Merkitse omaisuutesi

Merkitse omaisuutesi. Omaisuus kannattaa merkitä sekä huomaamattomasti että myös siten että sen huomaa kaukaakin. Omaisuuden selvä merkitseminen vähentää huomattavasti varkauksia ja vaikeuttaa myös varastetun tavaran jälleenmyyntiä. Merkintä myös helpottaa poliisin tutkimuksia ja nopeuttaa varastetun omaisuutesi takaisin saamista.

Kommentteja: Tussikynä ei välttämättä pysy kaikissa pinnoissa, joten kannattaa ottaa järeämmät konstit käyttöön:

– kovametallikärjellä varustettu piirtopuikko, voi raapustaa pysyvät merkinnät metalliin, muoviin yms. koviin materiaaleihin naarmuttamalla. Esim. Biltemasta, näitä löytyy kyllä muistakin kaupoista (http://www.biltema.fi/fi/Tyokalut/Mittausvalineet/Muut/Piirtokyna-19940/).

– numero- ja kirjainmeistit. Näiden ja vasaran avulla voi lyödä pysyvät merkinnät erilaisiin metalliesineisiin, lähinnä työkaluihin. Meistejä löytyy eri kokoisia, sekä pelkkiä numero- tai kirjainsarjoja erikeen (http://www.clasohlson.fi/Product/Product.aspx?id1601583).

Kannattaa käyttää harkintaa, mitä merkkaa. Naarmutuksen seurauksena pinta (/esine) voi korrosoitua tai esine hajota kun siihen lyö esim. nimikirjaimia. Irto-omaisuuttaan voi merkata esim. meistämällä (”lyömällä”) M12-prikkoihin tekstin ”GSM 012 345 6789” tms. tai laittamalla ulkona viihtyvän lemmikin kaulapantaan vastaavanlaisen.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi