Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Sukassa tai hanskassa reikä?

Jos sukkaan tai hansikkaaseen tulee reikiä niin saat tilanteen korjattua vetämällä toiset reikäiset sukat tai hansikkaat edellisten päälle. Yleensä reiät ovat ihan eri paikoissa, jolloin reikiä ei huomaa tai tunne.

Käytä tummia vaatteita

Käytä kotiaskareita tehdessäsi tummia vaatteita ja jätä valkoiset vaatteet pyhäpäiväksi. Tummat vaatteit peittävät hyvin mahdolliset tahrat, jolloin vaatteita tarvitsee pestä vähemmän. Tällöin ne myös kuluvat vähemmän ja kestävät pidempään. Huomasin asian konkreettissesti kun laitoin puita takkaan. Pienikin hihan hipaisu takan reunaan sai valkoisen paidan värjäytymään siitä kohti aivan mustaksi. Mustassa paidassa pienet nokitahrat eivät näy ollenkaan.

Käytä aluspaitaa

Käytä kalliimpien vaatteittesi alla halpaa aluspaitaa, alushametta tai muita alusvaatteita. Nämä suojaavat päällysvaatteita mm. deodoranttien, muiden kosmetikkatuotteiden ja ennen kaikkea hikitahroilta. Tällöin päällysvaatteita ei tarvitse pestä niin usein, jolloin ne kestävät pidempään. Lisäksi liukkaammat alusvaatteet vähentävä kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä, jolloin myös vaatteiden kuluminen vähentyy ja vaatteet näyttävät uusilta pidempään

Tölkkien hyötykäyttöä

Juomatölkin avausrenkaasta saat tehtyä kätevän vaateripustimen jatkeen, jolla voi kiinnittää monta vaateripustinta kiinni toisiinsa kuva osoittamalla tavalla. Tällä tavalla säästät myös komerotilaa kun henkareissa olevat takit mahtuvat pienempään tilaan.

 

Värjää kengät spray-maalilla

Mikäli nahkakenkäsi ovat lähes loppuun kuluneet, voit yrittää värjätä kengänkiillokkeen lisäksi myös kynällä tai vaikkapa tuunata niitä spray-maaililla. Kokeile eri värejä (esim. oranssia) niin voit saada hyvinkin tyylikkäät kengät.

Vanhasta vaatteesta kaavat uuteen

Jos sinulla on sopivan kokoinen ja mallinen vaatekappale, niin sitten kun se on loppuun käytetty, saat siitä itsellesi hyvät kaavat uuteen asuun. Leikkaat vain palat saumojen kohdalta irti toisistaan. Säästät kaavojen hinnan ja kaavat ovat varmasti sopivan kokoiset, kun ne on otettu käytössä olleesta vaatteesta.

Lukijan vinkki

Ei merkkivaatteita lapsille

Lapsille ei aina tarvitse ostaa heidän kinuamiaan kalliita merkkivaatteita. Kylmän rauhallisesti voi selittää lapsille, että sitten kun he itse menevät töihin ja ansaitsevat itse rahansa, niin he voivat ostaa ihan niin merkillisiä vaatteita kuin itse haluavat.

Lukijan vinkki

Ompele kangaslaput kainaloihin

Peseminen kuluttaa vaatteita. Ompele puseroon, tai mekkoon pienet kangaslaput kainaloiden saumaan sisäpuolelle. Nämä voivat olla leikattu esim. vanhasta vaatteesta tai lakanasta. Näin hajuste ja hikitarhat jäävät esimmäkseen kangaslappuihin, jotka voit vaihtaa helposti. Näin vaatteita tarvitsee pestä hieman harvemmin, jolloin niiden elinikä pitenee.

NiksiPirkasta

Kuormaliinasta vyö

Autotarvike ym. liikkeissä on myytävänä eripituisia ja -värisiä, pikalukolla varustettuja kuormansidontaliinoja. Näistä saa joko sellaisenaan tai lyhennettynä näppäriä housun- tai työkaluvöitä. Ostin itselleni tyylikkään mustan "vyön" hintaan 2,90 € ja sain vielä toisen kaupan päälle ja on pitänyt erinomaisen hyvin housut ylhäällä. Näin säästät rahaa vaatekustannuksissa.

Lukijan vinkki