Laihialaisvitsejä

Laihialais- ja muita säästämiseen liittyviä vitsejä:
 
1. Laihialainen makasi sienestysretken jälkeen kipeänä Vaasan sairaalan munuaisosastolla. Ylistarosta kotoisin oleva vaimo mäkätti vieressä: Siitäs sait kun et raaskinut ostaa värillistä sienikirjaa.
2. Mitä laihialainen namusetä sanoo? – Haluaako lapsi ostaa karkkia?
3. Mitä Laihialainen tekee kun hänen keittoonsa lentää kärpänen. – Ottaa kärpäsen keitosta ja alkaa huutamaan sille ”Sylje se ulos, sylje se ulos”
4. Pohjalaisen yleisönosasto oli täynnä vihastuneita korotuksia linja-autojen taksojen noustua. Ainoastaan Laihialla taksojen korotus sai kiitosta, sillä hinnankorotusten jälkeen tuli entistä edullisemmaksi kävellä Laihialta Vaasaan.
5. Laihialaisisäntä tapasi kylän raitilla miehen, joka pelasti hänen poikansa hukkumasta Laihianjokeen. – ”Sinäkö se pelastit poikani hukkumasta?” johon pelastaja sitten vastasi: Juu, minä se olin. Isäntä jatkoi sitten, että ”Sitä minä vaan että missä sen pojan pipo on?”
6. Neljä laihialaista matkustivat junalla Vaasaan. He ostivat kuitenkin vain yhden matkalipun ja jakoivat hinnan neljään osaan. Junan lähdettyä he menivät sitten kaikki neljä junan vessaan. Hetken kuluttua konduktööri koputti junan vessan ovea ja kysyi matkalippuja. Yksi laihialaisista sitten työnsi junalipun junan vessan oven alta ja konduktööri leimasi lipun ja työnsi sen takaisin vessaan. Kun Vaasasta lähdettiin paluumatkalle Laihialle yksi laihialaisista sanoi ettei tule enää mukaan vessaan vaan aikoo matkustaa ihan ilmaiseksi. Perillä Laihialla muut ihmettelivät kuinka hän oli pystynyt matkustamaan ilmaiseksi. – Se oli helppoa. Menin koputtamaan junan vessan ovelle ja kysyin matkalippuja.
7. Laihian seurakunta myi pois vanhoja hautakiviä. Virtasen isäntä osti yhden ja laittoi nimenmuutoshakemuksen maistraattiin.
8. Miksi Laihialla sioilla on puujalka? Eihän koko sikaa kannata yhden kinkun takia tappaa.
9. Vanha muori kertoi tyttärelleen, että hänen viimein toiveensa olisi, että hänen sukanvarteen säästämänsä rahat laitetaan hänen mukaansa hautaan. Hautajaisissa arkku laskettiin hautaan ja muorin tytär heitti lompakon arkun päälle. – Tyttären sisko: Toteutit siis hänen toiveensa? Tytär: – Siirsin hänen rahansa omalle tililleni, mutta kirjoitin hautaan heittämääni lompakkoon shekkejä, joilla hän voi nostaa omat rahansa kun tarvitsee.
10. Laihialainen poika oli Vaasassa juhlimassa ja kertoi juhlista isälleen kotona. Säästin vitosen kun juoksin junan perässä kotia.
Isä: – Olisit juossut taksin perässä niin olisit säästänyt 50 euroa.
11. Miksi Laihialla myydään ennen vappua niin paljon serpentiiniä. Laihialaiset ostaa sitä vuodeksi varastoon vessapaperiksi.
12. Miksi vähäkyröläiset ovat niin hyviä suunnistajia? – Koska laihialaiset tulevat aina Vähään-Kyröön hakemaan nimiä vekseleihin niin vähäkyröläiset lähtevät juoksemaan metsään heitä karkuun.
13. Laihialaispariskunta katseli lentonäytöstä. Näytöksen jälkeen he menivät pyytämään ilmaista kyytiä, joka saatiinkin sillä ehdolla, ettei kumpikaan sano yhtään sanaa matkan aikana. Lennon jälkeen kone laskeutui kiitoradalle ja lentäjä kehui heti:
– Kylläpäs pysyittekin esimerkillisen hiljaa.- Kyllä, mutta oli se tosi vaikeaa varsinkin silloin kun emäntä putosi.
14. Minkä lauseen laihialainen opettaa lemmikkipapukaijalleeen. – Ruoka on myrkytetty
15. 1970-luvunöljykriisin aikana valtioneuvosto kehoitti kansalaisia säästämään energiaa ja ohjeisti alentamaan sisälämpötilat 20 asteeseen. Huolestuneet laihialaiset lähettivät tämän jälkeen energiaministerille kirjeen, jossa anottiiin erivapautta siihen, ettei huonelämpötiloja tarvitsisi nostaa.
16. Kuinka Laihian sikaloissa lihotetaan sikoja? Potkitaan ne turvoksiin.
17.Laihialainen kiroili ja harmitteli pitkään sitä että tuli pelanneeksi pari riviä aivan turhaan koska loton täysosuma löytyi jo lottokupongin ensimmäisestä rivistä.
18. Tytär tuli illalla kotiin sanoi laihialaiselle miljonääri-isälleen:
– Isi, isi, minä tarvitsen välttämättä 50 euroa.
– neljäkymmentä euroa, kauhisteli miljonääri isä,
– mihin ihmeessä sinä tarvitset kolmeakymmentä euroa?
19. Kyltti laihian golf-kerhon seinässä. ”Liikkkuvaa löytöpalloa ei saa poimia”
20. Kyltti laihialaisessa majoitusliikkeessä? ”Tule meille laihtumaan! Yövy kaksi viikkoa täysihoidossamme.”
21. Missä ja miten kuparilanka keksittiin? Kaksi laihialaista löysi kuparipennin samaan aikaan.
22. Kaksi laihialaista löysi viinapullon. Lähempi tarkastelu kuitenkin osoitti että siinä oli metanolia. Toinen laihialainen sanoi sitten että täytyy kai sitten kaataa se maahan. Toinen laihialainen tähän että ”Ei missään tapauksessa, minulla on sokea veli”.
23. Miksi laihialaiset vihitään yleensä kanalassa? – Ettei riisiä menisi hukkaan.
24. Laihialaispariskunta kehuskelee naapurilleensa kuinka he olivat tehneet remonttia ja modernisoineet vessaansa viikonlopun ajan. Naapurit sitten kyselivät kateellisina että kuinka vessaa oltiin remontoitu. Pariskunta sitten vastasi että kaivoimme puuceen kuoppaa paljon entistä syvemmäksi.
25. Millainen on laihialainen kesäkeitto? Vettä kukallliselta lautaselta
26. Laihialainen tapasi Vaasassa tuttavansa. Tuttava sitten kysyi, että mitäs laihialainen täällä Vaasassa tekee – Häämatkallaha tässä ollahan, vastasi mies.  Tuttava sitten jatkoi..sehän on hienoa..onneksi olkoon..mutta missäs se morsian on?
– Hän on käynyt Vaasassa jo aikaasemmin, laihialainen vastasi.
27. Laihialainen tinkasi pitkään ja hartaasti puvusta vaateliikkeessä. Lopulta myyjältä petti hermot ja hän sanoi ”No saatte puvun ilmaiseksi”, johon laihialainen vielä jatkoi tinkaamista: ”Saako toiset housut kaupanpäälle”
28. Valokuvaaja otti valokuvaa uudesta ylioppilaasta hänen perheensä kanssa. Valokuvaaja sanoi. Laita kätesi isäsi olkapäälle niin olette luonnollisen näköisiä. Isä tuhahti tähän: Saisit luonnollisemman kuvat jos käskisit häntä laittamaan kätensä taskuuni.
29. Miksi laihialaiset tykkäävät katsoa pornofilmit takaperin? Heistä on mukava katsoa kun lopussa prostituoidut antavat rahat takaisin.
30. Laihialainen oli matkalla ja yöpyi hotellissa. Portieeri kantoi laihialaisen laukut ylös ja jäi käsi ojossa odottamaan juomarahaa. Laihialaisen sydäntä raapaisi, mutta lopulta hän kaivoi taskunpohjiaan ja ojensi portieerille jotain ja sanoi:
– Tässä sinulle kahvikupiillista varten. Portieeri kiitti, meni käytävään ja avasi siellä kouransa. Kädessä oli kaksi sokeripalaa.
31. Laihialaispappi kertoo kirkossa ennen kolehdin keräämistä että lottokuponki on sopiva kolehtiin vain siinä tapauksessa että se annetaan ennen lottoarvontaa.
32. Mitä yhteistä on laihialaisella ja kasvissyöjällä?
– Kumpikaan ei halua maksaa.
33. Laihialaispariskunta lomaili Alpeilla. Siellä heidät yllätti lumivyöry ja heidän mökkinsä hautautui hankeen. Parin päivän kuluttua kuului koputusta. ”Täällä Punainen risti, onko siellä ketään” Laihialaispariskunta vastasi ”Menkää pois, olemme jo antaneet keräykseen rahaa”
34. Ennen vanhaan Laihialla oli tapa, että bussista maksettiin vasta poistuttaessa. Tapa jouduttiin lopettamaan sen jälkeen kun eräs laihialaispoika kuoli nälkään.
35. Laihialaisisäntä teki kattoremonttia ja emäntä valmisti samaan aikaa keittiössä ruokaa. Isäntä liukastui ja putosi katolta. Pudotessaan näki ikkunasta vaimonsa ruoanlaittopuuhissa ja huusi hänelle ”Laita ruokaa vain itsellesi, minä syön sairaalassa”
36. Laihialainen llotalossa: Mitä maksaa yksi meno-paluu?
37. Laihialainen tulee grillikioskille ja kyselee grilliruokien hintoja. Kyseltyään ensin ruokien hintoja hän kysyy vielä sinapin ja ketsupin hintoja, johon grillimyyjä vastaa, että mausteet ovat ilmaisia. Laihialainen sitten vastaa tähän että hän ottaa kilon ketsuppia ja kilon sinappia mielellään kotipakettiin.
38. Laihialaispariskunta oli häämatkalla hotellissa ja piccolo kantoi matkalaukut ylös huoneeseen ja jäi odottelemaan juomarahaa. Laihialaismiehen sydäntä riipaisi, mutta kun piccolo jäi odottamaan juomarahaa. Laihialaismies antoi piccololle jotain ja sanoi. Tässä on sinulle kahvikupillista varten. Piccolo kiitti ja meni takaisin hissiin. Hississä hän avasi kätensä, jossa oli kaksi sokeripalaa.
39. Suuri laihialainen yritys järjesti työntekijöilleen kilpailun, jossa se lupasi 100 € palkkion parhaan säästövinkin keksineelle työntekijälleen. Kilpailun voitti työntekijä, joka ehdotti palkkion puolittamista 50 euroon.
40. Laihialainen kansanviisaus: Rahasi riittävät vaikka loppuiäksesi kunhan et osta mitään.
41. Pappi kirkossa ennen kolehdin keräämistä. – Ylhäältä on tullut tieto että enää ei tarvitse laittaa nappeja kolehtiin. Enkelit ovat saaneet vetoketjun pukuihinsa.
42. Kuolinilmoitus Laihian sanomissa. Virtasen isäntä kuoli. Mopo myytävänä.
43. Laihialaista syntyperää oleva liikemies oli lähdössä pariksi viikoksi matkoille ja käveli pankkiin anomaan 2 500 euron lainaa. Pankin lainavirkailija sanoi että lainaa voidaan toki myöntää, mutta lainalle olisi oltava jonkunlainen vakuus tai takaus. Liikemies kertoi että hänellä olisi uusi mersu parkkeerattuna pankin lähistöllä. Pankin lainavirkailija tarkasti auton ja hyväksyikin auton lainan vakuudeksi. Tämän jälkeen lainavirkailija ajoi auton pankin parkkihalliin turvalliseen säilytykseen. Parin viikon kuluttua liikemies tuli matkoilta ja haki auton takaisin. Liikemies maksoi pankille takaisin 2 500 euron lainan sekä 10 euroa korkoja kahden viikon ajalta. Liikemiehen ollessa matkoilla lainavirkailija oli tutkinut liikemiehen tilitiedot ja huomannut että hänellä on pankki- ja arvo-osuustileillä miljoonien omaisuudet. Lainavirkailija ei voinut peitellä uteliaisuuttaan ja kysyi että mihin ihmeessä noin rikas mies tarvitsee  2 500 euron lainan. Liikemies vastasi tähän: Mihin muualle voi Helsingissä parkkeerata auton kahdeksi viikoksi 10 eurolla?’
44. Mies meni Laihian halvimpaan hotelliin yöksi. Aamulla hotelliemäntä tuli herättämään häntä kello 6. Unisena mies sitten ihmetteli, että hän tilasi herätyksen vasta kello 8. Hotelliemäntä vastasi tähän: Ei tämä mikään herätys ole. Alan kattamaan alakertaan aamiaista ja tarvitsen näitä lakanoita aamiaispöydän kattamiseen.
45. Pari laihilaista poikaa oli lääkärin vastaanotolla. Lääkäri kysyi toiselta että mikä häntä vaivaa? Poika kertoi nielaisseensa vahingossa kolikon. Lääkäri kysyi sitten toiselta pohjalta minkä häntä vaivasi? Hän vastasi että ”Se oli mun kolikko”
46. – Mitä lukee laihialaisen hotellin seinäkellon vieressä?
”Vain hotellin vieraille”
47. Laihialaistalon poika lähetti kirjeen kotiin ja pyysi rahaa, Mitäpä muutakaan.
Vastauskirjeessä isä vastasi:  Oheisena pyytämäsi viisikymppinen. Huomauttaisin samalla kirjoitusvirheestäsi, viisikymppinen kirjoitetaan yhdellä nollalla, ei suinkaan kahdella.
48. Mitä laihialainen antaa tyttöystävälleen joululahjakski:
– Huulipunaa,  senhän sinä saat vähitellen takaisin.
49. Laihialaismies nuukaili juuston kanssa ja tulosti kuvan juustosta jonka laittoi luttaan eli
hiirenloukkuun. Seuraavana päivänä loukussa oli kiinni kuva hiirestä.
50. Laihialaismummo raahasi kahta suurta matkalaukkua. Vapaa taksi ajoi ohi,
pysähtyi ja kuljettaja kysyi:
– Minne matka?
– Rautatieasemalle. Paljonko kyyti maksaa?
– 20 euroa.
– Entä laukut?, mummo tivasi.
– Ne eivät tietenkään maksa mitään.
– Sepä hyvä. Vie sinä matkalaukut, niin minä kävelen perästä, mummo päätti.
Tässä vielä loppuun säästämisklassikko YouTube-video Laihian Alkon avaamisesta vuodelta 1984.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi