Sukassa tai hanskassa reikä?

Jos sukkaan tai hansikkaaseen tulee reikiä niin saat tilanteen korjattua vetämällä toiset reikäiset sukat tai hansikkaat edellisten päälle. Yleensä reiät ovat ihan eri paikoissa, jolloin reikiä ei huomaa tai tunne.

Käytä tummia vaatteita

Käytä kotiaskareita tehdessäsi tummia vaatteita ja jätä valkoiset vaatteet pyhäpäiväksi. Tummat vaatteit peittävät hyvin mahdolliset tahrat, jolloin vaatteita tarvitsee pestä vähemmän. Tällöin ne myös kuluvat vähemmän ja kestävät pidempään. Huomasin asian konkreettissesti kun laitoin puita takkaan. Pienikin hihan hipaisu takan reunaan sai valkoisen paidan värjäytymään siitä kohti aivan mustaksi. Mustassa paidassa pienet nokitahrat eivät näy ollenkaan.

Käytä aluspaitaa

Käytä kalliimpien vaatteittesi alla halpaa aluspaitaa, alushametta tai muita alusvaatteita. Nämä suojaavat päällysvaatteita mm. deodoranttien, muiden kosmetikkatuotteiden ja ennen kaikkea hikitahroilta. Tällöin päällysvaatteita ei tarvitse pestä niin usein, jolloin ne kestävät pidempään. Lisäksi liukkaammat alusvaatteet vähentävä kitkaa ihosi ja vaatteidesi välillä, jolloin myös vaatteiden kuluminen vähentyy ja vaatteet näyttävät uusilta pidempään

Tölkkien hyötykäyttöä

Juomatölkin avausrenkaasta saat tehtyä kätevän vaateripustimen jatkeen, jolla voi kiinnittää monta vaateripustinta kiinni toisiinsa kuva osoittamalla tavalla. Tällä tavalla säästät myös komerotilaa kun henkareissa olevat takit mahtuvat pienempään tilaan.

 

Vetoketjut ja napit talteen

Jos osaat ommella, ota aina vetoketjut talteen heittäessäsi loppuun kuluneita housuja ym. vaatteita pois. Niinpä sinulla on kohta varasto ketjuja, mistä voit valita sopivan värisen ja pituisen vetoketjun korjausta tarvitseviin vaatteisiin. Ompelutarvikkeet ovat kalliita. Samoin ota napit talteen vastaista tarvetta varten.

Lukijan vinkki

Silitys suoristusraudalla

Jos hiuksia laittaessasi huomaat, että vaatteisiisi on tullut yksi ryppy, niin voit koettaa silittää sitä hiusten suoristusraudalla. Suoristusrauta voi myös yltää sellaisiin kohtiin, joihin suuri silitysrauta ei pääse.

Vanhoista sukista saa kätevän säilytyspussin pikku esineille

Vanhoista sukista saa kätevän säilytyspussin pikku esineille, kuten ruuveille, muttereille, nastoille, verhotangon nipsuille jne.

Yksi talvitakki riittää

Kun sinulla on yksi talvitakki ei sinun tarvitse kylmien pakkasten tultua ostaa toista lämpimämpää takkia, sinun tarvitsee vain ostaa lämmin villatakki tai pusero (villatakki kätevämpi pukea) mitä pidät paukkupakkasilla talvitakkisi alla. Paukkupakkasia on suhteessa vähän, näin ollen paksu talvitakki on ihan turha ostos. Toppahousut on kätevät olla olemassa helppo vetää pitkien housujen/farkkujen päälle paukkupakkasilla. Parhaillaan olevista alennusmyynneistä kannattaa tehdä ostoja tulevia talviakin ajatellen.

Lukijan vinkki

Tee kaikki valmistelutyöt ajoissa

Kun aloitat silittämään vaatteita, niin tee sitä ennen kaikki valmistelutyöt valmiiksi. Ota suihkepullo esille ja täytä se valmiiksi ennen silittämisen aloittamista. Niin ikään kaikki tarvittavat vaateripustimet ja mahdolliset silityksessä käytettävät harsot kannattaa ottaa hollille. Koska silitysrauta kuluttaa hyvin paljon sähköä, eli noin 1 800 wattia, niin siksi sitä ei kannata pitää päällä silloin kun etsit esimerkiksi juuri sitä suihkepulloa vaatteiden kostuttamista varten. 6 minuuttia = kymmenesosa tunnista, jolloin 6 minuutin suihkepullon etsinnän aikana kuluu 0,18 kwh sähköä. Tällä samalla sähkömäärällä katsoisit LED-televisiota peräti 6 tuntia, 30 watin sähkön kulutuksella.

Kengännauhat talteen

Kun heität vanhoja kenkiä pois, ota talteen kengännauhat, jos ne ovat vielä hyvät. Useamman lapsen ja parin aikuisen perheessä on kohta varasto kengännauhoja, mistä melkein aina löytyy sopivan mittaiset ja väriset nauhat rikkoutuneiden kengännauhojen tilalle.

Lukijan vinkki