Hidasta ajoissa liikennevaloihin tullessa

Jos tulet juuri punaisiksi vaihtuviin liikennevaloihin kannattaa jarruttaa nopeasti hiljaisempaan vauhtiin. Tällöin voit kenties ajaa hiljaa risteysalueen läpi pysähtymättä kokonaan. Jos hiljentäisit vauhtia vasta myöhemmin joudut yleensä pysähtymään kokonaan. Hitaasti ajaminen kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin kokonaan pysähtyminen ja lähteminen liikkeeseen pysähdyksistä. Huomaat saman asian esimerkiksi vetäessäsi lasta pulkassa. Pulkan liikkeelle saaminen vaatii paljon enemmän voimaa kuin jo liikkuvan pulkan vetäminen. Kannattaa kuitenkin ensin katsoa ettei kukaan aja perääsi.

2 kommenttia

  • .. toki on huomaavaista ajatella perässä ajavaa, mutta peräänajo olisi liki aina perässä ajavan syy, koska hänen tulee paitsi tarkkailla edessä olevaa liikennettä myöskin nähdä samat liikennevalot ja reagoida sen mukaan. Muutoin niksi on oiva, säästäväinen ja valot ennakoiva ajotapa säästää lisäksi paitsi polttoainetta, hermoja ja niskoja ym. myös jarrupaloja, kytkintä ja kytkinjalkaa sekä autoa muutoinkin eikä tavarat (esim. appelsiinipussi!) vyöry autossa tarpeettomasti ympäriinsä.

  • Varmaan ihan hyvä kikka jossakin perämetsässä, mutta kaupungissa tällä hidas rullaaminen tarkoittaa usein sitä, että jonon pää jää edellisiin punaisiin. Kokonaisuutena seisominen lisääntyy, tulee enemmän saastetta ja kokonaissäästö on negatiivinen.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi