Opeta koirasi noutamaan tyhjiä panttitölkkejä ja pulloja

Opeta koirasi noutamaan tyhjiä panttitölkkejä ja pulloja! Koiran ulkoilutuslenkillä voit törmätä pulloihin/tölkkeihin, jotka ovat keskellä hankea josta niitä on ihmisen hankala hakea. Koira pärjää paremmin ja voi noutaa ko. esineet sinulle kun olet opettanut koirasi tähän. Muista, että missä on lasipulloja, siellä voi olla teräviä lasinsiruja joihin nelijalkainen yhtiökumppanisi voi satuttaa jalkansa. Mahdolliset tulot koirasi noutamista tölkeistä voit käyttää vaikkapa koiranruokaan.

Lukijan vinkki

Opeta lapsesi kerämään pulloja

Kerää pulloja ja opeta lapsesi kerämään pulloja ja tölkkejä kaduilta ja pintareilta. Auta heitä viemään ne kauppaan. Erilaisissa tapahtumissa lapset voivat tienata hyvät rahat keräämällä pulloja ja samalla oppivat pitämään luonnon siistinä. Meidän lapset saavat pulloja tutuiltamme kun käymme kylässä. Hyvä syy lähteä lastenkin kylään. Itsesi lisäksi myös lastesi koululuokat voivat kerätä pulloja katuojista sekä luonnosta esim. luokkaretkiä varten. Vanhemmat, isovanhemmat, kummit antavat varmasti mieluummin pulloja kuin selvää rahaa luokkaretkikassaan. Kaikki kiertoon ja luonto siistiksi! Pullot, eikä pullonsirut eivät kuulu luontoon!!

Lukijan vinkki

Lisää bonustasi

Lisää bonustasi! Kun palautat pulloja palauta ensin pullot ja hae niistä vain rahat pois. Vasta tämän jälkeen kauppaan, sillä tällöin saat bonusta myös siitä rahasta, jonka sait pullojen palautuksesta. Jos näytät pullopalautuskuitin ostosten yhteydessä, kauppa vähentää summan vain ostosten hinnasta, jolloin pullonpalautuksen veroiset bonukset jäävät saamatta.

Kommentteja: Tämä ei pidä paikkansa. Kassakoneet jättävät pullokuitit kokonaan huomioimatta mitä tulee bonuksiin. Olen itse kassassa työssä ja miltei viikoittain saa asiakkaiden kanssa vääntää kättä asiasta, mutta uskovat kun näkevät kuitista että paljonko niitä bonuksia sitten tulikaan.

Vastaus: Kauppojen omien bonusten kohdalla asia on näin, mutta vinkkiä kannattaa kuitenkin noudattaa, sillä tämä koskee vain kauppojen omia bonuksia. Maksaessasi tietyillä luottokorteilla (Diners, Amex) saat luottokorttibonusta suoraan ostoksen hinnasta ja näistä bonuksista luottokorttiyhtiöiden järjestelmät eivät osaa erotella pullonpalautuksia. Eli jos palautat pullot ensin kauppaan/Alkoon ja haet niistä rahat pois esim 2 € ja sitten menet kauppaan ostat ruokaa 46 eurolla….saat luottokorttibonuksia 48 euron edestä. Jos olisit palauttanut pullot kauppaan, saisit luottokorttibonuksia vain 46 €, koska luottokorttibonuksiin vaikuttaa vain ostosten loppusumma. – Ylläpitäjä

Vie palautuspullot kauppaan kangaskassilla

Vie palautuspullot kauppaan kangaskassilla, minkä tuot takaisin kotiin. Näin säästät muovikassi kuluissa ja samalla luonto säästyy. Ihan pahalta tuntuu katsoa kuinka suuret muovikassiläjät on aina pullonpalautusautomaatin vieressä, mikään roskis ei ole tarpeeksi iso näille muovikasseille. Kangaskassi on helppo pestä tarvittaessa ja samalla kassilla voit tuoda kauppaostokset tullessasi. Lasipurkitkin, sanomalehdet voi viedä kierrätykseen kangaskassilla samoin kirjastonkirjat. Kangaskassia kannattaa pitää taskussa tai käsilaukussa aina, monta euroa säästyy vuodessa koska ei tarvitse ostaa muovikasseja. Kangaskasseja on harvoin myytävänä, kangaskassin voi ommella itsekin vaikkapa farkuista. Kannattaa miettiä aina kun on hylkäämässä vaatetta saisiko siitä jotain vielä tehtyä tuunaamalla.

Lukijan vinkki

Ystävysty opiskelijaporukan kanssa

Jos keräät pulloja, yritä ystävystyä jonkun opiskelija- tai teekkariporukan kanssa. Nämä voivat sitten kertoa mistä päin löydät hyviä pullonkeräyspaikkoja bileiden aikaan.