Kierrätyskeskuksen ilmaisjakelupiste

Joissain kierrätyskeskuksissa yms. on ilmaisjakelupiste josta saa ottaa vaatteita yms – hyödynnä niitä jos siellä on jotain mikä sopisi sinulle tai lähimmäisillesi.

Lukijan vinkki

Dyykkaa ruokasi

Dyykkaa ruokasi esimerkiksi kaupan roskiksesta. Kaupoilla ei ole oikeutta myydä vanhentunutta ruokaa ja siksi ne joutuvat heittämään pois paljon käyttökelpoista ruokaa, joista vain päiväys on mennyt umpeen. Dyykkaus kuitenkin omalla vastuulla. Myöskaan Saasto.fi -sivusto ei ota vastuuta dyykkauksen seurauksista.

Ilmaisia tekstiviestejä

Voit lähettää ilmaisia tekstiviestejä mm. www.apinat.fi palvelusta.

Lisätietoja:

Selvitä puhelinnumero ilmaiseksi

Voit selvittää tarvitsemasi puhelinnumerot tai puhelinnumeroiden omistajat rekisteröitymisen jälkeen ilmaiseksi esim. Eniron palvelusta. Rekisteröityminen Eniron hakupalveluun maksaa siedettävät 0,25 euroa.

Eniron palvelu löytyy osoitteesta

http://www.eniro.fi/rekisteroidy/?from=%2Fhenkilot%2F-%2F0%2F

Lisätietoja:

Tehkää ilmainen häläri

Sopikaa kaverienne kanssa, että teette kännykällä "hälärin" kun olette vaikkapa tulossa autolla hakemaan jotakuta. Voitte sopia tietenkin hälärille myös muunlaisen merkityksen. Esim. koululainen voi soittaa toiselle lapselle hälärin kun läksyt on tehty, jolloin kaveri tietää että nyt on lupa tulla leikkimään. Vain mielikuvitus on rajana. Säästätte hieman puhelinlaskussa kun puheluun ei tarvitse aina vastata.

Ilmainen häätila

Järjestäkää häät ilmaisessa paikassa, jossa ei ole tilavuokria. Esim. seurakunnan tiloissa, puistossa, uimarannalla, maaseudulla jonkun sukulaisen maatilan ladossa tai jossain paikassa, joka teille itsellenne on tärkeä.

Soittoäänet ilmaiseksi

Älä tilaa kalliita soittoääniä varsinkaan sellaisista kerhoista, joihin liityt huomaamatta jäseneksi tilaamalla soittoäänen. Saat äänitettyä haluamasi soittoäänet ilmaiseksi YouTubesta esimerkiksi lataamalla ilmaisen freecorder ohjelman ja asentamalla sen. Voi ladata kyseisen ohjelman useastakin eri sivustolta, kirjoittamalla esim. Googleeen hakusanaksi "freecorder download". Ohjelmalla voit äänittää tietokoneeltasi haluttuja ääni- tai musiikkipätkiä ja siirtää ne sitten matkapuhelimeesi soittoääniksi.

Vanhuksille ilmainen turvakännykkä ilman liittymää

Jos tunnet jonkun tutun vanhuksen, joka ei halua enää opetella kännykän käyttöä, mutta tarvitsisi kuitenkin kännykän turvaksi. Tällöin voit harkita että annat vanhukselle vanhan kännykän ilman liittymää. Tällöin vanhukselle ei kerry yhtään kustannuksia liittymästä, mutta kännykkä on kuitenkin hätävarana, jolla vanhus voi hätätilassa soittaa hätänumeroon, vaikka ei muualle osaisikaan soittaa. Kännykästä voi aina soittaa yleiseen hätänumeroon 112 ilman liittymää ja sim-korttia. Hätänumeroon voi myös soittaa ilman puheaikaa tai vaikka kännykän näppäinlukko olisi päällä. Tämä kannattaa muistaa mikäli suunnittelee antavansa vanhan matkapuhelimen lapsille leikkikaluksi.

Laita perheen lapsoset tekemään ilmaiset onnittelukortit juhlakaluille

Laita perheen lapsoset tekemään onnittelukortit juhlakaluille. Tulee varmasti persoonallisia ja "näköisiä" kortteja, joista saa mielen iloiseksi. Voit liimata värilliselle kartongille ja koristella itse lisää.

Lukijan vinkki

Perjantaisin isoissa marketeissa on paljon maistiaisia

Vaivaako sinua ärsyttävä pikku nälkä? Yleensä perjantaisin isoissa marketeissa on runsaasti ruoka- yms. maistiaisia. Eipä muuta kuin kiertämään marketteja ja mässäilemään ;)

Lukijan vinkki