Halvimmat viikonpäivät matkustaa

Valitse halvimmat viikonpäivät. Tukholmaan kohdistuvilla risteilyillä sekä Tallink-Siljalla että Viking-linellä hinnoittelu on viikonloppuisin jopa noin tuplasti kalliimpaa kuin arkisin. Halvinta on matkustaa Tukholmaan sunnuntaista-keskiviikkoon. Torstaina ja lauantaina on keskihinnat ja perjantaisin kalliimmat hinnat. Tallinnan matkoilla hinnoittelu on samansuuntainen. Sen sijaan jos matkustat kotimaassa löydät halvimmat hotellihinnat viikonloppuisin. Tämä johtuu siitä, että Suomen hotellien käyttäjäkunta painottuu liikematkustajiin, jotka pitävät palaverinsa työviikon aikana. Myös lennot ovat monesti kalleimpia viikonloppuisin.

Edullisimmat laivamatkat

Saat ostettua edullisimmat laivamatkat netin huutokaupoista mm. huuto.netistä. Mm. Eckerö-linellä ja Viking-linellä on usein kampanjoita, että kun ostaa laivan tax-freestä tarpeeksi ostoksia saa bonuskupongin, jolla saa varata ilmaisen matkan tai risteilyn. Monet innostuvat laivalla shoppailemaan niin paljon että saavat kupongin, mutta eivät sitten kuitenkaan kerkeä uudelle risteilylle kupongin voimassaoloaikana. Näitä tax-freesta saatuja kuponkeja on todella paljon myynnissä netin huutokaupoissa, joista niitä saa ostaa todella edullisesti.

Käy etukäteen liikennevälineiden verkkosivustoilla

Ennen lomaa tutustu myös etukäteen liikennevälineiden verkkosivustoihin (vr.fi, finnair.fi, blue1.fi, matkahuolto.fi, eb.fi, fc.fi). Siellä löydät usein parhaat tarjoukset helposti. Esimerkiksi Oulussa asuva ylläpitäjä on usein hyödyntänyt VR:n laiva/juna-tarjousta, jossa saa junaliput puoleen hintaan kun on ostanut laivamatkan tarjouksen voimassaoloajalle. Tuolloin Tallink Siljan (Tallink, Silja Line ja Tallink Supertfast) ja Viking Linen laivamatkoihin liittyvistä junamatkoista saat 50 %:n laivajuna-alennuksen. Matkahuollolla ja busseilla on paljon muitakin erikoishintaisia lippuja. Ylläpitäjä matkusti 15.10.2010 pikavuorobussilla Kokkolasta Ouluun (200km) sopimushinnalla 28,50 kun matkahuollon taksahinnaston mukainen normaali hinta melkein 200 km matkalle olisi ollut 34,60. Matkahuollon on kannattavaa tehdä tämmöisiä tarjouksia muillekin sellaisille väleille, joilla juna liikkuu, sillä ellei bussilippu olisi junalippua halvempi matkustajat valitsisivat yleensä junan, koska siinä on mukavampi matkustaa ja se on linja-autoa nopeampi.