Lentokonebongaus

Halpa ajanviete lasten kanssa on mennä lentoaseman lähelle katsomaan laskeutuvia lentokoneita. Myös aikuiset voivat jalostaa tätä lentokoneiden spottaamista pidemmälle. Harrastuksessa pidemmälle edistyneetkin tarvitsevat ainoastaan kynän ja lehtiön ja digikameran, joilla voit pitää kirjaa niiden koneiden rekistereistä ja tyypeistä, jotka olet nähnyt. Kokeneemmilla harrastajilla on mukana myös skanneri, joilla pystyy kuulemaan koneiden ja lennonjohdon keskustelut ja suuntaamaan tarvittaessa oikean kiitoradan äärelle.

3 kommenttia

  • Täältä näet ylikiitävät matkustajalentokoneet ILMAISEKSI http://www.flightradar24.com/, ei tarvitse esim. mökillä enää arvailla minne kyseinen kone on matkalla (jos on netti mukana), sivulta näkee myös muita oleellisia tietoja. Näin säästät myös rahaa, kun ei itse tarvise ostaa kallista vastaanotinta vaan voi netistä katsoa ilmaiseksi. Tästä näkee myös menneet lentokoneet 2 viikon ajalta.

    • Tuota samaa sivustoa voi muuten hyödyntää myös matkailussa. Jos olet reissussa ja omaisesi ovat huolissaan siitä, että pääsetkö turvallisesti perille, niin voit vinkata heille, että tätä sivustoa seuraamalla he näkevät reaaliajassa, missä lentokoneesi on menossa, millä korkeudella se lentää ja milloin se laskeutuu. Näin sinun ei tarvitse turhaan ilmoitella huolissaan oleville omaisille, että olet perillä kohteessa ja säästät puhelun/tekstiviestin hinnan, joka voi olla EU-maiden ulkopuolella yllättävän kalliskin.

  • erinomainen tekosyy myös ulkoilulle, kenttien laidat ovat samalla myös viheralueita vaikka piknikille (jos tykkää lentomelusta niin kuin minä). Omat kokemukseni muksujen kanssa on että vinkki toimii heillekin. Toki lähikenttäni Malmi ajetaan kohta myttyyn eikä muksuja asia ilahduta kun ehtivät jo ihastua.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi