Tietokone nopeammaksi

Tyhjennä säännöllisesti tietokoneestasi mm. selaushistoria, evästeet, väliaikaistiedostot sekä tarpeettomat ohjelmistot ja tiedostot. Lisäksi suorita kiintolevysi eheytys säännöllisesti. Näillä toimenpiteillä tietokoneesi toiminta muuttuu hieman nopeammaksi. Kun tietokone on nopeampi säästät sähköä koska tietokone mm. käynnistyy nopeammin. Myös nettisivujen kuva latautuvat nopeammin, jolloin kuvien lataamiseenkin kuluu vähemmän sähköä. Mozilla Firefox-selaimella selaushistorian ja väliaikaistiedostojen poisto tapahtuu Työkalut valikosta löytyvällä ”Poista yksityistietoja” kohdasta. Levyn eheytys onnistuu valitsemalla Windowsista ”Asetukset” sitten ”Ohjauspaneeli” sitten ”Suorituskyky ja ylläpito” ja sieltä ”Järjestä kiintolevyn kohteet uudelleen toiminnan nopeuttamiseksi”. Kannattaa myös suorittaa ”Vapauta tilaa kiintolevyltä” -toiminto. Muista tyhjentää turhat tiedostot myös muistikorteilta ja muistitikuilta niin ei tule turhaa tarvetta ostaa uusia.

Kommentteja: Kun IT-tuessa toimin ja vanhojen koneiden kanssa leikin niin perus taviksen näkökulmasta kun kone muuttuu tahmeaksi ja kaatuilee jatkuvasti niin uutta halvempi ratkaisu on viedä se vanha läppäri tai pöytäkone paikalliseen atk huoltoon tai naapurin insinööriopiskelijalle ja pyytää uusimaan käyttöjärjestelmä uudelle kovalevylle ja lisäämään muistia. Asennukset n 20-60€ pari gigaa muistia n.20-50€ ja uusi kovalevy n.40-70€. kalliimmillaankin vain ~180€, huomattavasti halvempi kuin uuden koneen ostaminen (300-500€) ja nopeus hyöty on molemmissa lähes sama peruskäytössä! – M. S.

1 kommentti

  • Kun IT-tuessa toimin ja vanhojen koneiden kanssa leikin niin perus taviksen näkökulmasta kun kone muuttuu tahmeaksi ja kaatuilee jatkuvasti niin uutta halvempi ratkaisu on viedä se vanha läppäri tai pöytäkone paikalliseen atk huoltoon tai naapurin insinööriopiskelijalle ja pyytää uusimaan käyttöjärjestelmä uudelle kovalevylle ja lisäämään muistia. Asennukset n 20-60€ pari gigaa muistia n.20-50€ ja uusi kovalevy n.40-70€. kalliimmillaankin vain ~180€, huomattavasti halvempi kuin uuden koneen ostaminen (300-500€) ja nopeus hyöty on molemmissa lähes sama peruskäytössä! – M. S.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi