Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Sukassa tai hanskassa reikä?

Jos sukkaan tai hansikkaaseen tulee reikiä niin saat tilanteen korjattua vetämällä toiset reikäiset sukat tai hansikkaat edellisten päälle. Yleensä reiät ovat ihan eri paikoissa, jolloin reikiä ei huomaa tai tunne.

Käytä tummia vaatteita

Käytä kotiaskareita tehdessäsi tummia vaatteita ja jätä valkoiset vaatteet pyhäpäiväksi. Tummat vaatteit peittävät hyvin mahdolliset tahrat, jolloin vaatteita tarvitsee pestä vähemmän. Tällöin ne myös kuluvat vähemmän ja kestävät pidempään. Huomasin asian konkreettissesti kun laitoin puita takkaan. Pienikin hihan hipaisu takan reunaan sai valkoisen paidan värjäytymään siitä kohti aivan mustaksi. Mustassa paidassa pienet nokitahrat eivät näy ollenkaan.

Käytä aluspaitaa

Käytä kalliimpien vaatteittesi alla halpaa aluspaitaa, alushametta tai muita alusvaatteita. Nämä suojaavat päällysvaatteita mm. deodoranttien, muiden kosmetikkatuotteiden ja ennen kaikkea hikitahroilta. Tällöin päällysvaatteita ei tarvitse pestä niin usein, jolloin ne kestävät pidempään. Lisäksi liukkaammat alusvaatteet vähentävä kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä, jolloin myös vaatteiden kuluminen vähentyy ja vaatteet näyttävät uusilta pidempään

Tölkkien hyötykäyttöä

Juomatölkin avausrenkaasta saat tehtyä kätevän vaateripustimen jatkeen, jolla voi kiinnittää monta vaateripustinta kiinni toisiinsa kuva osoittamalla tavalla. Tällä tavalla säästät myös komerotilaa kun henkareissa olevat takit mahtuvat pienempään tilaan.

 

Vanhoista vaatteista jättisukkia

Virttyneistä poisheitettävistä fleesevaatteista voi ommella yksinkertaisella kaavalla "jättisukkia" kesämökille kylmiä öitä ja takkailtoja varten jalanlämmikkeiksi.

Lukijan vinkki

Aina ei tarvitse pestä

Muista että jos vaatteessa ei ole tahroja, mutta siinä tuoksuu esim. savu niin pelkkä vaatteen tuuletus pesemisen sijasta voi riittää. Vaatteet kuluvat aina hieman joka pesussa ja turha pesu kuluttaa sähköä, vettä sekä pesuainetta.

Älä osta liian muodikkaita ja huomiota herättäviä kauden uutuusjalkineita

Älä osta liian muodikkaita ja huomiota herättäviä kauden uutuusjalkineita, ne ovat äkkiä out. Hillitympiä voi pitää vielä vaikka muoti olisi jo mennyt niiden ohi.

Lukijan vinkki

 

Käytä työvaatteita omissa töissä, jos saat luvan

Jos olet semmoisessa työssä, että työnantaja tarjoaa ulkotyövaatteet, selvitä voitko käyttää viikonloppuna omissa töissä. Selvitä myös, voitko lunastaa vanhat työvaatteet omaaan käyttöösi. Näin säästät selvää rahaa. Älä kuitenkaan lainaa omin lupinesi työnantajasi omaisuutta!

Lukijan vinkki

Älä heidä kaikkia vaatteita pois kun laihdutat

Kun laihdutat, älä heitä kaikkia sopimattomaksi menneitä vaatteita pois vaan varastoi osa esim. ulkovarastoon. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, niin tulet tarvitsemaan niitä taas joskus…

Lukijan vinkki