Eroa kirkosta

Eroa kirkosta ennen vuoden vaihtumista, niin ei tarvi maksaa ensivuodesta eteenpäin KALLISTA KIRKOLLISVEROA. Esim 1,25 % yksikköä tuloistasi esim. 20 000 euron tulosta se tekee 250 euroa vuodessa ja 10 000 euron tulosta 125 euroa vuodessa.

Ylläpitäjä on saanut paljon palautetta siitä että en ole aiemmin julkaissut alla olevan vinkin kaltaisia eroa kirkosta vinkkejä..ja asiaan on vaadittu kovasti perusteluja. Syynä on se että ylläpitäjällä on pienimuotoinen työsuhde kirkkoon, eli kuulun paikallisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon, olen kirkkovaltuuston varajäsen sekä lähetystyön johtokunnan jäsen. Tämän olen tietenkin kirkkoon kuulumisen kannalla. Asia on sama kuin että jos olisit itse vaikka jossain elintarvikefirmassa töissä ja kehottaisit muita käyttämään muiden firmojen tuotteita. :)

Ylläpitäjä mainitsee vielä mikäli kirkkoon kuuluva henkilö muuttaa kesken vuoden asuinpaikkaansa toisen seurakunnan alueelle, kirkollisveroa maksetaan siihen seurakuntaan, jossa on ollut vuoden alussa kirjoilla. Lisäksi ylläpitäjä toteaa, että erityisesti pienituloiset saavat paljon vastinetta maksamilleen kirkollisveroille, että siihen kannattaa kuulua. Kirkko tarjoaa mm.

perheneuvonta ja parisuhdetyö

Palveleva Puhelin ja Palveleva netti

sairaalasielunhoito

sururyhmät

työ vanhusten parissa: lähimmäispalvelu, kotikäynnit, toimintaryhmät, mummon kammarit

mielenterveyskuntoutuijien tukiryhmät

vammaistyö

työttömien tukeminen

taloudellinen avustaminen, tukiasunnot

päihde- ja huumeongelmaisten tukeminen

työ pakolaisten parissa

vankien ja vapautuvien tukeminen

hautausmaiden ylläpito

kultuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten ylläpito

Kirkon Ulkomaanapu ja lähestysjärjestöt auttavat kansainvälisillä kriisialueilla

kehitysyhteistyö ja avustuskohteet ympäri maailman

Siitä mitä kirkko tarjoaa voi lukea lisää tarkemmin kirkon sivuilta: http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/86B6984160BF696FC22575C30026DAEA?OpenDocument&lang=FI

Lukijan vinkki

 

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi