Kytse kuumaan tuloveteen jos valmistaja sallii

Kytke astianpesukoneesi käyttöohjeen mukaan kylmään tai kuumaan tuloveteen. Voit säästää huomattavasti pesuaikaa ja sähköä kytkemällä astianpesukoneesi kuumaan tuloveteen, mikäli astianpesukoneen valmistaja sen sallii. Sähkönsäästösi voi olla jopa yli puolet ja pikaohjelmalla enemmänkin. Myös pesuaika lyhenee, koska vettä ei tarvitse ensiksi lämmittää. Kerrostalossa, jossa ei ole asuntokohtaista vesimittaria, selvitä taloyhtiöltä saatko kytkeä astianpesukoneen kuumavesijohtoon, näin säästät sähköä. Jos sinulla on huoneistokohtainen mittari kylmällä ja lämpimälle vedelle, voit silti miettiä kumpi tapa tulee halvemmaksi, ottaa astianpesukoneeseen suoraan lämmintä vettä (maksat lämpimän veden kulutuksesta) vai kylmää vettä (maksat sähkölaskun yhteydessä kylmän veden lämmitykseen käytetyn sähkön).

1 kommentti

  • Tyhmä kysymys: jos kytken pesukoneen kuumaan tuloveteen, miten käytän pesuohjelmaa, jossa pesulämpötila on alhaisempi kuin tuloveden lämpötila?
    Yleisestihän tulovesi on noin 60 asteista. Erityisesti pyykkikoneessa voi olla jotain keinokuituisia tai villaisia pestäviä, jotka eivät siedä tuota lämpötilaa. Myöskään kaikki astiat eivät kestä kovin kuumaa -onhan juomalaseilla ja kattiloilla eroa.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi