Muunna ylimääräiset ja rikkoutuneet kultakorut rahaksi

Muunna ylimääräiset ja rikkoutuneet kultakorut rahaksi

Kullan arvo kohosi viime viikolla yli viisi prosenttia sijoittajien korostaessa sen asemaa turvasatama. Nyt on oiva aika muuttaa laatikossa pölyä keräävät kultaesineet ja –korut sekä kaikenlainen romukulta rahaksi.

Kullan hinnan nousu on saanut liikkeelle myös runsaasti kultaa ostavia yrityksiä ja hintoja kannattaa aina vertailla eri palveluntarjoajien välillä. Kun viime viikolla kävin läpi tarjolla olevia hintoja romukultaa  Suomessa ostavista yritykstä, oli ero korkeimman ja pienimmän tarjouksen välissä yli 4,5 € grammalta.  Vertailemalla siis säästää tässäkin asiassa.

Kannattaa kiinnittää huomiota myös kauppaamasi kultaesineen karaattilukemaan, useat yritykset mainostavat etusivullaan 24 karaatin kullasta maksettavaa hintaa, mutta Suomessa suurimmassa osassa kultakoruista käytetään 14 karaatin kultaa.
Kullan hinta on jatkanut nousuaan jo vuodesta 2004, ja euroopassa vallitsevan talouselämän epävarmuuden jatkuessa uskon myös kullan hinnan jatkavan nousuaan. Jos talouselämä nousee kuitenkin talven aikana jaloilleen, saattaa se taittaa myös kullan nousujohteisen hintakehityksen. Nyt saattakin olla oikea aika muuntaa ylimääräiset tai rikkinäiset kultakorut ja –koristeet rahaksi.

Lähetä kommenttisi tai oma säästövinkkisi