Auto hyytyi

Autopalveluvakuutus on yleensä kaskoon kuuluva vakuutus, joka korvaa kesken matkaa rikkoutuneen auton hinauksen korjaamolle. Eri vakuutusyhtiöissä on erilaisia ehtoja, mitä vakuutus kattaa. Esimerkiksi korvaako autopalveluvakuutus vain auton hinauksen korjaamolle, mutta myös matkan jatkamisen esim. taksilla.

Hinausauton kuljettaja/omistaja pääsee hinausauton etupenkillä samaan hintaan korjaamolle, mutta yleensä hinurin kyytiin mahtuu vain yksi tai korkeintaan kaksi henkilöä hinausauton kuljettajan lisäksi.  Mikäli olette hieman kauempana kotoa ja suuremmalla porukalla liikenteessä eikä autopalveluvakuutuksenne korvaa matkan jatkumista tulee seuraava vinkki halvimmaksi:

Kun tilaatte hinausautoa, pyytäkää hinausauton kuljettajaa hakemaan teille jonkun tuttunne auto. Näin hinausauton kuljettaja voi tuoda teille samalla auton kun tulee hakemaan rikkoutuneen auton korjaamolle.

Koti-irtaimistovakuutus ja autovakuutus samasta yhtiöstä

Kilpailutin tänään vakuutuksiani ja päädyin Fenniaan  mm. siksi, koska heillä on uusi yhteistyöalennus Danskebankin asiakkaille. Samalla kuulin seuraavaan säästövinkin:

Koti-irtaimisto ja auton kaskovakuutus kannattaa ottaa samasta vakuutusyhtiöstä. Mikäli sinulla on nämä vakuutukset eri vakuutusyhtiössä ja  rosvo murtautuu autoosi ja rikkoo autostasi esimerkiksi ikkunat ja varastaa autostasi jotakin arvokasta, niin joudut maksamaan omavastuut molemmille yhtiöille eriksiin.

Koti-irtaimistovakuutus korvaa varastetut tavarat, mutta auton ikkunan vaihto menee kaskovakuutuksen piikkiin. Tällöin joudut maksamaan n. 200 € omavastuun molemmille yhtiöille erikseen.

Ilmaista maksuaikaa vakuutuslaskuun

Jos tarvitset lisää maksuaikaa esimerkiksi kalliiseen autovakuutukseesi, saat sitä ilmaiseksi kun teet juuri ennen laskun eräpäivää jonkinlaisen muutoksen vakuutukseesi. Tällainen muutos voi olla esimerkiksi vain omavastuun korottaminen tai pienentäminen tai kaskon muuttaminen osakaskoksi.

 

Jätä lisätakuu, takuun pidennykset yms. laajaturvat ostamatta

Jätä lisätakuu, takuun pidennykset yms. laajaturvat ostamatta, joita monissa kaupoissa mm. kodinkoneliikkeissä tyrkytetään. Näistä lisävakuutuksista yli 80 % jää käyttämättä, joten ei kumma että se on kannattavaa bisnestä firmoille. Eivät he näitä niin innokkaasti kauppaisi ellei se olisi heille erittäin hyvää bisnestä.

Tarkista vakuutusturvasi

Tarkista vakuutusturvasi, jotta et maksa päällekäisistä vakuutuksista. Lue vakuutuskirjasi huolellisesti, jotta tiedät mitä vakuutuksesi sisältävät ja vakuutusten tarkat ehdot. Esim. monet luottokortit mm. Diners Club, Finnair Plus Visa, American express yms, voivat sisältää matkavakuutuksen, joka tulee voimaan kun matka maksetaan kyseisellä kortilla.

Ota koirallesi vakuutus

Harkitse lemmikkivakuutuksen ottamista lemmikillesi. Varsinkin jo hieman vanhemmalle koiralle voi olla kannattavaa ottaa perusvakuutuksen lisäksi myös eläinlääkäri- tai hoitokuluvakuutus, joka korvaa mahdolliset hoitokulut lemmikkisi sairastuttua sisältäen eläinlääkärin palkkiot, lääkkeet ja esim. röntgen ja laboratorioriokulut. Vertaile eri yhtiöiden vakuutuksia, sillä varsinkin eläimien vakuutuksissa on huimia eroja vakuutuksen kattavuuksissa ja hinnoissa. Varmista myös se, ettei teillä tule olemaan päällekäisiä vakuutuksia, sillä kissat ja koirat saattavat olla vakuutettuina esim. maatilavakuutuksessa. Monet yhtiöt eivät myönnä vakuutuksia enää yli 10 vuotta vanhalle koiralle. Ärhäkämmälle lemmikille kannattaa hankkia myös vahinkovastuuhakemus, jota tarvitaan mikäli lemmikkisi aiheuttaa vahinko kolmannelle osapuolelle. Lue tarkasti vakuutusehdot ja kiinnitä huomiota mm. omavastuuosuuden määrään ja siihen mitä kaikkea vakuutus kattaa.

Autovakuutuksen joukkokilpailutus

Autoilussa eräs iso kustannus on autovakuutus. Kilpailuttamalla ja valitsemalla edullisen liikennevakuutuksen kaskon, voit säästää satoja euroja vuodessa. Voit saada vakuutuksesi edulliseen hintaan kilpailuttamalla vakuutuksesi yhdessä muiden kanssa. Esim. Marsh-yhtiöllä on vakuutuskilpailutuspalvelu, joka kilpailuttaa kerralla suuremman joukon vakuutukset. Näin kilpailus saa enemmän joukkovoimaa taakseensa, jolloin hinnatkin ovat edullisempia kuin tarjouksia erikseen pyydettäessä. Marsh perii palkkiota 30 % ensimmäisen vuoden säästöstä.

Mieti kannattaako kasko-vakuutusta ottaa

Mikäli sinulla on vanha auto niin kannattaa tarkkaan laskea, että millainen kasko-vakuutus kannattaa ottaa vai kannattaako sitä ottaa enää ollenkaan. Uudemmissa autoissa kasko on totta kai melkein välttämätön, sillä pienienkin naarmujen korjaus voi olla todella kalliiksi. Sen sijaan vanhasta autosta kaskoja ei kenties kannata maksaa, sillä vaikka kolaroisitkin sen lunastukseen niin vakuutusyhtiö arvostaa vanhojen autojen arvot todella alhaisiksi. Saattavat yrittää tarjota autostasi todella pientä summaa, sillä perusteella että samanlainen, mutta enemmän ajettu, auto on myynnissä esim. nettiautossa. Viime kädessä kasko-vakuutuksenkin kannattavuus omalla kohdallasi riippuu viime kädessä siitä, että kuinka kova olet sössimään auton ratissa. Lisäksi päätöstä tehdessäsi kannattaa ottaa huomioon myös vahinkojen todennäköisyys. Mikäli ajat itse autollasi ja säilytät sitä lukitussa tallissa vahingon todennäköisyys on paljon pienempi, kuin jos säilyttäisit autoasi kadun varrella ja autollasi ajaisivat pääasiassa 18- ja 19-vuotiaan poikasi. Yksi vaihtoehto vanhoihin autoihin on hankkia osakasko, joka kattaa yleensä varkaus, palo ja hirvivakuutuksen. Mainittakoon vielä että kasko-vakuutus ei yleensä kata mm. autossa säilytettävää irtainta omaisuutta kuten sinne jättämääsi GPS-paikanninta, matkapuhelinta, vaatteitasi, DVD- ja CD-levyjä ja soittimia yms.

Ota autoosi ilkivalta- ja hinausvakuutukset

Ota autoosi ilkivaltavakuutus ja hinausvakuutus. Nämä maksavat itsensä takaisin jos joudut ilkivallan uhriksi tai jos autosi jää esim. pientareelle moottoritiellä niin ei muuta kuin hinautat autosi pois.

Lukijan vinkki