Huomioi hinnankorotukset ja -muutokset

Seuraa uutisia sekä medioita ja pyri huomioimaan mahdolliset hinnankorotukset ja -muutokset etukäteen. Esim. alkusyksyllä 2011 uutisoitiin voin hinnannoususta, joten ostin hyvän sään aikana pakastimen täyteen edullisempia voipaketteja. Samoin tämänkin vuoden viimeisninä päivinä kannattaa ostaa dieseliä tankit ja pöntöt täyteen vanhalla hinnalla ennen vuodenvaihteessa tapahtuvaa mahdollista veron/hinnankorotusta.

Vastaavasti kannattaa havannoida, mikäli jonkin käyttämäsi tuotteen tulee laskemaan, niin kannattaa odottaa sitä. Näin säästät taas hieman rahaa. Esim lokakuun 2009 alussa ruoan arvonlisävero laski 17 %:sta 12 %:iin. Tällöin kannatti tietenkin sinnitellä mahdollisimman vähillä ostoilla syyskuu ja ostaa samat ruoat huomattavasti edullisemmin lokakuussa. Jääkaapin täyttäminen veronalennuksen jälkeen maksoi jopa 10 euroa vähemmän kuin olisi maksanut ennen jääkaapin täyttämistä.

2 kommenttia

  • Kommentti: Kannattaa kuitenkin huomioida veneiden, moottorikelkkojen, vesijettien, ruohonleikkureiden, moottorisahojen ym. koneiden kanssa, jotka eivät ole jatkuvassa käytössä, että bensa vanhenee muutamassa kuukaudessa! Sepäs ei mitään säästöä enää olekaan, kun ensin tankkaa kanisterit täyteen halpaa bensaa, eikä koneet lähdekään seuraavana kesänä käyntiin sillä halvalla bensalla. Lisäksi vanha bensa tukkii helposti kaasuttimen esim. ruohonleikkurin seisoessa käyttämättömänä talven yli. Harkitsematon säästämisen yritys voi myös tuoda lisää kuluja ja vaivaa!

  • Osta ykkösluokan postimerkkejä varastoon nyt ennen vuoden 2014 vaihtumista. Niiden hinnat nousevat vuodenvaihteessa ja ostamalla nyt säästät!

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi