Muista ilmoittautua työvoimatoimistoon

Jos sinua uhkaa lomautus tai irtisanominen. Muista ilmoittautua hyvissä ajoin työvoimatoimistoon ja perehdy mm. sinulle kuuluviin etuuksiin ja niiden sääntöihin. Esimerkiksi sivustolla www.lomautus.net on laajahko informaatiopaketti työttömyyteen ja etuuksiin liittyvistä asioista.

Lisätietoja:

Liity työttömyyskassaan

Liity työttömyyskassaan esim. YTK. Työttömyyskassasta saat ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyden yllättäessä, mutta jäsenmaksut ovat pienemmät kuin ammattiliitossa.

Lukijan vinkki

Hae rohkeasti asumistukea ja toimeentulotukea

Jos olet työttömänä hae rohkeasti asumistukea ja toimeentulotukea. Toimeentulotukea myönnetään myös vuokralla asuville opiskelijoille esim. sairaala- ja lääkekulujen hoitoon. Opiskelijoiden kohdalla tuloiksi lasketaan myös opintolainen, oli se sitten nostettu tai nostamatta, mutta tästä huolimatta opintotuella elävien opiskelijoiden tulot ovat niin pieniä, että sinulla ei tarvitse olla isotkaan sairauskulut niin olet oikeutettu toimeentulotukeen.

Lukijan vinkki

Käytä hyväksesi kaikki työttömille myönnettävät alennukset

Käytä myös hyväksesi kaikki työttömille myönnettävät alennukset mm. uimahallilipuista yms. Hae myös aktiivisesti toitä. Työttömänä voit hakea myös edullisia lomia ja kansalaisopiston kursseista saa myös alennusta. Kerro rohkeasti olevasi työtön, ei se ole häpeän paikka. (Nykyajan työelämä on mitä on ja aina ei työttömyys ole työntekijän syy).