Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

Luottokorttien uusiokäyttöä

Vanhaksi menneitä käytettyjä  pankki- ja  luottokortteja voi uusiokäyttää lautapeleissä, kuten monopolissa ja Afrikan tähdessä, leikkirahana vaikkapa hukkaan menneiden leikkirahojen tilalla. Voitte esimerkiksi sopia että eri väriset luottokortit ovat eri arvoisia tai minkä värinen luottokortti tahansa on esimerkiksi 10 000 euron arvoinen. Sääntöjä voi tietenkin muokata myös siten, että luottokortilla saa luottoa pelin pankista.

Ilmaiseksi eduskuntaan

Ilmainen ja mielenkiintoinen harrastus on politiikka. Esimerkiksi oman kaupungin- tai kunnanvaltuustosi kokoukset ovat yleensä julkisia ja näitä kokouksia saa mennä ilmaiseksi valtuustosaliin seuraamaan. Ilmainen nähtävyys on myös Suomen eduskunta. Yleisö voi seurata kaikkia täysistuntoja ilmaiseksi yleisölehteriltä. Eduskuntaan voi päästä vierailemaan ilmaiseksi myös arkisin virastoaikana pienessä ryhmässä varaamalla ajan etukäteen. Vierailu on mahdollista myös EU:n instituutioissa mm. Brysselissä ja Strasbourgissa. Harrastusta voi jatkaa pidemmälle esimerkiksi alkamalla itse kunnallisvaaliehdokkaaksi omassa kunnassasi.

Myös muihin yhteiskunnalle tärkeisiin organisaatioihin pääsee yleensä tutustumaan ilmaiseksi. Esim. käräjäoikeuksien oikeuskäsittelyjä pääsevät myös vieraat kuuntelemaan. Monesti esim. seksuaalirikoksia käsitellään suljetuin ovin yksityisyyden suojaamiseksi, mutta muut jutut ovat yleensä avoimia. Varsinkin suuremmilla paikkakunnilla käräjäoikeuksissa käsitellään  samanaikaisesti monia juttuja. Näistä voit valita ne, jotka sinua kiinnostavat eniten.

Osta pieni karkkiaski elokuviin

Karamellien ja popcornin osto elokuvissa on kallista ja lihottavaa. Mikäli haluat säästää, osta etukäteen kaupasta pieni sokeriton tai ksylitolipastillirasia varoiksi, jos makeannälkä iskee.

Lukijan vinkki

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi. Olutta voi ottaa kotiterassilla ja pitää siellä bileet, ei tarvitse lähteä ravintoloiden terasseille.

Lukijan vinkki. Lähetti PJ.

Kommentteja: Mikäli haluaa tavata enemmänkin ihmisiä on vaihtoehtona myös mennä Facebookiin ja osallistua siellä ilmoitettaviin massapiknikeihin. Massapiknikit ovat lähtöisin Espanjasta, jossa nuoriso kyllästyi baarien kalliisiin hintoihin ja alkoivat siksi kokoontua ulkosalla. Kuuluisin näistä suomalaisista massatapahtumista on Vantaanjoen kaljakellunta, mutta myös monia puistopiknikeitä järjetetään. Viranomaiset kritisoivat näitä tapahtumia, koska niillä ei ole virallista järjestäjää eikä tapahtumissa järjestyksenvalvojia. Myöskin siivouksesta ei vastaa kukaan, mutta tämän sivuston lukijat ovat varmasti niin fiksuja että osaavat huolehtia omat roskansa roskiin tai kierrätykseen piknikin päätyttyä. Lue Helsingin Sanomien jutti aiheesta. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Facebook-piknikit+ker%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t+tuhansia+juhlimaan/1135267663762?ref=rss – Ylläpitäjä.

Halpa harrastus on jonkun instrumentin soittaminen

Halpa harrastus on jonkun instrumentin soittaminen. Monet soittimet kuten piano ja vaskipuhaltimet ovat melko kalliita. Kalleimmasta päästä mainittakoon esimerkiksi saksofonit, jotka maksavat helposti tuhansia euroja. Voit kuitenkin hyvin aloittaa jollakin edullisemmalla soittimella ja opetella samalla nuottien lukemista. Halpoja soittimia nokkahuilu ja huuliharppu. Myöskin akustisia kitaroida saa käytettyinä melko edullisesti jopa 50 eurolla.

Katso normaaleja 2D elokuvia

Katso normaaleja 2D elokuvia. Näihin normaaleihin kaksiulotteisiin elokuviin lisätään muutamia kolmiulotteisia 3D efektejä, jotta voidaan periä huomattavasti kalliimpaa lipun hintaa tuomatta kuitenkaan mainittavaa lisäarvoa. Lapsille 3D leffat on suurempi elämys kuin aikuisille.

Suojaa jalkasi uimarannoilla

Jos käyt kesäisin uimassa myös kaupungin epävirallisilla uimarannoilla, hanki muoviset tai kumiset vedenkestävät sandaalit jotka saa luotettavasti remmeillä kiinni. Kallioisissa paikoissa veden äärellä viihtyvät myös oluenystävät ja lasipullot tuppaavan hajoamaan sirpaleiksi kalliolle, vedenrajaan ja myös veden alla voi odottaa ikävä ylläri rikkinäisen pullonpohjan muodossa. Käyttäessäsi sandaaleja koko ajan rannalla, veteen mennessä sekä uidessa voit säästyä ikäviltä tapaturmilta ja turhilta lääkärikäynneiltä! Anna lasinpalasten upota mieluummin sandaaliesi pohjaan omien jalkapohjiesi asemesta.

Lukijan vinkki

Ruokkikaa sorsia

Halpa ajanviete lasten kanssa on lähteä vaikkapa pyörällä ruokkimaan sorsia. Myös kotipihalla voi ruokkia lintuja ja kesällä vaikkapa siilejä. Ruokinta vahvistaa lintuja, auttaa pesinnän onnistumisessa ja auttaa niitä selviämään talven yli. Muista kuitenkin että kun lintujen talviruokinnan aloittaa, on reilua jatkaa sitä koko talven yli. Talviruokintaa ei kannata myöskään aloittaa liian varhain, ettei se houkuttele sellaisia muuttolintuja jäämään lintulaudallesi, jotka muuten muuttaisivat etelään talveksi. Nämä muuttolinnut eivät selviä Suomen talvesta vaikka niitä ruokittaisiin. Muista myös että pilaantunut tai suolainen ruoka ei sovellu linnuille.

Laulaminen on edullinen harrastus

Toinen musikaalinen ja soittamista vieläkin edullisempi harrastus on laulaminen. Esimerkiksi internetissä Youtubessa on todella paljon karaoke videoita taustoineen ja sanoituksineen. Näitä voi kuunnella ihan ilmaiseksi ja laulaa päälle. Tietokoneeseen saa myös USB-mikrofoneja melko edullisesti.