Edullista ajanviettä on erilaisten pelien pelaaminen

Edullista ajanviettä on erilaisten pelien pelaaminen.

Pelejä on niin moneen lähtöön, että jokaiselle löytyy jotakin. Internetistä löytyy hakukoneella paljon ilmaisia pelisivustoja. Tunnetuimmat suomalaiset sivustot lienevät www.pelikone.fi ja www.topkani.fi . Pelejä pystyy myös lataamaan esim. nuorten suosimalta Jonneweb-sivustolta: http://www.jonneweb.net/pelit/pafiledb.php .Myös iltapäivälehtien verkkosivuilla löytyy hyviä pelejä niin lapsille kuin aikuisille. Niin ikään Facebookissa on hauskoja ilmaispelejä kuten Farmville ja Candy Crush Saga, Pet rescue Saga, Farm Heroes Saga, Bubble Witch Saga jne.  Älypelejä ja visailuja löytyy runsaasti ilmaiseksi sivulta http://alypaa.com/  

Mikäli pidät lautapeleistä voit kutsua kavereitasi pelaamaan ja viettää näin halvan koti-illan. Tunnettuja ja hyviksi havaittuja lautapelejä ovat mm. Carcassonne, Menolippu, Alias ja Scrabble. Muita vaihtoehtoja peleiksi ovat palapelit, korttipelit ja pihapelit. Korttipelejä on satoja. Itse tykkään pelata Tuppea, Pokeria, Pidroa ja Unoa. Kortti- ja casinopelejä pystyy pelaamaan myös myös internetissä ilmaiseksi ja internetissä löytyy myös lukuisia ohjeita vaikeampiinkin korttipeleihin.  Monilla oikeilla sivustoilla kuten PAF voi halutessaan pelailla vain leikkirahalla ihan ilmaiseksi.

Oikeita korttipelejä voi illanistujaisissa laajentaa myös esim. strip-pokeriksi tai juomapeleiksi, jolloin hauskaa riittää varmasti. Pihapeleistä omasta mielestäni hauskoja ovat mm. mölkky, petankki ja kroketti tai vaikkapa frisbee liitokiekon heittely. Myöskin pelikonsolilla pelattavat esim. Wii-sports urheilupelit ovat hauskoja ja vauhdikkaita aikuistenkin kesken.

Pelejä suunnitellessa kannattaa hyödyntää myös pihapelit vaikkapa kunnan yleisellä luistinradalla ja urheilukentällä.  Tarvittaessa kannattaa olla yhteydessä myös oman kunnan urheilutoimeen. He tietävät missä mitäkin lajia voi harrastaa varsin edullisesti.

 

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi