Säilö etukupongit heti lompakkoon!

Usein tulee leikattua kaikenlaisia talteen kaikenlaisia etukuponkeja esim. Hesburgeriin, pizzerioihin tai sitten S-ryhmän tarjousesitteestä oman osuuskauppani kuukauden tarjouskupongit.

Usein kävi niin että taksinkuljettajana työskennellessäni sain jonkun pidemmän kyydin tai kyydit pyörivät kauempana kotoa, jolloin etukupongeille olisi ollut käyttöä, jos ne vaan olisi ollut mukana lompakossa eikä magneetilla kiinni jääkaapin ovessa.  Tästä viisastuneena tajusin, että kannattaa ottaa kaikki etukupongit heti talteen ja säilyttää niitä lompakossa, jolloin ne ovat aina mukana jos niitä tarvitsee.

 

Muista aina kassalla kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti

Muista aina kassalla, puhelimessa, hotelliin kirjautuessasi tai mistä ikinä mitään tilaatkaan, kysäistä, että käykö kyseisessä paikassa/tilauksessa mikään bonuskortti. Ettei vaan unohdu näyttää. Muista alkoholia nautittuasikin, että bonuskortti kannattaa näyttää jopa myös monessa anniskeluravintolassa jokaisen tilauksen yhteydessä. Pins-kortilla  saat bonusta esimerkiksi ravintoloista Wanha mestari, RAX pizzabuffet, Onnen päivät sekä mm. Hartwall areenan ravintoloista, Linnanmäen Linnangrilliltä yms.

 

S-etukorttia kannattaa höylätä mm. Public cornerissa, Buffassa, Pressossa ja monessa muussa ravintolassa. Plussa kortti kannattaa puolestaan muistaa mm. ravintola Villassa, olutravintola Sir Einossa, HopLop-leikkipuistoissa ja monia lehtiä tilatessa. Suurimmassa osassa hotelleja käy joku bonuskortti. Myö lentoyhtiöt jakavat bonus-pisteitä myös normaalihintaisista hotelliyöpymisistä. SASin Eurobonus-pisteitä voit saada mm. Scandic-, ja Best Western Hotelleissa ja Finnair Plus-pisteitä mm. Scandic- Sokos- ja Hilton -hotelleista.

Muista myös että saat bonusta myös verkkokaupoista. mm. SAS-lentoyhtiä antaa bonusta Eurobonus jäsenilleen useissa verkkokaupoissa. Lisäksi kannattaa tsekata mm. netin ostyhyvitys.fi ja vastaavat palvelut, joilla saa ilmaista rahaa takaisin verkko-ostoksista.

Bonuskorttia kannattaa vilauttaa myös senkin takia että mikäli olet ostanut jotain vaarallista tai myrkyllistä elintarviketta viranomaiset voivat jäljittää bonuskorttien avulla tätä tuotetta ostaneet henkilöt ennen kuin he ehtivät syödä tätä elintarviketta ja sairastua. Tätä käytettiin menestyksekkäästi sen jälkeen kun tietyn merkkisistä italialaisista mantelioliivipurkeista oli löytynyt botuniliini-bakteerin erittämää hermomyrkkyä. EVIRAn toimesta kyseisiä oliiveja myyneet kauppaketjut avasivat asiakasrekisterinsä, joiden perusteella bonuskorttiaan vilauttaneet oliiveja ostaneet henkilöt, joita yli yli 100 kpl, voitiin jäljittää. Tämä ehkä esti heidän sairastumisensa botulismimyrkytykseen.

Lisää bonustasi

Lisää bonustasi! Kun palautat pulloja palauta ensin pullot ja hae niistä vain rahat pois. Vasta tämän jälkeen kauppaan, sillä tällöin saat bonusta myös siitä rahasta, jonka sait pullojen palautuksesta. Jos näytät pullopalautuskuitin ostosten yhteydessä, kauppa vähentää summan vain ostosten hinnasta, jolloin pullonpalautuksen veroiset bonukset jäävät saamatta.

Kommentteja: Tämä ei pidä paikkansa. Kassakoneet jättävät pullokuitit kokonaan huomioimatta mitä tulee bonuksiin. Olen itse kassassa työssä ja miltei viikoittain saa asiakkaiden kanssa vääntää kättä asiasta, mutta uskovat kun näkevät kuitista että paljonko niitä bonuksia sitten tulikaan.

Vastaus: Kauppojen omien bonusten kohdalla asia on näin, mutta vinkkiä kannattaa kuitenkin noudattaa, sillä tämä koskee vain kauppojen omia bonuksia. Maksaessasi tietyillä luottokorteilla (Diners, Amex) saat luottokorttibonusta suoraan ostoksen hinnasta ja näistä bonuksista luottokorttiyhtiöiden järjestelmät eivät osaa erotella pullonpalautuksia. Eli jos palautat pullot ensin kauppaan/Alkoon ja haet niistä rahat pois esim 2 € ja sitten menet kauppaan ostat ruokaa 46 eurolla….saat luottokorttibonuksia 48 euron edestä. Jos olisit palauttanut pullot kauppaan, saisit luottokorttibonuksia vain 46 €, koska luottokorttibonuksiin vaikuttaa vain ostosten loppusumma. – Ylläpitäjä

Hanki luottokortti ja ota bonukset ostoistasi

Hanki luottokortti. Ei ole mikään salaisuus että tietyt luottokorttiyhtiöt maksavat asiakkailleen bonusta myös maksaessaan heidän luottokortillaan. Tällöin saat bonukset sekä kaupan omista bonuksista että luottokortin bonukset kaupan päälle.

Älä sorru bonusten keräämisen takia harkitsemattomiin ja tarpeettomiin ostoksiin

Älä sorru bonusten keräämisen takia harkitsemattomiin ja tarpeettomiin ostoksiin. Kauppojen bonuksissa on tietty aika, jonka aikana tehdyt ostokset lasketaan mukaan bonuskertymään. Usein kauden loppuessa monet shoppailevat bonusten kiilto silmissä täysin turhia tavaroita ja liikaa ruoka, joka sitten ehkä pilaantuu jääkaappiin.

Seuraa tarkasti bonusten kertymistä.

Mikäli perheessänne kerätään kauppojen bonuksia, seuraa tarkasti bonusten kertymistä. Bonusten kertymistä kannattaa seurata myös silloin mikäli bonuksia ei erityisesti kerätä, mutta mikäli kyseisen kuun aika on tehty bonuksia tarjoavista liikkeistä joku suurempi hankinta, kuten televisio tai tietokone. Mikäli seuraavasta bonustasosta puuttuu vaikkapa muutama sentti niin voi olla hyvinkin kannattavaa ostaa esim. joku purukumi tai sitten joku hyvin säilyvä tuote, kuten näkkileipä tai hernekeitto. Mikäli talouden kuukauden bonusostot ovat esimerksi ostetun television takia vaikkapa 599 euroa. Ostamalla näkkäripaketin saat kuukauden bonusostot kohoamaan yli 600 euron. Puolenkin prosentin nousu bonustasossa tekisi siis 3 euroa, jolloin saat parikin näkkäripakettia käytännössä ilmaiseksi. Mikäli keräät ykkösbonusta, jonka kertymäaika on vuosi. Voit säästää jopa kymmeniä tai jopa satoja euroja, mikäli pääset seuraavalle bonustasolle. Mikäli kuun viimeinen päivä on pyhäpäivä, eikä bonusta tarjoavia kauppoja ole auki niin hätätapauksessa voi olla jopa kannattavaa lähteä, johonkin kyseisen ketjun omistamaan ravintolaan kaljalle tai kahville. Bonuksia voi seurata mm. internetissä rekisteröitymällä kyseisten ketjujen verkkopalveluihin.

Säilytä arvokkaat lounassetelit, plussaetupistesetelit ym. näkyvällä paikalla

Säilytä arvokkaat lounassetelit, plussaetupistesetelit ym. määräajan voimassa olevat alennuskupongit semmoisessa paikassa, esim erityisellä ilmoitustaululla näkyvällä paikalla. Näin nämä setelit eivät pääse nuhjaantumaan käyttökelvottomiksi tai menemään vanhoiksi, jolloin niitä ei voi enää käyttää.

Lukijan vinkki

Bonuksia pankista

Joissain pankeissa saa bonuksia, jos rahaliikenteen määrä nousee jonkun rajan yli. Jos sinulla on tili samassa pankissa tai jossain toisessa pankissa, voit verkkopankin kautta siirrellä rahoja edestakaisin tililtä toiselle tämän rajan ylittämiseksi. Bonuksia voi käyttää esimerkiksi pankin palvelumaksujen maksamiseen jolloin näitä maksuja ei tarvitse maksaa rahalla.

Lukijan vinkki