Katso kelloa kun tilaat taksin

Tarkkaile kellonaikaa kun tilaat taksin. Kuten vinkissä numero yksi kerrottiin niin taksin perusmaksu, eli lähtömaksu sunnuntaisin ja arkisin kello 20:00 – 05:59 on 8,80 euroa. Lauantaisin ja aattoisin korkeampaa lähtömaksua sovelletaan kello 16:00 – 05:59 välisenä aikana. Perusmaksu arkipäivisin 06:00 – 19:59 on vain 5,70 euroa. Säästät siis kolme euroa kun lähdette matkaan esimerkiksi perjantai-iltana kello 19:50 kello 20:05 sijasta.

Muista kuitenkin, että vaikka taksiautoilijat yrittävät pitää taksamittarin kellon oikeassa niin taksamittari kello voi heittää muutaman minuutin oikeasta ajasta. Suuremmista poikkeamista lähtömaksussa kannattaa mainita kuljettajalle, sillä voi olla että hänkään ei välttämättä ole hoksannut taksamittarin kellon olevan väärässä.

Skoda Superb-merkkisessä taksissa kello 1:00 yöllä. Kuvassa taksien kyytien välityspääte, jolla jaetaan myös tietoa muiden taksien sijainnista sekä esim. ruuhkista muuttuneista liikennejärjestelyistä. Taksamittarissa keskellä alhaalla palava punainen piste ilmoittaa, että korkeampi yötaksan mukainen lähtötaksa on käytössä.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi