Ajoita menot pimeään ajankohtaan

Ajoita kaupassa käynti, koiran ilta ulkoilutus yms harrastukset. pimeään ajankohtaan. Säästät tällöin kotisi valaistuksessa. Mikäli käyt jo valoisalla kaupassa, olet luultavasti sitten pimeällä kotona, ja pidät kotonasi valoja päällä sen ajan kun olisit kaupassa.

Mikäli käyt kaupassa pimeällä, niin kotiasi ei tarvitse valaista sillä aikaa, edellyttäen että ketään ei ole kotona. Tämä vinkki ei ole keneltäkään pois, ei edes kaupalta, sillä kauppias joutuu joka tapauksessa pitämään valoja päällä, vaikka hänen liikkeessänsä ei olisi yhtään asiakasta. Mikäli kuljet kauppaan autolla saat kuitenkin suuremmat säästöt mikäli käy kaupassa esim. työmatkalta tullessasi, jolloin ajokilometrejä tulee vähemmän.

Muita hyviä paikkoja hyödyntää ilmaista valoa ovat mm. luistelukentät, hiihtoladut, bussit, junat jne. Supersäästäjä tekee esim valoa vaativat kotiaskareet vaikkapa linja-auton valossa.

2 kommenttia

  • Super säästäjä istuu pimeässä kotona toppatakki päällä ja juo vettä. Näin säästyy energiaa lämmituksestä ja valaistuksesta ja kaljasta

  • Heh, harvallapa on kotona linja-autoa, jonka pitkien valojen loisteessa voisi vaikkapa tyhjentää ja täyttää pyykkikoneen, laittaa ruokaa tai pyyhkiä pölyjä. Sopivasti kun parkkeeraa pihalle ikkunan alle tuon linjurin ja avaa sisällä huoneiden väliovet auki, niin peräkamarissa vielä perheen koululaiset näkee lukea läksykirjansa.
    Millä perusteella muuten esim luistinradalla tai hiihtoladulla on ilmaiset valot? Ilmaisia lounaita kun ei ole ja verorahoillahan nuo kuntien näennäisesti ilmaiset lamput palavat.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi