Led valosta yövalo

Liiketunnistimella toimivista, paristo-LED-valoista saa tarvittaessa esim. näppärän yövalon, valo syttyy kättä heilauttamalla lampun yläpuolella. Samoin näitä paristotoimisia valoja kannattaa viljellä myös esim. mökille ulkovessaan, liiteriin yms. jos verkkovirtaa ei ole sinne vielä vedetty. Näin säästät suuret summat rahaa kun ei tarvitse vetää sähköjä paria lamppua varten.

Lukijan vinkki

LED-tv

LED-tv. LED-tv on televisio, jossa television näytössä olevat nestekiteet valaistaan loisteputken sijaan LED-valolla. Ylläpitäjä osti Gigantin synttäritarjouksesta pienen 22 tuuman LG led TV:n Full HD 1920x1080p paneelilla hintaan 269 €. Mittasin television sähkönkulutuksen ja energiansäästötoiminnolla päästiin jopa 15 wattiin. Tällöin kuva on kyllä melko tumma, mutta valoisammilla ja siten mukavimmilla asetuksillakin kulutus oli vain 21 wattia. LED televisioiden kuvanlaatu on myös tavallisia lcd-televisioita parempi. Wikipedian mukaan LED TV:n etuja ovat laajempi dynamiikka, sillä LED-taustavalon sammutus tekee mustasta täysin mustan. Lisäksi nestekiteen hitauden aiheuttama liikkeen sumeneminen, eli "motion blur" vähenee, koska taustavalo syttyy vasta kun kuvapikseli on tavoitekirkkaudessaan.

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot

Auton tuulienergialla toimivat LED-päiväajovalot. Valojen vieressä on pieni propelli, joka pyörii auton liikkuessa tuottaen energiaa LED-valoille. Huomiovaloja käytettäessä on muistetta kytkeä tavalliset ajovalot pois, sillä näitä ei saa eikä tietenkään kannatakaan käyttää yhtä aikaa.