ilmaiseksi yli 670 000 valokuvaa, joista voit ottaa mallia sisustukseen. Sivuston kuvat ovat jaoteltu eri huoneittain ja tyyleittäin. Mukana on myös mm. uima-altaat ja pihat. Voit myös helposti tallentaa suosikkisi omaan ideakirjaasi.

Lisätietoja:

Soita palvelunumeroihin Skypellä

Kalliisiin 010- ja 020-alkuisiin palvelunumeroihin kannattaa soittaa Skypellä, jolloin puhelun hinta minuutilta on vain 4 senttiä. Kännykällä näihin numeroihin soittaminen voi maksaa kymmeniä senttejä minuutilta.

Lukijan vinkki

Reseptit ilmaiseksi netistä

Internetti on täynnä miljardeja ilmaisia ruokareseptejä. Älä turhaan osta enää keittokirjoja.

Vähennä roskapostia

Internetissä on hurja määrä botteja, eli robotteja, jotka keräävät sähköpostiosoitteita mm. verkkosivuilta ja keskustelupalstoilta. Hyvä tapa vähentää sähköpostin roskapostia on ilmaista sähköpostiosoitteesi jotenkin muuten ja korvata @-merkki jollain, esim. (at)-kirjaimilla. Vähentynyt sähköpostin määrä säästää aikaasi ja sähkölaskuasi sekä myös palvelinten kuluttamaa sähköä ehkä kaukanakin kotoasi.

Informoikaa ystäviänne hyvistä tarjouksista

Sopikaa ystäväpiirissä että informoitte toisianne hyvistä tarjouksista. Jos tiedät että olet ostamassa esim. kahvinkeitintä lähitulevaisuudessa kerro tästä kavereillesi ja pyydä heitäkin kulkemaan kaupassa ja lukemaan mainoksia sillä silmällä, että huomaavat hyvät kahvinkeitintarjoukset. Näin sinulla on suuremmat mahdollisuudet löytää hyvä tarjous, kuin jos vain yksin etsisit kahvinkeitintarjousta. Tässä on hyvä hyödyntää myös sosiaalisia medioita kuten Facebookia tai IRC-galleriaa jne. Voit kysäistä esim. Facebookissa että tietääkö kukaan kavereistasi mistä saisi haluamasi tuotteen edullisesti.

Vertaile isompien ostosten hintoja internetistä

Vertaile isompien ostosten hintoja internetistä. Internetissä on olemassa useita hintojen vertailusivustoja, joissa vertailu on helppoa. Kannattaa myös vertailla hintoja ainakin googlaamalla. Esimerkiksi kun olet ostamassa vaikkapa Nokian 6300-mallista matkapuhelinta niin googlaa esim. hakusanoilla "Nokia 6300 €" , "Nokia 6300 tarjous" tai "Nokia 6300 Oma paikkakuntasi"

Kaikkea ei tarvitse ostaa

Muista, että kaikkea ei tarvitse aina ostaa. Vaihtakaa tavaroita ystävienne, työkavereidenne, sukulaistenne ja naapurienne kesken. Monet lainaavat mm. tauluja tuunatakseen asuntonsa myyntiesittelyä varten. Internetissä on myös kierrättämiseen erikoistuneita sivustoja, kuten Netcycler, jossa voit mm. vaihtaa käytettyjä tavaroita muiden rekisteröityneiden käyttäjien kanssa.

Osta ostoksesi ulkomaisista verkkokaupoista

Osta ostoksesi ulkomaisista verkkokaupoista, kuten Amazon. Saat ostettua järkiään kaikki tarvitsemasi tavarat postituskuluineenkin huomattavasti tai ainakin jonkin verran halvemmalla kuin Suomesta.