Taksien tilattavat erikoisominaisuudet

Tiedä että voit tilata haluamanlaisesi taksin. Monet eivät tiedä, että taksikeskuksen kautta voi tilata monenkinlaisen auton. Esimerkiksi ainakin Oulun alueella sinulla on mahdollisuus tilata mm. seuraavanlainen taksi, mikäli sellainen on ajossa. Muitakin vaatimuksia voi koettaa esittää. Esim. taksin saaminen peräkärryllä tai kahdella kuskilla voi hyvinkin onnistua kun hinnasta sovitaan.

– Taksi kuljettaa eläimiä/polkupyöriä/suksia

– Taksinkuljettaja osaa englantia/ruotsia/saksaa/venäjää/viittomakieltä

– Taksinkuljettaja on mies/nainen (Monissa paikoissa naiskuljettajaa ei voi tilata öisin, sillä muutamat känniääliöt keksivät tilata naiskuljettajan vain voidakseen ahdistella kuljettajaa seksuaalisesti. Korostettakoon vielä että myös yöaikaan 99 % taksin matkustajista on erittäin fiksua porukkaa. Tarkoitan siis känniääliöillä vain näitä naiskuljettajia ahdistelevia ja muita yhtä järkevästi käyttäytyviä.

– Taksi on farmari/tilataksi/invataksi/tavallinen auto

– Taksi on savuton

– Taksi on musta

– Taksi on pieni tila-auto, jossa voi istua normaalia ylempänä (esim. Opel Zafira, Corolla/Toyota Verso, VW Touran tai Mersun B-malli)

– Taksi antaa käynnistysvirtaa

– Taksi hinaa

– Taksissa on kuittikirjoitin

– Taksissa käy Amex, eli American Express -luottokortti

– Taksi auttaa asiakasta (Siis normaalia enemmän, eli käy vaikkapa kauppaostoksilla kanssasi tai auttaa sinua pukemisessa yms.)

– Taksissa on paarit esim. sairaalakuljetuksia ja -siirtoja varten.

– Taksissa on lasten turvaistuin, myös koroketta isommille lapsille voi kysellä. Joissan autoissa (Volvo) koroke kuuluu varustukseen.

– Taksissa on vetokoukku

– Taksissa käy lääkärin kirjoittama KELA:n valtakirja, eli tällöin maksat pitkästäkin matkasta vain KELAn omavastuun, joka on yhteen suuntaan 14,25 €.

Mitenkä tällä tiedolla voi sitten säästää? Esimerkiksi virran antamisesta ei ole olemassa mitään liikenneministeriön virallista hintaa, joten hinta luultavasti saat taksilta virtaa halvemmalla kuin esim. hinauspalvelulta. Kysäise taksilta hintaa. Jos esimerkiksi hääpari tarvitsee arvolleen sopivaa hääkuljetusta voivat he tilata tyylikkään auton edullisesti tilaamalla mustan taksin. Yleensä taksit joilla on määritteenä ”musta auto” ovat sitten normaalia ”edustuksellisempia”. Esim. taksi-isännät joilla on vähän arkisempi auto kuten vaikkapa Toyota Avensis farmari, eivät ole määrittäneet autoaan mustaksi autoksi vaikka auto sattuisi musta olemaankin. Näin tietokone ei valitse heitä vaikka heidän autonsa olisivatkin mustia.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi