Vanteista grilli

Jos saat käsiisi jostain käytöstä poistettuja henkilöauton (miksei myös kuorma/linja-autonkin) peltivanteita, niin näistä saa askarreltua sellaisenaan mainion grillin. Laita muutama kivi pohjalle estämään hiilien tippuminen keskireiästä ja samalla kivet toimivat lämpövaraajina. "Grilli" tulee asetella kivien tms. päälle, jotta tuli saa happea. Tämä ratkaisu pitää nuotion yhdessä kohdassa ja peltivanteen puhkiruostuminen kestää kovassakin käytössä vuosia. Vanne on lisäksi helposti liikuteltavissa tyhjänä ja kylmänä.

Lukijan vinkki

Grillausvinkki

Säästä grillihiiliä. Lado grilliritilän alle kiuaskiviä siten, että ritilä vastaa kiviin. Kivet varaavat lämpöä ja grillausaika pitenee pienemmällä hiilimäärällä, arviolta n. yksi kolmasosaan. Idea soveltuu pallogrilliin.

Niksi-Pirkasta

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi

Grillaa ja juhli omalla kotiterassillasi. Olutta voi ottaa kotiterassilla ja pitää siellä bileet, ei tarvitse lähteä ravintoloiden terasseille.

Lukijan vinkki. Lähetti PJ.

Kommentteja: Mikäli haluaa tavata enemmänkin ihmisiä on vaihtoehtona myös mennä Facebookiin ja osallistua siellä ilmoitettaviin massapiknikeihin. Massapiknikit ovat lähtöisin Espanjasta, jossa nuoriso kyllästyi baarien kalliisiin hintoihin ja alkoivat siksi kokoontua ulkosalla. Kuuluisin näistä suomalaisista massatapahtumista on Vantaanjoen kaljakellunta, mutta myös monia puistopiknikeitä järjetetään. Viranomaiset kritisoivat näitä tapahtumia, koska niillä ei ole virallista järjestäjää eikä tapahtumissa järjestyksenvalvojia. Myöskin siivouksesta ei vastaa kukaan, mutta tämän sivuston lukijat ovat varmasti niin fiksuja että osaavat huolehtia omat roskansa roskiin tai kierrätykseen piknikin päätyttyä. Lue Helsingin Sanomien jutti aiheesta. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Facebook-piknikit+ker%C3%A4%C3%A4v%C3%A4t+tuhansia+juhlimaan/1135267663762?ref=rss – Ylläpitäjä.